Quick tip: 7 minute workout

Quick tip: 7 minute workout

Gisteren plaatste Anne van AnneSolveig.nl een artikel online over een zeven minuten durende workout. WAT? Daar moest ik meer over weten. 

Sinds ik begonnen ben met hardlopen, schieten mijn krachttrainingen er een beetje bij in. Dat schreef ik gisteren ook al in mijn Random Things artikel. Ik wil Blogilates eigenlijk weer een beetje oppakken, maar dat wil niet echt lukken. Ik moet mezelf er echt toe zetten, maar toen ik dit filmpje zag, trok ik meteen mijn sportschoenen aan en ging ik aan de slag. Een workout van 7 minuten? Wat is nu 7 minuten? Even later stond ik jumping jacks te doen voor de computer.

Wat is de 7 minute workout? 
De workout bestaat uit 12 korte oefeningen van 30 seconden. Tussen de workouts heb je steeds tien seconden rust om je startpositie aan te nemen van de volgende oefening. Welke oefeningen je moet doen?
Jumping jacks: Springbewegingen waarbij je je armen in de lucht gooit terwijl je je benen naar de zijkant beweegt. Typische ochtendgymnastiek.
Wall sit: Doe alsof je op een stoel zit en leun met je rug tegen de muur. Lijkt makkelijk, maar is best zwaar voor de beenspieren.
Push-ups: Opdrukken! Ik heb daar altijd moeite mee dus ik steunde niet op mijn voeten, maar op mijn knieën.
Crunches: Buikspieroefeningen.
Stair step: Zorg ervoor dat je een stevige stoel hebt en stap op de stoel. Zet je andere been erbij en ga weer terug naar de grond.
Squats: Wie kent ze niet?
Chair triceps: Ga op het puntje van je stoel zitten en leg je handen op de zitting. Laat je zelf van de stoel afglijden en duw jezelf weer omhoog.
Planking: Maak een plank van jezelf door met je ellebogen op de grond te steunen en op je tenen te steunen. 30 seconden volhouden!
High knees: Doe alsof je een bal hooghoudt op je knieën. Deze oefening ken je vast nog wel van gym.
Push-up rotations: Ga in de opdrukhouding staan en steeds als je hebt opgedrukt, strek je een hand omhoog.
Side plank 1: Planken op een arm: de zwaarste oefening wat mij betreft. Leg je enkels tegen elkaar en steun op een onderarm.
Side plank 2: Jup, de andere kant!

Ik heb er dus al één workout opzitten en ik vond het erg leuk om te doen. Lekker kort, maar toch intensief. Dit filmpje ga ik vaker aanzetten! Thanks Anne voor de tip!

Who’s with me? Let’s get fit for summer!

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

17 Reacties

 1. 1 april 2014 / 07:23

  Jaaa zo fijne tip! Ben er ook onwijs blij mee <3 Allemaal aan de 7 minute workout :)

 2. 1 april 2014 / 07:30

  Mijn vriend doet het ook. Ik ben heel benieuwd, ik wil het zelf ook gaan proberen!

 3. 1 april 2014 / 09:17

  Wat een super fijn filmpje. Echt handig, ook leuke muziek hihi. Deze ga ik zeker eens uitproberen, thanks!

 4. 1 april 2014 / 12:58

  Ja wat zijn 7 minuten nou? Hihi super leuk! Ik ga het ook proberen.

 5. 2 april 2014 / 08:42

  Al wel eens eerder over gehoord, ik doe echt nooit work outs dus alleen met het planken faalde ik al hard (mijn rug is zo hol!). Wil het alleen wel een keer echt gaan doen want deze is inderdaad lekker kort!

 6. Petra
  2 april 2014 / 13:37

  interessante work out!

 7. 7 april 2014 / 20:43

  Lijkt mij ook pittig, maar wel leuk. Alleen opdrukken gaat met mijn zwakke polsen (en hoge gewicht) nevernooitniet lukken. Ik ben nu elke keer aan het Zumba-en voor de pc. Best leuk eigenlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *