Plog 25 januari: samenwerken met Femke & event Ben&Jerry’s

plog8

Afgelopen donderdag maakte ik weer zo goed als een hele dag foto’s. Ik ging naar Den Bosch om samen te werken met Femke en daarna gingen we samen naar Rotterdam naar het event van Ben&Jerry’s. 

plog1

Om 11 uur (toen ik al 1,5 uur in de auto had gezeten en al een tijdje had gewerkt bij Femke) bedacht ik me ineens dat ik wilde ploggen vandaag. De ochtend was toen al zo goed als voorbij, damn it! Maar goed, dat mag de pret niet drukken. Ik ging dus een half dagje werken bij Femke. We brainstromden over ons nieuwe project (binnenkort meer!!) en we werkten nog wat aan onze eigen klussen. Maar eerlijk is eerlijk: er werd vooral heel veel gekletst, haha! // En geknuffeld met de katten natuurlijk! Femke heeft sinds kort een nieuwe kitten en ze is zo cute!

plog2

Ik mocht kleine Nox en Wikkie wat snoepjes geven. Daarna lunchten we met een tosti en ondertussen kletsten we honderduit, waardoor ik dus weer vergat om foto’s te maken. // Rond kwart over 1 stapten we de auto in op weg naar Rotterdam. Bij het event bleek ‘de roze muur’ van Rotterdam om de hoek te zijn, dus daar moesten we even gebruik van maken natuurlijk. Binnenkort zul je wel wat foto’s voorbij zien komen op Instagram (volg je me al?).

plog3

Even een selfie! // Daarna was het tijd om naar het event van Ben&Jerry’s te gaan. Vegans en mensen met lactose intolerantie opgelet: vanaf nu zijn er twee smaken non-dairy van Ben&Jerry’s! Chunky Monkey en Chocolate Fudge Brownie.

plog4

Bij binnenkomst kregen we een lekkere mocktail. Super leuk om zo’n schijfje appel aan je glas te doen, ziet er meteen heel fancy uit.

plog5

Merel van De Groene Meisjes onthulde het goede nieuws. We kregen ook een presentatie over het merk Ben&Jerry’s, waar ik eigenlijk helemaal niks van wist. Wist je bijvoorbeeld dat Ben & Jerry écht bestaan en samen het merk hebben opgericht? Voor 5 dollar volgden de twee mannen een schriftelijke cursus ijs maken en de grote chunky stukken die vaak in het ijs zitten? Dat komt omdat een van de twee oprichters niet zo goed kon proeven, dus the bigger the chunks, the better. Zo grappig! Daarna was het tijd om te proeven. Eerst kregen we Chunky Monkey. Hemels! Ik wil meer!!

plog6

Terwijl we het ijs aan het proeven waren, vertelde de flavor guru van Ben&Jerry’s (ja, dat is een echte baan, hoe leuk) van alles over het proces van het maken van de non-dairy varianten. Zo heeft het best lang geduurd voordat dit ijs daadwerkelijk op de markt kwam, omdat het heel moeilijk is om het ijs romig te krijgen zonder echte melk. En dat proces vergt nu eenmaal tijd. Ik proef trouwens helemaal geen verschil tussen de gewone variant en de non-dairy variant! Misschien als ik ze echt naast elkaar zet en proef dan wel, maar je zou echt niet zeggen dat dit lactosevrij ijs is. // Nadat we ook de Chocolate Fudge Brownie hadden geproefd (die ook mega lekker was), kregen we een mini workshop toetjes maken. Dat betekende: nog meer ijs, yes!

Toen ik het nieuws op Instagram Stories deelde, kreeg ik meteen heel veel positieve reacties. En ook heel veel vragen. Of er ook een vegan Cookie Dough versie komt. Daar kon Ben&Jerry’s nog niet echt antwoord op geven, maar ze zijn wel bezig met het ontwikkelen van meer non-dairy varianten! Maar Cookie Dough is zonder melk nu eenmaal heel lastig te maken… Het ijs is trouwens vanaf aanstaande dinsdag verkrijgbaar bij Albert Heijn!

plog7

Daarna gingen we nog uit eten bij Gys in Rotterdam. Een vegan restaurant! Als voorgerecht nam ik courgette en Femke nam zalm. Het hoofdgerecht was voor mij kapsalon (omg!) en Femke nam een hamburger. Het was allemaal super lekker!

Daarna zette ik Femke af in Den Bosch en reed ik zelf door naar Maastricht. 5 uur in de auto vandaag en daar heb ik niet eens een foto van gemaakt. Slechtste plogger ooit ;-) Ik hoop toch dat jullie het leuk vonden!

Zijn jullie benieuwd naar het non-dairy ijs van Ben&Jerry’s? 

Liefs,
Tedje

 

Volg:
Delen:

11 Reacties

 1. 27 januari 2018 / 15:30

  Heel leuk en ik ben heel benieuwd naar deze ijsvariant.

 2. 28 januari 2018 / 06:35

  Hier een grote liefhebber van B&J ijs. Voor ons fijn dat die ene oprichter niet goed kon proeven, ik vind die heerlijke grote stukken in het ijs altijd heerlijk.
  Liefs

  • Tedje
   Auteur
   29 januari 2018 / 12:49

   Haha, ja grappig he!! En inderdaad, ik vind het ook niet erg ;-)

 3. 28 januari 2018 / 10:35

  Een ben en jerry event?! wie wilt daar nou niet heen.. oh super lekker..

  • Tedje
   Auteur
   29 januari 2018 / 12:49

   Jaa, zo lekker! En het non-dairy ijs is ook echt mega lekker!

 4. 29 januari 2018 / 11:41

  Ik koop niet zo vaak Ben&Jerry’s ijs, maar als ik het de volgende keer ga kopen koop ik sowieso de vegan variant. Want waarom zou ik niet voor de vegan optie gaan als je (bijna) geen verschil proeft :)

  • Tedje
   Auteur
   29 januari 2018 / 12:48

   Precies!! Ben benieuwd wat je ervan vindt, Quinty!

 5. 29 januari 2018 / 13:11

  Ohhh, ik heb zo ontzettend veel zin in een ijsje nu! Chunky Monkey is een van m’n lievelingssmaken! ♥ Ik ben benieuwd naar jullie project.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *