Recept: Cakepops

Recept: Cakepops

 photo IMG_5786a.jpg

Vandaag heb ik weer een lekker recept voor jullie. Deze keer ging ik cakepops maken met vriendin Julie. De mix voor cakepops zat in de goodiebag van de Beautygloss party en ik had ze nog steeds niet gemaakt. Daar moest verandering in komen vonden wij. Kijken jullie mee?

 photo IMG_5723a.jpg

Wat heb je nodig?
– Het pakket voor Cakepops van Dr. Oetker
– 30 gram boter
– 1 ei
– eventueel andere sprinkles dan die in de verpakking zitten

 photo IMG_5725a.jpg

Ben je geen keukenprinses? Op de achterkant staat stap voor stap beschreven wat je moet doen. Kan bijna niet fout gaan!

 photo IMG_5730a.jpg

Serious mixing going on.

 photo IMG_5734a.jpg

Mix de boter met de cakepopmix en het ei voor de cakejes die je gaat maken.

 photo IMG_5735a.jpg

Er zitten al bakvormpjes in het pakket, heel erg handig! Met het beslag kun je precies 10 kleine vormpjes vullen. Ik heb ze even in een siliconen bak gedaan (die wel te groot was) zodat de cakejes enigszins in model blijven.

 photo IMG_5736a.jpg

Even een kwartiertje in een voorverwarmde oven en ze zien er zo uit! Laat ze even afkoelen.

 photo IMG_5737a.jpg

Ondertussen kun je de chocolade gaan smelten. Dit doe je door een pannetje te vullen met warm kraanwater. Hierdoor gaat de chocolade smelten. Even goed knijpen in de verpakking om te kijken of alles is gesmolten.

 photo IMG_5738a.jpg

Jup, het is gesmolten!

 photo IMG_5743a.jpg

 photo IMG_5769a.jpg

Tijd om de stokjes erbij te pakken. Dip ze in de chocolade en prik ze vervolgens in de cakejes. Leg de cakejes met stokjes op een bord zodat de chocolade kan gaan stollen. Als je het proces sneller wil laten verlopen, kun je het bord ook even in de koelkast zetten.

 photo IMG_5768a.jpg

 photo IMG_5760a.jpg

 photo IMG_5761a.jpg

Time to dip! Zorg dat dit snel en nauwkeurig gebeurt, want de chocolade stolt best snel. Laat de chocolade goed uitdruppen.

 photo IMG_5763a.jpg

En versieren maar! Deze standaard discodip zit in de verpakking. Ik had toevallig nog wat potjes staan met andere versieringen, dus die heb ik ook gebruikt.

 photo IMG_5780a.jpg

Zet de popcakes rechtop in een mok om de chocolade helemaal te laten stollen.

 photo IMG_5788a.jpg

 photo IMG_5778a.jpg

En klaar is Kees! Het is best een klusje om alle popcakes nauwkeurig te versieren, maar wel erg leuk om te doen. En ze smaken heerlijk! Je zou dit natuurlijk ook heel makkelijk kunnen maken zonder het kant-en-klare pakket door gewone cakjes af te bakken, er een stokje in te prikken en een reep chocolade te smelten.

Volg:
Delen:

14 Reacties

  1. 26 augustus 2013 / 08:55

    Wauw leuk recept en helemaal niet zo moeilijk als ik dacht dat het zou zijn. Ziet er zo lekker en kleurrijk uit, heel leuk!

  2. 26 augustus 2013 / 09:04

    Dit is zó lekker! Heb ze ook wel eens gemaakt, alleen die van jou zien er veel mooier uit!

  3. 26 augustus 2013 / 09:10

    Dit zijn natuurlijk niet de échte echte cakepops (die zijn met cakekruimels en botercrème) maar wel lekker en superleuk!

  4. 26 augustus 2013 / 09:45

    Ziet er heerlijk uit! Moet dit ook echt eens gaan maken.

  5. 26 augustus 2013 / 10:47

    Ziet er heerlijk uit!
    Ik ben wat lui ;-) en heb een cakepopmachine haha, daar doe je het deeg in en na een paar minuten zijn het gewoon bolletjes! Stokje erbij en hoppa :-)

  6. 27 augustus 2013 / 17:02

    Leuke versiering, het ziet er heerlijk uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *