Question Monday: hoe vaak lak jij je nagels?

Een nieuwe rubriek op Teddlicious.nl! Vanaf nu ga ik regelmatig vragen aan jullie stellen, omdat ik altijd onwijs benieuwd ben naar jullie, mijn lezeressen. Ik krijg vaak de vraag: “Tedje, jij hebt toch zoveel nagellak?” Uhmmm, ja?! Klopt inderdaad. Waarom? Omdat het soort van mijn werk is, maar ook een hobby. Ik vind het leuk om nieuwe kleuren nagellak te kopen en uit te proberen, maar ik krijg ook vaak nagellak toegestuurd om te testen voor mijn blog. Maar hoe vaak lak ik mijn nagels eigenlijk?

Er is een tijd geweest dat ik om de twee dagen een nieuwe kleur op mijn nagels had. Het is best een werkje om om de twee dagen je nagels te lakken. Geen idee waar ik de tijd vandaan haalde, haha! Nu lak ik mijn nagels meestal een keer in de week. Vaak is dat in het weekend, omdat het dan licht is. Ik loop fulltime stage, dus het is nu donker als ik thuis kom. Het licht in mijn kamer is niet optimaal, dus als ik ’s avonds mijn nagels ga lakken, kom ik er de volgende dag achter dat het toch niet zo netjes was als ik dacht. Haha, oeps! Het is dus een beter idee om mijn nagels gewoon te lakken als ik precies kan zien wat ik aan het doen ben.

De vraag die meestal volgt: hoe laat je je nagellak zo lang mooi zitten? Tsja, dat is denk ik voor iedereen anders. Mijn nagellakritueel: een laagje basecoat van Kiko (goed laten drogen!) en twee à drie dunne laagjes nagellak aanbrengen die je tussendoor ook weer goed laat drogen. Een verdere tip: geduld is een schone zaak. Niet naar de wc gaan als je net je nagels hebt gelakt, en ook niet proberen om je schoenen aan te doen of iets dergelijks. Confession: dat doe ik nog steeds heel regelmatig waardoor ik mezelf weer voor mijn kop kan slaan. Gewoon blijven zitten en wachten totdat je nagellak droog is. Maar goed, ik wijk veel te veel af van mijn oorspronkelijke verhaal.

Dus, hoe vaak lak jij je nagels?

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

36 Reacties

 1. 10 november 2014 / 07:43

  Ah wat leuk zo’n nieuwe rubriek! Goede vraag… ehm ongeveer twee keer per week? Ja ik denk het wel :)

 2. carola donkelaar
  10 november 2014 / 07:51

  Haha herkenbaar dat je weer iets gaat doen met natte nagels
  Ik lak ze 1x per week terwijl ik eigenlijk over moet na 2x per week van mezelf

 3. Wendy (B)
  10 november 2014 / 08:09

  Nu is het al een aantal weken geleden maar anders verschilt het toch: om de 3 à 5 dagen denk ik maar dan met een dag ‘rust’ ertussen.

 4. 10 november 2014 / 08:19

  Meestal om de 3 dagen, maar nu al een tijdje niet omdat het bovenste laagje nagel steeds scheurt/afbreekt. Ik heb nog nooit zulke dunne nagels gehad. Even wachten tot het heelt dus : )

 5. Christien
  10 november 2014 / 08:50

  Twee keer per week, op vaste dagen, haha

 6. 10 november 2014 / 08:57

  Vroeger deed ik het elke dag. Tegenwoordig maar eens per week, en dan doe ik de nieuwe op voordat ik bijvoorbeeld een belangrijke afspraak heb.

 7. 10 november 2014 / 09:15

  Toen mijn nagels nog lang waren, deed ik om de dag wel een nieuw kleurtje op mijn nagels. Helaas ben ik weer terug bij af met het nagelbijten, dus er valt weinig te lakken.

 8. Marije
  10 november 2014 / 09:22

  Bij mij verschilt het, nu loop ik bijv. Al 2 weken rond met een afgebladderde doorzichtige nagellak ( tentamens). Maar meestal 1 keer in de 1 of 2 week. Het ligt er ook aan hoe erg ze er uit zien.

 9. 10 november 2014 / 09:33

  Eigenlijk bijna nooit. Ik heb er zo’n hekel aan als het afbladderd en vergeet altijd waar mijn remover ligt. Ook niet de meest nette lakker helaas :(

  Liefs,

  Astrid

 10. 10 november 2014 / 10:00

  Ik lak mijn nagels een keer in de week. Aan het einde van de week is het lakje helemaal afgebladerd en ga ik weer voor wat nieuws.
  Liefs, xxx

 11. 10 november 2014 / 11:53

  Tegenwoordig draag ik gellak dus dan wissel ik om de 3 weken van kleur. Daarvoor lakte ik zo’n 2 keer per week mijn nagels. Leuk om vragen te stellen aan ons:) xx Laura

 12. 10 november 2014 / 12:08

  Ik lak ze meestal 1x in de week. In het weekend!

 13. 10 november 2014 / 12:32

  Leuke vraag, bij mij wisselt het heel erg sterk, als ze redelijk lang zijn haast elke dag een andere kleur en als ze kort zijn lak ik ze helemaal niet…

 14. 10 november 2014 / 13:01

  ik doe het echt te weinig op dit moment… eerst deed ik het elke dag of om de dag, en nu als het mee zit twee keer per week XD

 15. 10 november 2014 / 13:07

  Ik heb acrylnagels ( mooi, subtiel en absoluut niet fake) en heb soms een fase dat ik ze lak. Voordeel is dat nagellak lang en mooi blijft zitten op acryl.

  De afgelopen maand heb ik een gellak er op laten lakken, na drie weken alleen maar een beetje last van uitgroei die ik zelf heb bijgewerkt.

  Nagels lakken is toch een moment van rust voor mij ;-)

  • Tedje
   Auteur
   10 november 2014 / 14:30

   Zo, dat is lang! Wel heerlijk dat je nagellak zo lang blijft zitten, maar ik snap je punt van ‘een moment van rust’. Dat heb ik precies hetzelfde!

 16. 10 november 2014 / 13:11

  Ik begin altijd met een basecoat, maar 9 van de 10 keer ‘vergeet’ ik dan om het kleurtje er op te doen en na anderhalve week denk ik er eens aan, maar als ik dan goed kijk zie ik dat die basecoat al een beetje ‘uitgroei’ heeft en er al af is bij bijvoorbeeld mijn wijsvingers… Dus helaas lak ik ze niet zo vaak als ik zou willen :( En ik vind dat het er ook ontzettend snel afchipt!

 17. 10 november 2014 / 15:23

  Ik lakte mijn nagels eerst om de dag opnieuw oeps! Nu ongeveer twee keer per week!

 18. 10 november 2014 / 16:04

  Ik heb nu een lak gehad, die ik erg mooi vind en er meer als 6 dagen opzat, maar soms doe ik het ook wel al na 3 dagen.

 19. 10 november 2014 / 16:42

  Bij mij is dat heel wisselvallig. Heb altijd periodes waarin ik ze regelmatig lak (en dat is dan 1 keer per week) en dan weer echt tijden niet.
  Ik heb ze toevallig gisteren weer eens gelakt, maar had denk ik al iets van een half jaar mijn nagels niet meer gelakt..

 20. 10 november 2014 / 17:40

  Wat leuk deze rubriek! Ik vraag me ook altijd af waar mensen de tijd vandaan halen om zo vaak hun nagels te lakken. Sommigen zelfs iedere dag! Ik probeer mijn nagels 1 keer in de week te lakken, maar dat lukt zelfs niet altijd. Wel zorg ik dat ik er altijd iets van een mooie glanzende nagelverzorging op heb zitten. Die van Herôme vind ik fijn.

 21. 10 november 2014 / 18:57

  Hahaha leuke vraag! Ik lak mijn nagels eigenlijk alleen als ik er zin in heb, nagellak chipt vaak als ik aan het werk ben… neem er niet vaak de tijd voor jammer genoeg.

 22. 10 november 2014 / 19:58

  Die vraag doet mij beseffen dat ik alweer heel lang geen nagellak op heb gehad. Ik kan me de laatste keer niet herinneren. Gek, want daarvoor had ik juist een periode dat ik elke week wel een andere kleur op had. Ik was zelfs af en toe bezig met leuke designtjes maken. Stippen, streepjes of mooie overloopjes. Maar nu dus al een hele tijd niet. Mijn nagels zijn nu ook gewoon weer veel te kort voor nagellak. Ik vind dat dan gewoon niet mooi staan.

 23. 10 november 2014 / 20:07

  Dat is heel erg verschillend. Meestal laat ik ze 3-4 dagen zitten, al ligt het ook aan de nagellak.

 24. 10 november 2014 / 20:19

  1x per 3 weken en dan zit het nog perfect :) ik heb solar nagels (soort acryl maar dan niet zo dik en beter voor je eigen nagels) vind het zo heerlijk dat het zo lang goed blijft maar ik moet dus wel altijd goed over de kleur nadenken :)

 25. 10 november 2014 / 20:40

  Ik lak ze meestal één à twee keer per week! Nagellak blijft bij mij ook altijd heel lang zitten en meestal heb ik ook gewoon geen tijd om ze vaker te lakken. En ik vind het zo zonde om nagellak eraf te halen voordat het chipt!

 26. 10 november 2014 / 20:58

  Nou ik ben nu m’n nagels aan het lakken. Met vreselijk licht dus. Ben benieuwd hoe het er morgen ochtend uit ziet. Ik heb eigenlijk alleen in het weekend tijd om m’n nagels te lakken. Dus in principe in het weekend maar soms ook wel eens weken. Jet omdat het echt jet uitkomt. Ik wilde net trouwens m’n pyjamabroek aan dus toen heb ik m’n zusje maar even om hulp gevraagd, haha.

  • Tedje
   Auteur
   10 november 2014 / 21:57

   Haha, dat doe ik ook altijd! Mijn zusje is het inmiddels gewend als ik vraag of ze mijn broek los wil maken, haha!

 27. 10 november 2014 / 21:05

  Haha hele leuke vraag! Ik ben er echt heel erg want mijn nagellak zit er meestal maar 2 dagen op max. 3 dagen. Kijk altijd youtube filmpjes als ik me nagels lak. Alleen altijd ben ik te snel want er zit minimaal wel een deukje in 1 van de nagels. Dan wil ik mij omkleden of iets pakken en ja hoor dan gaat het weer de mist is. Het ergste is ik leer het nooit af denk ik ;)

 28. margriet kuper
  10 november 2014 / 22:02

  ik lak ze 2x per week…ook op 2 vaste dagen…voor vaker heb ik helaas geen tijd. maar zonder nagellak zie je mij niet.

 29. 10 november 2014 / 23:02

  Hmm, ik probeer zo’n twee tot drie keer per week. Als ik het rustig heb dan lak ik ze gerust iedere dag! Hihi.

 30. 15 november 2014 / 18:02

  Wat een ontzettende leuke vraag! Ik lak mijn nagels zo’n 2 à 3 keer in de week. Afhankelijk van de houdbaarheid en / of ik een andere kleur wil dragen in verband met mijn outfits. Ik heb een klein lampje (op zonne-energie) van IKEA. Deze gebruik ik om ’s avonds mijn nagels te lakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *