Recept: Appel kaneel cake met walnoten

 photo IMG_1782a.jpg

Afgelopen week had ik weer eens zin om de keuken in te duiken om iets te bakken. Ik besloot een cake te maken met appel, kaneel en walnoten. Benieuwd naar het recept? Lees dan vooral verder!

 photo IMG_1769a.jpg

Wat heb je nodig?
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 100 gram basterdsuiker
– 3 eieren
– 3 appels
– 75 gram boter
– een scheutje melk
– een flinke hand walnoten
– kaneelsuiker
– een eetlepel kaneel
– cakevorm
– bakpapier

 photo IMG_1770a.jpg

1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Schil de drie appels in kleine stukjes en doe ze in een aparte schaal.

 photo IMG_1771a.jpg

2. Meng de basterdsuiker met de kaneel en bewaar dit ook in een apart schaaltje. Zo kun je straks alles makkelijk bij elkaar voegen.

 photo IMG_1773a.jpg

3. Tijd om het beslag te maken! Meng het zelfrijzend bakmeel met de boter. Doe dit met je handen en maak er kleine kruimeltjes van. De boter moet niet super hard meer zijn, maar ook niet zacht. Vervolgens doe je de drie eieren erbij en klop je alles goed door. Daarna doe je het basterdsuiker/kaneel mengsel erbij. Je zult merken dat het een stroperig geheel wordt. Ik heb er een klein scheutje melk doorheen gedaan om het wat makkelijker klopbaar te maken. Alles heb ik gewoon met een garde gedaan.

 photo IMG_1774a.jpg

4. Verkruimel de walnoten door het mengsel samen met de appel. Laat nog een paar walnoten over, want daarmee ga je de bovenkant van de cake versieren.

 photo IMG_1775a.jpg

5. Leg in de vorm bakpapier en smeer deze in met wat boter zodat de cake niet blijft plakken. Giet het mengsel in de bakvorm en beleg het geheel met de overgebleven walnoten. 6. De cake gaat nu 45 minuten de oven in! Uiteindelijk zijn het 55 minuten geworden, want bij 45 minuten was hij nog niet helemaal goed. Dit kun je checken door met een tandenstoker in de cake te prikken. Als er nog beslag aan blijft zitten, moet hij nog even de oven in. Hou het even goed in de gaten dus!

IMG_9016

Deze foto heb ik met mijn telefoon gemaakt. Niet helemaal mooi, maar het gaat om het idee :) 

 photo IMG_1783a.jpg

Even laten afkoelen en je kunt de cake aansnijden! Eet smakelijk! Liefs van Tedje

Volg:

19 Reacties

  1. 26 juni 2014 / 07:44

    Heerlijk! Dit ziet er zo lekker uit, ik ben dol op walnoten en appel-kaneel cake! <3

  2. 26 juni 2014 / 09:32

    Looks good! Jammer dat er geen foto is van de cake als deze gesneden is. Ik denk dat ik dit recept deze week nog zal proberen ;-)

    • Tedje
      Auteur
      26 juni 2014 / 09:53

      Die heb ik wel gemaakt, maar met mijn telefoon. Zal hem er nog even tussen zetten ;) Thanks!

  3. 26 juni 2014 / 11:40

    Wauw, dat ziet er heerlijk uit! Misschien moet ik dat zelf ook maar eens maken :)

  4. 26 juni 2014 / 12:38

    Dit ziet er heerlijk uit! Ik ben dol op appel met kaneel :)

  5. 26 juni 2014 / 13:08

    Wat een lekkere cake yummie! Ik ben gek op appel en kaneel!

  6. 26 juni 2014 / 15:39

    Dit ziet er echt heerlijk uit! Fijn ook dat er geen bakmix aan te pas komt, maar je gewoon zelf alles hebt gedaan :) Bedankt voor het recept! :)

  7. 26 juni 2014 / 16:12

    Leuk recept, erg makkelijk ook! Ik ben niet zo dol op walnoten, zou hij ook smaken met alleen appel er in? Of wordt ie dan een beetje “saai”?

    • Tedje
      Auteur
      26 juni 2014 / 16:14

      Ik denk dat ‘ie dan wel een beetje saai wordt. Door de walnoten krijgt hij een lekkere bite! Je kunt er ook andere noten in doen als je wil :)

  8. 26 juni 2014 / 21:22

    Ziet er heerlijk uit! Ik ben gek op de combinatie van appel en kaneel.

  9. 26 juni 2014 / 21:27

    Yammiee dit ziet er heel lekker uit! Ik zou de walnoten overslaan want helaas ben ik hier allergisch voor.

  10. 26 juni 2014 / 21:38

    Yay, superlekker! Ik vind appelcake altijd zo lekker ‘sappig’, in elk geval niet droog. Alleen van walnoten houd ik niet, maar dat terzijde, haha. Is ‘ie trouwens zo donker door de kaneel? Onze appelcake is altijd geel :P

    • Tedje
      Auteur
      26 juni 2014 / 23:28

      Door de kaneel in combinatie met de basterdsuiker!

  11. 26 maart 2016 / 14:15

    Echt heerlijk dit, heb er meteen trek van gekregen! Begin noten ook steeds meer te waarderen :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *