Recept: Hema Make & Bake Chocolate Chip Cookies

 photo IMG_6599a.jpg

Vorig weekend had ik zin om iets te bakken en toen bedacht ik me dat ik nog een handige pot van Hema had staan: de Hema Make & Bake Chocolate Chip Cookies! Alle ingrediënten die je nodig hebt, zitten al in de pot. Je hoeft alleen nog 100 gram roomboter, eigeel en een klein beetje water toe te voegen. 

 photo IMG_6585a.jpg

Ben jij geen keukenprinses, maar wil je toch lekkere koekjes maken? Geen nood! Hema bedacht daar iets super makkelijks op. Alle ingrediënten die je nodig hebt, zitten in deze Make & Bake mix van Hema. Super leuk om aan iemand cadeau te geven, want de pot ziet er echt heel leuk uit. Ik kocht hem gewoon zelf, omdat ik hou van cadeautjes aan mezelf geven, haha.

 photo IMG_6587a.jpg

Op de verpakking staat dat je alleen 100 gram roomboter hoeft toe te voegen. Als tip zeggen ze erbij dat je een eigeel erbij kunt doen, dan wordt het deeg wat vaster. Dat was namelijk een beetje een probleem: toen ik alles ging mixen, vlogen de stukjes chocolate chip door de keuken, omdat het deeg zo droog was. Ik voegde er een eigeel aan toe, maar ook een beetje water op gevoel. Dat werkte! Het deeg werd wat vaster en ik kon er makkelijker bolletjes van maken.

 photo IMG_6593a.jpg

Verwarm de oven voor op 200 graden. Op de verpakking staat dat je er 18 koekjes mee kunt maken, dus dat deed ik braaf. Wil je nu echt huge chocolate chip cookies of juist kleinere? Dat kan natuurlijk ook prima! Ik moet zeggen dat ik dit formaat precies goed vond en dat ik zeker geen grotere koekjes zou maken, want de cookies zijn behoorlijk vullend.

 photo IMG_6599a.jpg

15 minuten in de oven op 180 graden en je koekjes komen er zo uit te zien. De pot kun je hergebruiken om er een leuke to be read  jar van te maken, of om zelf ingrediënten in te doen om koekjes, cupcakes of een taartje te maken. Oh, en hoe ze smaken? Echt goddelijk! Lekker krokant en heel goed van smaak. En die stukjes chocolade, yum yum yum, die maken het helemaal af!

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

12 Reacties

 1. 15 mei 2015 / 08:10

  Oh wauw, ik vind dit zo leuk hè!
  Makkelijk en echt ZO leuk! Ik ga het eens proberen.
  Liefs Lonneke

 2. 15 mei 2015 / 12:04

  Aahh ik heb net ook van Hema een make&bake gekocht alleen dan de andere variant, namelijk oat en cranberry cookies! Heel benieuwd ben ik ernaar :)

  • Tedje
   Auteur
   15 mei 2015 / 12:07

   Aah die lijken me ook echt super lekker! Veel bakplezier :)

 3. 15 mei 2015 / 12:25

  Ik heb de potjes wel eens zien staan en twijfelde toen om het is te proberen. Na je review weet ik het zeker, ik wil het! Lijkt me enorm makkelijk en lekker :)

  • Tedje
   Auteur
   15 mei 2015 / 13:51

   Ah, wat leuk om te horen! Ben heel benieuwd wat jij van de cookies gaat vinden :)

 4. 15 mei 2015 / 13:53

  Ze zien er zo leuk uit! DIe pot zag ik staan en kon hem eigenlijk niet laten staan. Ik kon hem alleen op dat moment niet meenemen maar nu ik deze post heb gezien, ga ik hem toch maar halen!

 5. 15 mei 2015 / 15:37

  Dit heb ik paar weken geleden ook gedaan en ook artikel van online gezet, ik heb meer boter erin gedaan met eigeel , maar geen water

 6. 15 mei 2015 / 22:01

  Ik heb dit aan mijn moeder gegevn met Moederdag dus ik kan ze binnenkort ook poeven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *