Recept: Espresso Nutella

Recept: Espresso Nutella

Photobucket

Het is weer eens tijd voor een recept op Teddlicious! Met Sinterklaas kreeg ik een 5 kilo pot Nutella. Aangezien ik dat never nooit opkrijg als ik het alleen op mijn boterham smeer, ben ik genoodzaakt om te experimenteren met Nutella. Wat kan je er eigenlijk nog meer mee? Ik begin vandaag met een simpel, maar overheerlijk recept: Espresso Nutella. Kijken jullie mee hoe ik dat heb gemaakt? 

Photobucket

Wat heb je nodig?
– Nutella (een schep)
– Espresso (twee kopjes)
– Slagroom (50ml)
– Suiker (een schepje)

Photobucket

Zet twee kopjes espresso. Het is handig als je de koffie zet in een maatbeker, daar kun je ook makkelijk in roeren en dergelijke en hoef je je koffie niet over te gooien. Twee kopjes espresso is bij ons koffie apparaat ongeveer 100ml. Aanvullen tot 150ml met vloeibare slagroom (niet opgeklopt dus).

Photobucket

Doe daarna twee theelepels Nutella erbij. Dit zal smelten door de warme koffie. Goed roeren!! Als je wil: voeg er nog een schepje suiker aan toe en je hoeft niet meer naar de Starbucks voor een overheerlijke kop koffie met chocolade smaak. Dit is echt heerlijk!

Photobucket

Doe je kommetje nog heel even in de magnetron (20-30 sec), want de koffie is misschien al een beetje afgekoeld. Overschenken in twee espresso kopjes en genieten maar! Je weet niet wat je proeft. Ik denk dat dit zelfs lekker is voor de mensen die geen koffie lusten.

Photobucket

Dit recept is super easy om te maken en écht de moeite waard om eens te proberen!

Laat me weten als jij dit recept hebt geprobeerd! Dat lijkt me hartstikke leuk. Je kunt bijvoorbeeld een foto sturen naar mijn Twitter of Facebook!

Liefs van Tedje

Volg:

17 Reacties

 1. 9 januari 2013 / 06:37

  Aaaah, dit ziet er echt lekker uit! En ook typisch Tedje, Hahhaa, want ja, daar is ie hoor: die huge Nutella pot! Volgens mij ismie nog lang niet op. :p

 2. 9 januari 2013 / 07:24

  Klinkt erg lekker! Ik smeer af en toe een flinke laag Nutella op mijn pannenkoek of als ik zelf wafels gebakken heb: Nutella er over smeren! Je kan zoveel met Nutella, onvoorstelbaar!

 3. 9 januari 2013 / 07:50

  Ik ben nieuwsgierig geworden! En ik vind koffie echt vies, dus dat zegt wat ;)

 4. 9 januari 2013 / 08:51

  Ohhh yum! Lijkt me heerlijk!
  Lekker recept. Ga het snel proberen.

 5. 9 januari 2013 / 09:52

  Het is dat ik niet van koffie houd, maar anders…

 6. 9 januari 2013 / 14:45

  Ik lust geen koffie, jammer want dit klinkt echt lekker!!

 7. 9 januari 2013 / 16:03

  Ik lust helaas geen koffie, maar alles met Nutella is bij voorbaat natuurlijk al lekker ;)

 8. 9 januari 2013 / 17:08

  Ohhh Nutella, zo lekker! Ik houd alleen niet zo van koffie, haha!

 9. 9 januari 2013 / 21:57

  Ik lust geen koffie, maar wel Nutella! Klinkt wel erg lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *