Plog 31 mei 2015 – Boekarest dag 2

 photo plog_boekarest_dag_2.jpg

Gisteren hebben jullie al mijn plog kunnen zien van dag 1 in Boekarest. Op dag 2 hingen we de toerist uit, gingen we uiteten en dronken we cocktails!

 photo IMG_0048.jpg

Goedemorgen vanuit Boekarest! De zon scheen en het was al warm buiten!

 photo IMG_0049_2.jpg

Dit was het ontbijt in het hotel. Het zag er allemaal prima uit, maar alles was heel droog. Niet echt te eten dus. We pakten nog een appel, want dit hadden we niet opgegeten. Dit ontbijt was helaas niet echt voor herhaling vatbaar!

 photo IMG_0050.jpg

Dit is trouwens het geld in Roemenië. 1 euro is ongeveer 4,44 lei.

 photo IMG_7142.jpg

We besloten weer naar de stad te lopen.

 photo IMG_7145.jpg

We hoorden allemaal muziek en we gingen eens kijken waar dat vandaan kwam. Toen wij in Boekarest waren, was het daar Pinksteren en in het park waar we langsliepen was van alles te doen.

 photo IMG_7149.jpg

En het was een super mooi park! En lekker om even in de schaduw te lopen, want het was super warm.

 photo IMG_7153.jpg

 photo IMG_7158.jpg

 photo IMG_7161.jpg

Er waren optredens van kinderen en er waren allerlei kraampjes met eten en drinken.

 photo IMG_7163.jpg

 photo IMG_9828.jpg

 photo IMG_9833.jpg

 photo IMG_9837.jpg

Oh, hi!

 photo IMG_7176.jpg

 photo IMG_7181.jpg

We wandelden wat rond.

 photo IMG_0051.jpg

En we maakten natuurlijk een selfie met lieve Lizzy. Ik was nog nooit met Lizzy op vakantie geweest, maar het is zeker voor herhaling vatbaar. Alles ging vanzelf en alles was goed! Dat vind ik altijd fijn aan een ‘vakantiepartner’. Ik heb geen zin in ‘Oh ik wil persé dit’ en dat de ander dan zegt ‘nee, dat wil ik echt niet hoor!’ Bij ons ging het gewoon vanzelf en we zaten op één lijn :)

 photo IMG_9808.jpg

 photo IMG_9812.jpg

We verbrandden onze benen bijna aan deze bankjes die in de brandende zon opgewarmd waren, haha!

 photo IMG_9842.jpg

 photo IMG_9843.jpg

Lizzy was een papparazzi en maakte stiekem foto’s van mij, haha.

 photo IMG_0052.jpg

We waren een beetje flauw van de honger, omdat we niet zo goed hadden ontbeten, dus we hadden wel zin in een stevige lunch! En tsja, die rode saus die jullie op de foto zien, daar snapten wij ook niks van. Toen we hadden besteld vroeg ze of we saus op onze pizza wilden. Wij dachten dat ze gewoon die rode saus bedoelde die altijd op pizza zit. Dus ik zei: ‘Yes please.’ En Lizzy zei: ‘Me too’. De serveerster zei: ‘Two?’ ‘Yes, me too’, zei Lizzy. Deze miscommunicatie zorgden ervoor dat we twee schaaltjes met saus kregen, terwijl er gewoon al saus op de pizza zat. Afzetters, haha! Ook hier merk je weer dat de mensen in Boekarest slecht Engels spreken en ik denk vooral dat dat komt omdat er niet zoveel toeristen zijn in Boekarest. De mensen die een beetje Engels spraken, vroegen ook steeds verbaasd waarom wij deze stad gingen bezoeken.

 photo IMG_0053_2.jpg

Dit is het Roemeens Atheneum, het concertgebouw! Is het geen plaatje?

 photo IMG_7185.jpg

Nadat we lekker op het terras hadden gezeten, gingen we op zoek naar een opstapplaats voor de Bucharest Bus Tour, zo’n hop on, hop off bus. Die hadden we namelijk al een heleboel keren voorbij zien rijden, maar we hadden hem nog nergens zien stoppen. Ook hier merk je weer hoe slecht iedereen Engels praat. We vroegen het aan een loket waar buskaartjes verkocht werden, maar ze snapte maar niet wat we bedoelde. Op eigen houtje zochten we alles maar weer uit. Toevallig kwam er net een bus langsrijden en we zagen hem een eindje verderop stoppen. Daar wachtten we tot de volgende bus kwam. Voor 25 lei per persoon kochten we een kaartje voor de hop on, hop off city bus. Omgerekend is dat nog geen 6 euro en zo’n kaartje is 24 uur geldig.

 photo IMG_0054.jpg

Daar zitten we dan! Even lekker uitwaaien en zitten, heerlijk! En ondertussen natuurlijk lekker rondkijken. En even onze telefoons checken, want er is wifi in de bus.

 photo IMG_7186.jpg

We komen onder meer langs het Parlementspaleis, dat echt enorm is. Het is het grootste overheidsgebouw van Europa en het tweede grootste overheidsgebouw van de wereld, op het Pentagon na. Het gebouw is 270 bij 240 meter, 86 meter hoog en 92 meter diep. Het paleis heeft 12 verdiepingen en 8 ondergrondse niveaus. Binnen bevinden zich 2000 zalen en kamers. Pfeww! Het is gebouwd in de tijd van de Roemeense dictator Nicolae Ceauşescu. Zo’n 200 architecten en 20.000 bouwvakkers hebben aan dit enorme project meegewerkt. Er moest een boulevard, een woonwijk, een stadion, een aantal kerken en kloosters worden afgebroken om dit gebouw op deze plek neer te zetten. Het volk heeft heel wat geleden onder dit enorme project dus en de economie heeft het in die tijd ook gevoeld.

 photo IMG_5563.jpg

 photo IMG_5561.jpg

En deze grappige gast wilde ook nog even met ons poseren.

 photo IMG_7188.jpg

Dit is de straat waaraan het Parlementspaleis van Boekarest staat.

 photo IMG_5559.jpg

Bij De Groene Meisjes zagen we dat we absoluut ijssalon Emilia in het oude stadscentrum niet mochten overslaan, en gelijk hadden ze! Daarna gingen we met de taxi naar huis. We rekenden 7 lei af, ongeveer 2 euro. WAT? Waarom waren we niet vaker met de taxi gegaan?

 photo IMG_5570.jpg

We hadden helaas geen balkon bij onze kamer, maar je kon wel hier in deze jungle vertoeven…. Thanks, but no thanks! Hier kan het hotel echt een leuke plek van maken. We verbleven trouwens in hotel Tranzzit.

 photo IMG_5575.jpg

Na even gerelaxed te hebben, gingen we ’s avonds weer terug naar het oude stadscentrum om wat te eten. Lizzy voelde zich helaas niet zo lekker, maar toch gingen we op pad. We namen een salade bij Bazaar. Gelukkig voelde Lizzy zich tijdens het eten weer veel beter! Fijn :)

 photo cocktails.jpg

 photo IMG_5591.jpg

Dus we namen lekker een cocktail!

Daarna pakten we weer een taxi terug naar het hotel en doken we lekker ons bed in. Het was een super leuke dag!

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

15 Reacties

 1. 4 juni 2015 / 07:25

  Leuke foto’s weer! Die cocktails zien er erg lekker uit :)

 2. 4 juni 2015 / 07:45

  Ah wat grappig van die pizzasaus, inderdaad lekkere afzetters! Super leuke plog <33

  • Tedje
   Auteur
   4 juni 2015 / 12:19

   Nee, het hotel was inderdaad niet super helaas :(

 3. 4 juni 2015 / 17:43

  Oef, die cocktail ziet er heerlijk uit <3 En dat ontbijtje daarentegen ziet er inderdaad niet zo lekker uit, vooral als ik het lees niet… ik ben benieuwd naar de rest van de plogs!

 4. 4 juni 2015 / 20:27

  Ik vind het er daar echt mooi uitzien. oeglalala een cocktail

 5. 5 juni 2015 / 06:36

  Wat jammer dat het hotel mwah is, maar gelukkig slaap je daar voor de rest alleen maar (moet het wel stil zijn, dat je kan slapen). Echt super leuke foto’s! Ik vind dat gele topje draagt wat Lizzy echt heel erg vrolijk!

 6. 7 juni 2015 / 16:31

  Volgens mij was die rode saus gewoon ketchup. Ik weet nog dat mijn uitwisseling het raar vond dat ik niet overal ketchup bij eet. Nu doe ik dat trouwens wel haha

  Dat park met die roeibootjes lijkt net Central Park maar dan anders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *