Plog: weekendje Amsterdam tips | dag 2

weekend-amsterdam-tips-2

Deze week konden jullie de eerste plog van het weekend Amsterdam al lezen, vandaag is het tijd voor deel 2! Kijk je mee naar wat we nog meer deden in Amsterdam? 

IMG_9657

Goodmorning! We worden gewekt door de wekker met vogelgeluidjes en door de lichten die automatisch aangaan. Ideaal om zo wakker te worden! Het kingsize bed in het CitizenM Hotel Amsterdam slaapt heerlijk trouwens.

IMG_9622

We maken ons klaar en begeven ons naar beneden, waar het ontbijt geserveerd wordt. Ik kies voor een boterham met Philadelphia en zalm, scrambled eggs met bacon en tomaatjes, een plakje bananenbrood en een chocoladecroissant. En verse jus d’orange en een kop thee! Een flink ontbijt, maar ik kan gewoon nooit genoeg krijgen van hotelontbijtjes, haha! En dit ging ik er erg goed in moet ik zeggen, het was lekker!

SAM_5581

We checken uit en dat gaat in minder dan 1 minuut. Ideaal!

SAM_5584

De zon was gaan schijnen en dat gaf mij mooi de gelegenheid om nog een foto te maken van het hotel. Gisteren toen we aankwamen was het namelijk regenachtig en donker. Ik vond het een super fijn hotel en ik zou er zo nog een keer gaan slapen als ik in Amsterdam was. Het ligt wel wat uit het centrum, maar met de metro ben je er zo! Je stapt uit bij Amsterdam Zuid en vanaf daar is het nog 5 minuutjes lopen naar het hotel. Thanks CitizenM for letting us stay!

IMG_9627

Het was prachtig weer, dus we besloten terug te lopen naar het centrum. We liepen door Oud-Zuid en wauw wat is dat een mooie wijk! Daar was ik nog nooit geweest.

IMG_9628

We liepen langs een gezellig bloemenkraampje.

SAM_5593

Museumplein!

IMG_9637

We gingen namelijk naar het Stedelijk Museum. Daar waren we allebei nog nooit geweest, dus we waren erg benieuwd.

IMG_9681

De schilderijen van Mondriaan blijven tijdloos. In het Stedelijk Museum hangen er een heleboel!

IMG_9638

Dit schilderij vond ik echt heel mooi!

SAM_5601

Nadat we een paar uurtjes hadden rondgewandeld in het Stedelijk Museum, was het tijd om naar Sushito aan de Eerste van der Helststraat te wandelen. Deze zaak is net geopend en ik had er een uitnodiging voor gekregen, maar kon toen helaas niet komen. Nu we zo dicht in de buurt waren, vond ik het wel de moeite waard om er even langs te gaan. Want hey, ik zeg nooit nee tegen een sushibowl!

SAM_5605

Mijn vriend nam een sushiroll met tonijn en die zag er ook zó lekker uit!

IMG_9653

Ik nam een sushibowl en die was echt heerlijk! Met zalm, komkommer, mango, avocado, ijsbergsla en roomkaas. Yum yum yum! Ik krijg er weer zin in als ik er naar kijk.

SAM_5620

Ik in mijn natuurlijke habitat, haha!

IMG_9655

Nadat we ons buikje rond hadden gegeten, namen we de tram richting het station. Het begon namelijk weer te regenen en we moesten natuurlijk nog terug naar Maastricht. Op 10 seconden na misten we onze trein en moesten we een half uur wachten. Nu weet ik weer waarom ik reizen met de trein niet persé mis. Op de terugweg las ik mijn boek uit onder het genot van een warme kop thee, want het was koud geworden!

Wat een heerlijk weekendje was het, we hebben het goed naar ons zin gehad en we hebben super lekker gegeten!

Liefs,
Tedje

 

Volg:
Delen:

9 Reacties

 1. 10 maart 2017 / 11:20

  Toffe foto’s, zeg! Ohhh, die sushi bowl, hier daarmee! Dat hotel klinkt trouwens echt ideaal. Enneuh, wat hotelontbijtbuffetten betreft, ben ik echt niet te stoppen. :’D

  • Tedje
   Auteur
   10 maart 2017 / 13:41

   Haha, dat heb ik dus ook! Ik blijf altijd maar iets pakken, zo lekker :-)

 2. 10 maart 2017 / 13:16

  Kun je die sushibowl sturen? Ik ben zo gek op sushibowls! Superleuk dat jullie in Amsterdam waren, het is ook echt een heerlijke stad om even te slapen. Genieten! Malou x

  • Tedje
   Auteur
   10 maart 2017 / 13:41

   Haha! If I could, I would! :-) Hij was ook echt super lekker!

 3. 13 maart 2017 / 17:23

  De sushi bowl ziet er goed uit, al houd ik helemaal niet van sushi haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *