Recensie: Smaak. Ongevraagd stijladvies aan bekende mensen – Cécile Narinx en Arno Kantelberg

Recensie: Smaak. Ongevraagd stijladvies aan bekende mensen – Cécile Narinx en Arno Kantelberg

 photo IMG_7996a.jpg

Hoofdredacteuren en stijlgoeroes Cécile Narinx en Arno Kantelberg spreken zich in ‘Smaak’ op vrolijke en scherpe wijze uit over de kleedsel van Bekende Nederlanders. Dit boek is een met extra materiaal verrijkte bundeling van hun succesvolle rubriek in het zaterdagse Volkskrant Magazine. Vandaag een recensie over dit boek!

Leren van andermans fouten. Tenminste, dat is de bedoeling van Smaak. Ongevraagd stijladvies aan bekende mensen waar ú ook wat aan heeft. Wie geen abonnement op Volkskrant Magazine heeft, heeft waarschijnlijk geen idee over welke rubriek het gaat. Hier even een snelle uitleg: iedere zaterdag buigen Cécile Narinx (hoofdredacteur ELLE) en Arno Kantelberg (hoofdredacteur Esquire) zich over kledingkeuzes van BN’ers. Narinx kiest een vrouw, Kantelberg een man. Soms zijn ze lovend, soms juist helemaal niet en wordt degene in kwestie volledig gefileerd.

 photo IMG_8001a.jpg

Alle 150 columns zijn gebundeld (plus extra materiaal!) in Smaak. Narinx en Kantelberg schrijven beide kritisch, maar humoristisch tegelijk. Narinx over Eva Simons: “Rest ons nog het pakje dat Eva draagt terwijl ze tussen de bouwvakkers poseert. Niet echt een comfortabel dingetje, en ook niet bepaald warm genoeg om in buiten te gaan spelen. Die hoog opgesneden pijpen van de body: dat is vragen om een blaasontsteking.” Kantelberg let op de maatpakken. Zijn de manchetten goed gestreken? Jasje te groot, te klein? Broek te lang, te kort? Kantelberg over John de Mol: “Eh, heeft De Mol senior hier in de broek geplast?”

Het boek is afgestemd op een brede doelgroep: zowel Britt Dekker als Audrey Hepburn als Erica Terpstra komt erin voor. Ook bij de mannen is er een divers aanbod: van Arie Boomsma tot John F. Kennedy.

 photo IMG_8000a.jpg

 photo IMG_7999a.jpg

Smaak is geen boek dat je in één ruk uitleest. Ik kreeg het advies (van Cécile Narinx herself) om af en toe een paar stukjes te lezen en het boek dan weer weg te leggen. Dat doe ik dan ook. ’s Avonds voor het slapen gaan drie of vier stukjes, of gewoon midden op de dag als ik er zin in heb. Ik vind het een heerlijk boek en er staan echt nuttige adviezen in. Smaak is trouwens ook perfect om cadeau te geven! Misschien wel aan je tante of aan je nicht, of aan je beste vriendin. Ze doen wel hun best, maar het kan altijd beter, toch?

Titel: Smaak – Ongevraagd stijladvies aan bekende mensen
Auteur: Cécile Narinx en Arno Kantelberg
Verschenen: november 2013
Pagina’s: 175
Uitgever: Bertram + de Leeuw Uitgevers
Prijs: €14,95 via Bol.com

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

10 Reacties

 1. 16 januari 2014 / 09:38

  Wow, heb jij Cécile gesproken? Wat leuk zeg. Het boekje lijkt me erg leuk, ik vind de columns in VM erg leuk, maar lees de krant niet elke week.

  • Tedje
   Auteur
   16 januari 2014 / 17:11

   Yup! Ze is de tante van le boyfriend, vandaar! :)

 2. 18 januari 2014 / 13:10

  Aah leuke recensie en super om te lezen! Ben heel benieuwd, een aanrader dus :D Ik ben nu bezig in geluk is een jurk, ook heel tof!

  • Tedje
   Auteur
   18 januari 2014 / 14:56

   Jup, die heb ik ook gelezen!! Erg leuk boek ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *