Recept: aardbeien smoothie met kokosrasp en amandel

 photo IMG_7303a.jpg

De zomer is bij uitstek geschikt voor heerlijke, verse en gezonde smoothies. Vorig weekend maakte ik samen met mijn zusje deze heerlijke aardbeiensmoothies met amandelrasp en kokos. Ben jij benieuwd hoe je deze smoothie maakt? Klik dan gauw verder! 

Wat heb je nodig voor 3 smoothies? 
– aardbeien (250 gram)
– vanille yoghurt
– magere yoghurt
– ijsklontjes
– kokosrasp en amandelschaafsel
– mason jar

Het maken van deze smoothies ging een beetje op gevoel. We hadden heel veel aardbeien over, dus in deze smoothies zit meer dan 250 gram aardbeien. Pureer eerst de aardbeien met een staafmixer, doe vervolgens een scheutje vanille yoghurt en gewone yoghurt erbij. Doe vervolgens de ijsklontjes erbij en mix alles lekker goed door. Schenk je smoothie vervolgens in de mason jars en decoreer het geheel met amandelschaafsel en kokosrasp. Yum!

 photo IMG_7309a.jpg

Je kan er ook Italiaans schepijs bij doen om het lekker romig en koud te maken. Je kunt er eigenlijk alles in doen wat je wil, maar dit artikel dient meer als inspiratie! De mason jars zijn trouwens van Hema (twee buitenste) en Xenos (de middelste).

Maak jij vaak smoothies? 

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

22 Reacties

 1. Jeanne
  16 juni 2015 / 06:32

  Lijkt mij echt heerlijk, ga het zeker proberen!!

 2. 16 juni 2015 / 08:45

  De laatste tijd ben ik heel erg van de smoothies! En ik maak dan ook redelijk vaak smoothies op gevoel. Dan kunnen ze of heel lekker zijn of wat tegen vallen. Vind dat altijd erg leuk een klein beetje experimenteren met eten.

 3. 16 juni 2015 / 09:21

  Het klinkt alleen al lekker en deze smoothies zien er heel vrolijk uit zo qua kleur en presentatie x

 4. 16 juni 2015 / 09:22

  Dit ziet er zo lekker uit! Ik heb vorige week ook een smoothie gemaakt die er erg op lijkt, inderdaad met ijs!

 5. 16 juni 2015 / 09:28

  Oh yum, dit ziet er echt heel erg lekker uit. Ik zou vaker smoothies moeten maken, maar ik ben luiiii.

  • Tedje
   Auteur
   16 juni 2015 / 15:38

   Leuk, Esmee! Ik ben benieuwd naar je resultaat. Laat je ’t even weten? :) Vind ik leuk!

 6. 16 juni 2015 / 11:42

  Ja dat is zo lekker <3 Ik begin elke dag met een smoothie hmm, echt een aanrader voor iedereen haha

 7. 16 juni 2015 / 13:44

  Ik ben dol op smoothies, maar deze combinatie had ik nog nooit gezien. Het lijkt me echt heel lekker en ik ga het zeker eens maken. :D

  • Tedje
   Auteur
   16 juni 2015 / 15:38

   Ik ben super benieuwd wat je ervan vindt, Rowan! Laat je het me weten?

 8. 16 juni 2015 / 16:50

  Oeeh, aardbeiensmoothies zijn altijd lekker. Vandaag had ik ook smoothies mee naar school.

 9. 17 juni 2015 / 23:00

  Yummm, smoothies zijn altijd zo lekker! En nu chill omdat de aardbeien zo lekker zijn!

 10. 19 juni 2015 / 21:54

  Hmm ziet er lekker uit! Lijkt me heerlijk met vanille yoghurt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *