Plog 30 mei 2015- Boekarest dag 1

 photo plog_boekarest_dag_1.jpg

Hallo allemaal! Als jullie me volgen op Instagram, wisten jullie het vast al. Ik was de afgelopen dagen samen met Lizzy in Boekarest, Roemenië. Met Srprs.me gingen we op blind city trip. Toen we met onze koffers op Schiphol stonden, wisten we nog niet waar we naartoe gingen. Kijken jullie mee naar onze eerste dag? 

 photo plog_boekarest_1.jpg

Goodmorning! De wekker ging om 5 uur, want om half 8 moesten Lizzy en ik op Schiphol zijn. Mijn vader was zo lief om me te brengen op de vroege ochtend. Fijn! Ik was wat eerder dan Lizzy, dus ik bekeek alvast alle vluchten die die ochtend zouden gaan. Waar zouden we naartoe gaan???? Dat wisten we nog niet!

 photo IMG_5499i.jpg

Lizzy heeft gevlogd tijdens onze citytrip, dus ze heeft ook vastgelegd toen we onze code gingen openkrassen en toen er tevoorschijn kwam dat we naar Boekarest gingen. WHUT? Dit hadden we niet verwacht, haha! We wisten dat het 30 graden zou worden, dus we zaten te denken aan Spanje of Portugal. Aan Roemenië hadden we helemaal niet gedacht. Wel echt te gek! We waren er allebei nog nooit geweest en we waren het land dan ook een beetje vergeten.

 photo plog_boekarest_2.jpg

We checkten in en daarna aten we een broodje en kochten we een flesje water. Ongeveer de duurste maaltijd van de hele trip, want in Roemenië is alles heel goedkoop! We vlogen met KLM.

 photo IMG_5504i.jpg

Om half 10 vertrok ons vliegtuig naar Boekarest. Ready for take off! We zaten helaas niet naast elkaar, maar naast me kwam een hele aardige Roemeense man zitten die me alle ins en outs vertelde over Boekarest. Op het vliegveld van Boekarest wisselden we onze euro’s in voor Lei en pakten we een taxi naar ons hotel: Tranzzit. Daar betaalden we 100 lei voor, achteraf veel te veel (want op de terugweg betaalden we maar 30 lei). 1 euro is ongeveer 4,44 lei, dus 22 euro voor een taxirit is alsnog niet heel erg duur, maar dan nog, haha!

Toen we bij ons hotel aankwamen, scheen de zon al volop. Het was warm! We wilden de deur opendoen, maar die was dicht. Wat? Is het hotel gesloten? Dit is toch wel het goede hotel? We raakten meteen een beetje in paniek en Lizzy belde het hotel. Wat bleek nu: de deur klemde en we hadden gewoon niet hard genoeg geduwd, pfew! We kregen een kamer op de eerste verdieping. Het rook allemaal erg schoon, maar we konden bijna niks zien! Onze kamer was enorm donker, we moesten alle lichten aan doen om iets te kunnen zien. Aan de ene kant een beetje raar, maar zo bleef het wel lekker koel op onze kamer. We dropten onze spullen en we gingen eerst even op bed liggen (dat we zelf nog moesten opmaken…). Van reizen word je toch best moe!

Rond een uur of 3 Roemeense tijd (het is daar een uur later dan in Nederland), kregen we honger. We besloten naar M60 te lopen, een hip restaurantje waar De Groene Meisjes over hadden geschreven. Deze twee bloggers zijn namelijk begin mei ook in Boekarest geweest, dus zo konden we ons al een beetje inlezen. We vroegen aan de receptiedame van het hotel hoe we het best konden lopen naar het centrum. We kamen er al gauw achter dat ze verschrikkelijk slecht Engels sprak, maar we konden nog begrijpen dat ze zei dat je niet naar het centrum moest lopen, maar een taxi of de metro moesten pakken. Wij hadden echter al gezien op Google Maps (wifi was heel goed in het hotel!) dat het maar 2 kilometer lopen was, dus besloten we op eigen houtje daar naartoe te lopen. Natuurlijk geheel in stijl in zomerkleding, want het was 28 graden!

 photo IMG_9699a.jpg

 photo IMG_7041a.jpg

Bovendien veel leuker ook, zo zie je nog iets van de stad! In Boekarest kom je veel lelijke graffiti tegen, maar ook zie je veel van dit soort kunstwerken op de muren.

 photo IMG_7057.jpg

Dit is ook een normale gang van zaken. De elektriciteitsdraden lopen van hot naar hèr en worden op bijzondere wijzen aan elkaar vastgemaakt, haha!

 photo IMG_7056a.jpg

Boekarest is een stad van contrasten. Je ziet heel veel bouwvallen en lelijke gebouwen, maar dan staat er weer ineens een prachtig gebouw in Franse stijl tussen. Boekarest wordt ook wel het Parijs van het oosten genoemd.

 photo IMG_7059a.jpg

Wandel de wandel…

 photo IMG_7066a.jpg

Heee daar heb je Lizzy!

 photo IMG_7088a.jpg

We kwamen aan bij M60, een super hip restaurant, gerund door mensen die gelukkig wel goed Engels praten. Ik ga ook nog een hotspot artikel maken van Boekarest en daar kan dit tentje zeker niet in ontbreken! Thanks voor de tip, Groene Meisjes!

 photo IMG_7096a.jpg

We deelden een broodje zalm en een broodje met avocado en tomaat. Heerlijk!

 photo IMG_0042i.jpg

En we hadden ontzettend veel dorst, want het was warm. We bestelden deze heerlijke zelfgemaakte ice tea. Een broodje kost 18 lei, iets meer dan 4 euro dus. Goedkoop!! Voor de ice tea betaalden we hier geloof ik 8 lei: ongeveer 1,80.

 photo IMG_7075a.jpg

 photo IMG_9728a_1.jpg

 photo IMG_7105a.jpg

Tijd om de stad te verkennen!

 photo IMG_7109a.jpg

 photo IMG_9712a.jpg

 photo IMG_9710a.jpg

 photo IMG_7123a.jpg

 photo IMG_9782a.jpg

Lizzy ging de duiven verjagen, maar ze bleven gewoon zitten. Lekker lui.

 photo IMG_7134a.jpg

 photo IMG_7132a.jpg

 photo IMG_7138a.jpg

Boekarest heeft invloeden van allerlei stijlen. Ik vond sommige gebouwen echt typisch Frans en die zouden ook zo in Parijs kunnen staan, maar ook zag een straat er soms uit alsof je in Spanje liep of juist weer in Turkije. We liepen een paar uurtjes rond en daarna besloten we weer terug te lopen naar ons hotel.

 photo IMG_0043i.jpg

Onderweg kwamen we langs een supermarkt en kochten we water en ijsjes!

 photo plog_boekarest_3.jpg

Pfoe, moe op bed! We zochten op internet naar restaurantjes, maar die waren allemaal te ver om te lopen. We hadden laat geluncht, dus uiteindelijk kwamen we terecht bij de McDonalds die 1 kilometer verderop zat. Veel honger hadden we toch niet. Toen we terugkwamen, sprong ik onder de douche en daarna keken we nog wat YouTube-filmpjes in bed. We waren uitgeput! Ik kwam moeilijk in slaap door de vervelende veren van het bed die in mijn rug zaten te prikken en door geluiden uit het hotel. Alles was super gehorig en je kon mensen in het hotel heel goed horen praten. Uiteindelijk toch in slaap gevallen en lekker uitgeslapen tot half 10.

Zou jij op een blind city trip gaan? 

Liefs van Tedje

 

Volg:
Delen:

32 Reacties

 1. 3 juni 2015 / 12:24

  Haha met een glimlach dit zitten lezen! Vooral dat hotel stukje, hahahaha. Het was zo leuk!

  • Tedje
   Auteur
   3 juni 2015 / 20:52

   Het was zo leuk he Liz!! Good memories!

 2. 3 juni 2015 / 12:28

  Ah wat een heerlijke vakantie, nu al! Zo tof dat jullie naar Boekarest zijn gegaan. See you tomorrow!!! <3

 3. 3 juni 2015 / 13:14

  Ziet er mooi uit! Dit is niet meteen de eerste stad waar ik aan denk om naar toe te gaan, maar toch lijkt mij dit heel gaaf!

  • Tedje
   Auteur
   3 juni 2015 / 20:53

   Dat was precies onze gedachte! Het is nog een hele rauwe stad waar (volgens mij) niet heel veel toeristen naartoe gaan!

 4. 3 juni 2015 / 13:19

  Wat een leuke plog! Zo te zien hebben jullie heerlijk genoten ook! Mooie foto’s xx

 5. 3 juni 2015 / 13:37

  Ik vind het eigenlijk wel een tof concept. Avontuurlijk, maar niet zo avontuurlijk dat je alles nog moet uitzoeken als je daar aankomt. Wel vreemd dat jullie je eigen bed nog moesten opmaken :-)

 6. 3 juni 2015 / 14:09

  Superleuk! Mooie foto’s en wat fijn dat alles goedkoop is daar!

 7. 3 juni 2015 / 15:25

  Wat leuk! Het lijkt mij echt heel gaaf om eens een reisje te maken met sprs.me!

  • Tedje
   Auteur
   3 juni 2015 / 20:53

   Het is echt een dikke aanrader hoor! Zo spannend ook dat je niet weet waar je naartoe gaat!

 8. 3 juni 2015 / 16:52

  Ik zou ook niet zo gauw aan Romenië denken! Wel erg leuk, ik zou zoiets ook wel willen doen.

 9. Anna
  3 juni 2015 / 17:19

  Tof! Super leuk dat je door die site toch naar een plek gaat waar je zelf niet zo snel naar toe zou gaan!

 10. 3 juni 2015 / 17:41

  Wat een leuke plog! Ik wil ook nog een keer zo’n blind citytrip doen, lijkt me heel gaaf. Boekarest lijkt me een prachtige stad.

 11. 3 juni 2015 / 17:52

  Wat gaaf dat jullie samen naar boekarest zijn gegaan! leuke fotos

 12. 3 juni 2015 / 18:14

  Wat een ontzettend leuk verslag T! Ik ben benieuwd naar de rest. Pretty pics!

 13. 3 juni 2015 / 19:50

  Wat een ontzettend leuke plog! Boekarest ziet er heel erg leuk uit!

 14. 3 juni 2015 / 20:22

  Hele gave plek, vooral omdat je er zelf snel niet 1,2,3 voor zou kiezen! Leuke foto’s :-)

 15. 3 juni 2015 / 21:04

  Klinkt wel echt als een uitdaging. Ik weet eigenlijk niet of ik het zou doen. Alleen misschien wel of met een vriendin. Weet niet of mijn vriend daarvoor in zou zijn, haha!

 16. 3 juni 2015 / 22:16

  Boekarest, wat gaaf zeg! Niet een eerste gedachte om heen te gaan met vakantie, maar toch lijkt het me erg mooi om te zien. Die waterijsjes zien er super schattig uit trouwens <3

 17. 3 juni 2015 / 23:46

  Tof dat jullie hierheen zijn geweest :)! Heel erg leuk en toffe foto’s en verslag! Ik ben al 3 keer in Roemenië geweest en het is echt 1 van mijn favoriete landen. Bucharest trok me niet zo, alleen de parkjes en sommige winkeltjes vond ik erg leuk. Het Roemeens Parlement is erg toeristisch en daar zit al het geld van Roemenië. Als je dan het verhaal erachter leest, is dat best een afknapper.

  Andere dorpjes rondom Bucharest zijn nog véél toffer. Daar zie je pas echt bizarre elektriciteitsdraden haha en ouderwetse taferelen zoals paard & wagen.

 18. 4 juni 2015 / 07:21

  Wat leuk dat jullie naar Boekarest zijn geweest :) Het ziet er erg leuk uit en wat fijn dat het zo lekker weer was!

 19. 7 juni 2015 / 16:28

  Wat leuk om die foto’s te zien. Ik had op twitter al gezegd dat ik op uitwisseling was geweest in Roemenië en nu lijkt het een beetje alsof ik terug ben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *