Plog 2 juni 2015 – Boekarest dag 4

 photo plog-boekarest-dag-4.jpg

Vandaag is het alweer tijd voor de laatste plog van Boekarest! Een kort dagje, want om 6 uur ’s avonds ging ons vliegtuig alweer terug naar Schiphol. Kijken jullie mee wat Lizzy en ik de laatste dag hebben gedaan? 

 photo IMG_5654.jpg

Good morning! ’s Ochtends pakten we onze koffers in en checkten we uit bij ons hotel. Zoals jullie in de vorige plogs al hebben kunnen lezen, was het ontbijt niet echt super lekker. We besloten daarom om ook op de laatste dag weer buiten de deur te eten. Dit keer bij M60, het tentje waar we de eerste dag ook al waren geweest.

 photo IMG_9982.jpg

 photo IMG_9987.jpg

 photo IMG_5660.jpg

 photo IMG_9997.jpg

We bestelden sapjes en brood met boter en jam. Oh ja, en nog een brownie en een plak citroencake als toetje! In totaal waren we geloof ik 75 lei kwijt voor dit stevige ontbijt, wat omgerekend ongeveer 17 euro is.

Daarna wilden we eigenlijk met de taxi naar het oude stadscentrum Lipscani, maar geen een taxichauffeur wilde ons daar naartoe brengen. Nou dan niet. Achteraf bleek het niet heel lang lopen te zijn, dus we snapten de taxichauffeurs daarna wel, haha.

 photo IMG_7253.jpg

 photo IMG_7260.jpg

 photo IMG_7264.jpg

Onderweg kwamen we nog mooie gebouwen tegen.

 photo IMG_7262.jpg

Dit is heel typisch voor Boekarest: een prachtig gebouw omringd door bouwvallen op de achtergrond. Zo zonde, maar aan de andere kant heeft het ook wel weer wat. We shopten nog wat in het winkelcentrum. Ik kocht een heel mooi jasje van Zara en Lizzy kocht bij de Bershka een aantal dingetjes.

 photo IMG_5679.jpg

Daarna ploften we neer op het terras. Het was zo ontzettend warm, we moesten echt even afkoelen!

 photo IMG_5675.jpg

Onze lichamen in de schaduw, behalve onze benen. Dat was nog wel even lekker in de zon! Als afsluiter aten we nog een ijsje bij Emila, dat kon echt niet ontbreken op zo’n warme dag. Daarna pakten we een taxi terug naar het hotel en lieten we ons weer afzetten. We betaalden 30 lei (omgerekend 7 euro), terwijl we normaal iets van 8 lei betaalden voor een taxirit naar ons hotel. Ineens hadden de taxichauffeurs bedacht dat het duurder was vanuit het centrum. Nou, we kregen er wat van!! Helemaal gefrustreerd kleedden we ons om in het hotel en lieten we een andere taxi bellen vanuit het hotel. We wisten dat het 100 lei was om naar het vliegveld te gaan, want dat hadden we op de heenweg ook betaald. Ik had speciaal voor de taxirit nog gepind in de stad. Ik vroeg nog aan de taxichauffer of het klopte, en hij zei ‘yes’.

Toen ik in mijn portemonnee ging controleren, zag ik ineens nog maar 1 briefje van 50 in plaats van 2. Dikke stress. Zou ik dat briefje nu in de vorige taxi hebben laten liggen? Shit. Ik probeerde aan hem duidelijk te maken dat ik geld kwijt was (I LOST MY MONEY) en of hij langs een bank kon rijden om geld te pinnen. Nou, ik heb er wel 5 minuten over moeten doen voor hij in de gaten kreeg wat er aan de hand was. Ik sprong als een malle uit de taxi over een plantenbak heen en stapte in het zand. Tenminste, ik dacht dat het zand was. Wat bleek? Het was vieze, gladde klei en ik ging bijna onderuit en ik stootte mijn scheenbeen super hard tegen een opstaande rand. AU AU AU! Heel mijn rechter All Star zat onder de vieze blubber. Ook dat nog! Ik 100 lei gepind en snel terug gerend naar de auto, terwijl ik onderweg mijn schoenen afschraapte aan een stoeprand. Toen we bij het vliegveld aankwamen, zag het er ineens heel anders uit dan bij aankomst. Zou dit wel het goede vliegveld zijn? We moesten uiteindelijk 30 lei afrekenen. Mijn god. Had ik dus niet eens hoeven pinnen en een dikke blauwe plek opgelopen hoeven te hebben….. Wat een verhaal he? ;)

 photo IMG_5677.jpg

En no worries, het was gewoon het goede vliegveld. We checkten in en kochten een broodje en een flesje drinken. Ready to go!

 photo IMG_5680.jpg

Doei Boekarest, je was leuk!

 photo IMG_5682.jpg

Hallo! Welkom in Nederland! Natuurlijk regende het er, hoe kan het ook anders!? Mijn ouders waren zo lief om ons op te halen en stonden te wachten toen we aankwamen, echt zo leuk! We zetten Lizzy af in Utrecht en reden daarna door naar huis.

Het was echt een super leuke trip samen met Lizzy. We hebben ontzettend veel voorpret en plezier gehad. Het is zo ontzettend spannend als je niet weet waar je naartoe gaat! Oke, het hotel was niet echt heel fijn (geen goed ontbijt, gehorig, slechte bedden, personeel dat geen/weinig Engels praat), maar de vluchttijden bijvoorbeeld wel. We hebben alle dagen optimaal kunnen benutten eigenlijk. Ik zou een srprs.me trip aan iedereen willen aanbevelen, want het is gewoon heel erg leuk en spannend. De code open krassen werkte erg goed en daarna kregen we meteen alle informatie over de vlucht en het hotel. Ik zou dit zeker nog een keer willen doen! Je komt namelijk op deze manier op plekken waar je normaal gesproken nooit naartoe zou gaan. Ik had nooit een vliegticket naar Boekarest geboekt als ik de keuze zou hebben!

Zouden jullie op blind city trip gaan? 

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

13 Reacties

 1. 6 juni 2015 / 09:31

  Oh, wat erg van die taxirit haha! Maar al met al een super citytrip zo te horen! Boekarest lijkt me ook heel gaaf en een reisje plannen met Sprs.me staat ook zeker nog op mijn lijstje!

 2. 6 juni 2015 / 10:30

  Wat een leuke plog! Wat een stress in de taxi, haha. Ik zou gewoon meteen geprobeerd hebben om met minder te betalen, hahaha. Jammer dat het hotel niet zo fijn was, maar voor een citytrip vind ik dat nooit zo’n probleem.

 3. Nadia
  6 juni 2015 / 13:23

  Jullie hebben het echt leuk gehad samen, leuk! Aan de ene kant lijkt een verrassingstrip me wel spannend maar dan wil ik bijvoorbeeld inderdaad wel de vluchttijden een beetje in de hand hebben én vanaf Schiphol vertrekken (want dichtbij huis).

  • Tedje
   Auteur
   6 juni 2015 / 13:41

   Je vertrekt ook meestal vanaf Schiphol met Srprs.me!

 4. 6 juni 2015 / 13:33

  Wat apart dat de prijzen zo enorm uiteen lopen daar met taxi’s! Ga er maar van uit dat de dure je flink n***en haha. Maar goed, het is nog alsnog niet duur, toch?

  Of ik op een blind city trip zou gaan weet ik niet, ik ben nogal kieskeurig en ik lees me graag vantevoren in. Maar als het ‘voor erbij’ zou zijn (AKA als ik geld teveel zou hebben en nog op 1 grote vakantie ging en nog een zelf geplande city trip) dan zou ik het misschien wel overwegen…

  • Tedje
   Auteur
   6 juni 2015 / 13:40

   Nee klopt, maar als je het vergelijkt met het geld dat we normaal gesproken kwijt zouden zijn… Dan scheelt het toch nog wel een hoop.

 5. 6 juni 2015 / 23:19

  Zo leuk om zo te lezen en te zien hoe jullie reisje was! Het lijkt mij echt een onwijs leuke ervaring om ook eens een reisje te boeken bij SPRS.me!

 6. 7 juni 2015 / 15:16

  Super leuk verslag weer, ik zou het ook super vinden om dit te doen. Hoewel ik moet zeggen dat ik me altijd super goed voorbereid op een reis en dat kan dan niet haha…

 7. 7 juni 2015 / 18:10

  Heel leuk om te lezen! Dat Surprise me lijkt me echt superleuk. Ik herken dat trouwens heel erg: mooie gebouwen omringt door bouwvallen. Ik had dat laatst ook toen ik op studiereis was naar Riga. Ik vond dat inderdaad best confronterend om te zien.

  • 7 juni 2015 / 18:11

   Oeps, ik was nog niet klaar met mijn comment haha. Ik kon in Riga in ieder geval heel erg merken dat in Oost-Europa op vakantie was. Dat zullen jullie vast ook wel gemerkt hebben. Maar ik heb over Riga ook een blogpost geschreven, mocht je dat misschien leuk vinden om te lezen. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *