Recept: bananenbrood met abrikoos en walnoten

bananenbrood-abrikoos-walnoot

Eens moet de eerste keer zijn: afgelopen week bakte ik voor het eerst bananenbrood. Ja, verklaar me voor gek, ik had dit ‘hypevoedsel’ al wel vaker gegeten, maar nog nooit zelf gemaakt. Daar moest verandering in komen!

Ik deed wat research naar recepten op internet en ik heb uiteindelijk een mixje gemaakt tussen verschillende recepten.

Wat heb je nodig?

 • 3 bananen
 • 3 eieren
 • 15 gedroogde abrikozen
 • Een handje walnoten
 • 100 gram amandelmeel
 • 100 gram havermout
 • 2 zakjes vanillesuiker
 • 2 theelepels bakpoeder
 • Beetje zout
 • Staafmixer
 • Cakeblik
 • Bakpapier

Verwarm de oven voor op 175 graden voor je begint, dan kan de oven alvast warm worden. Je kunt havermeel in plaats van havermout, maar dat is best aan de prijs en een vriendin vertelde me dat zij altijd havermeel van havermout maakt door havermout even te blenden met de staafmixer. Zo gezegd, zo gedaan! Mix de havermout dus met je staafmixer totdat het poeder is.

Schermafbeelding 2017-09-21 om 13.43.56

Pak je staafmixer (je kunt ook een blender gebruiken) er weer bij en blend de drie bananen, de drie eieren en de abrikozen met elkaar tot een smeuïg geheel.

Pak vervolgens een grote schaal en doe daar het amandelmeel, de havermout, de vanillesuiker, het pakpoeder en het zout bij. Meng dit een beetje door elkaar en schenk vervolgens je banaan-ei-abrikoos-mengsel erbij. Roer het geheel goed door elkaar zodat er een egale massa ontstaat. Voeg als laatste de walnoten toe en bewaar er nog een paar om bovenop te doen.

Schenk het geheel in het cakeblik met bakpapier en garneer met de overgebleven walnoten. Schuif het blik 50 minuten in de oven, laat het vervolgens even afkoelen en klaar is je bananenbrood met abrikoos en walnoten!

bananenbrood-abrikoos-walnoten

Ik heb er 10 redelijk dikke plakken uit kunnen halen die ik vervolgens heb ingevroren. Zo heb ik altijd een redelijk gezonde snack (oké, de vanillesuiker is niet zo gezond, maar wel lekker, haha!) in huis als ontbijt of om mee te nemen voor onderweg. Handig!

Het is helemaal niet moeilijk om te maken, binnen een kwartier heb je het beslag in het cakeblik zitten!

Heb jij al wel eens bananenbrood gemaakt? 

Liefs,
Tedje

Volg:
Delen:

5 Reacties

 1. 23 september 2017 / 06:47

  Dit ziet er lekker uit! Ik maak regelmatig bananenbrood met cacao, voor het chocoladetintje. Met abrikoos heb ik nog nooit geprobeerd!

 2. 23 september 2017 / 11:54

  Wat een lekker recept, ik moet dat echt eens maken.

 3. Jeanne
  25 september 2017 / 07:52

  Wie had dat verwacht latente talenten Tedje
  Lijkt best lekker

 4. 26 september 2017 / 19:21

  Bananenbrood lijkt me zo lekker! Steeds neem ik me voor om het eens te maken, maar het is er nog steeds niet van gekomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *