Recept: Nacho’s uit de oven

 photo IMG_6379a.jpg

Normaal gesproken eet ik nacho’s als snack, maar vorige week at ik ze samen met mijn zusje als avondeten! Met gehakt, spekjes en allerlei lekkere dips is het een volwaardig diner recept, en nog eens super lekker ook! 

Wat heb je nodig voor 2 personen?
– 1 tot 1,5 zak tortilla chips
– 250 gram gehakt
– 125 gram spekjes
– halve paprika
– 1 ui
– bosuitje
– Tex Mex taco seasoning mix
– geraspte kaas
– crème fraîche
– Tex Mex salsa dip
– 1 avocado
– peper en zout
– Tex Mex guacamole dip mix

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Snijd de ui en de paprika. Bak ondertussen de spekjes alvast in een pan zonder boter. Als deze lekker knapperig zijn, haal je ze uit de pan en laat je ze uitlekken op een stukje keukenpapier. In dezelfde pan fruit je de ui en de paprika. Vervolgens voeg je het gehakt toe en strooi je er een beetje Tex Mex taco seasoning mix overheen. Als alles gebakken is, gooi je de spekjes weer terug in de pan en laat je het geheel nog een beetje warm worden.

3. Leg in de ovenschaal eerst een laagje tortillachips, gevolgd door een laagje van gehakt, spekjes, paprika en ui. Herhaal deze stap nog een keer zodat je eindigt met het gehaktmengsel bovenop.

4. Strooi wat geraspte kaas eroverheen. Als de oven helemaal goed is voorverwarmd, kan de schaal de oven in. Stel de timer in op 7 minuten.

5. Ondertussen kun je de guacamole gaan maken. Ik ging voor een hele simpele variant: prak 1 avocado met een theelepel crème fraîche en een theelepel Tex Mex guacamole dip mix. Een klein beetje peper en zout en je super simpele guacamole is klaar. Je kunt ook de bosui in stukjes snijden.

6. Check ondertussen of je nacho’s niet te hard gaan in de oven. De chips moet lekker krokant worden en de kaas moet smelten. Het vlees is natuurlijk al gaar, dus dat hoeft alleen maar warm te blijven. Haal de nacho’s uit de oven en strooi de bosuitjes eroverheen. Je kunt ervoor kiezen op de dips los te serveren, maar ik vond het wel leuk om een gedeelte over de nacho’s te verspreiden. Een beetje crème fraîche, Tex Mex salsa dip en je zelfgemaakte guacamole!

7. Let’s eat!

Hmmm dit recept was echt zoo lekker! Dit ga ik zeker vaker maken. Dit is echt meer dan voldoende voor twee personen als avondeten, maar je kunt dit recept natuurlijk ook gebruiken als snack! Dan is het misschien wat veel voor met z’n tweeën, maar met vier à zes man is dit prima.

Eet smakelijk!

Liefs van Tedje

Volg:
Share:

10 Reacties

  1. 24 april 2015 / 06:39

    OH, dit eten wij ook wel eens. Ik ben echt dol op dit recept, zo lekker gewoon. Ik doe er zelf altijd nog mais doorheen, voor het verzachtende effect.

    • 25 april 2015 / 11:03

      Jaa, het is echt super lekker! Daar ga je geen spijt van krijgen ;)

  2. 24 april 2015 / 15:38

    Dit zie ik steeds vaker voorbij komen, ziet er yummy uit

  3. 24 april 2015 / 19:13

    Ik vind nacho’s zo ontzettend lekker, als snack en avondeten. Bedankt voor het recept!

  4. 20 maart 2016 / 17:48

    Oooh wat lijkt dit me heerlijk! Ik krijg al trek :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *