Hi iedereen! Vandaag wil ik weer een heerlijk Nutella recept met jullie delen. Jullie zagen al mijn easy peasy Espresso Nutella , en vandaag dus weer een recept met Nutella die ik samen met mijn zusje maakte. Kijken jullie mee?
Wat heb je nodig?
Voor de bodem:
– 300 gram droge biscuit
– 90 gram boter op kamertemperatuur
– 60 gram hazelnoten
– 60 gram suiker
– 30 gram Nutella
Voor de vulling:
– 450 gram monchou
– 250 gram poedersuiker
– 6 eetlepels Nutella
– 50 ml volle melk
– scheutje vanille extract
Voor de topping:
– 125 ml volle melk
– 100 gram chocola
– 10 gram boter op kamertemperatuur
Zoals je ziet heb je best wel wat nodig om deze taart te maken. Je moet dan ook de taart in twee dagen maken, omdat de vulling moet opstijven voordat je de topping eroverheen kunt doen. Oke, let’s start!
We beginnen bij het maken van de bodem.
Doe de biscuits in een grote bak en begin met fijnmalen. Als je een keukenmachine hebt, gooi de koekjes dan daarin want dat gaat veel sneller dan met de hand. Wij hebben echter geen keukenmachine, dus moest het wel met de hand. We waren hier wel even mee bezig.
De hazelnoten (die we overigens uit een bakje notenmix hebben gevist) maak je ook fijn. Je kunt ze snijden, maar wij kozen ervoor om ze even met de staafmixer te blenden. Je mag best wel wat grover laten, dat is lekker chunky voor in de bodem!
Terwijl je bezig bent met het verkruimelen van de koekjes, doe je de suiker erbij.
Ook de Nutella wordt toegevoegd. Ga ondertussen gewoon door met verkruimelen. Voeg ook de fijngehakte hazelnoten toe en de boter op kamertemperatuur.
Doe dus alles bij elkaar en giet het mengsel in de springvorm. Druk het goed aan en strijk het glad. Wij hebben ervoor gekozen om er wel wat grotere stukken koek in te laten zitten. Lekker!
Tijd voor de vulling! Pak dezelfde bak als waar je je bodem mengsel in hebt gedaan voor de vulling van de taart.
Voeg 6 grote eetlepels Nutella aan de monchou toe en begin het een beetje door elkaar te roeren met een lepel of vork. Voeg de poedersuiker en de volle melk eraan toe en begin langzaam met mixen. Tijdens het mixen een scheutje vanille extract erbij gieten. Meng door tot een stevig beslag zonder klontjes.
Giet het beslag in de springvorm. Nu is het tijd om je taart in de koelkast te doen. Wij hebben de taart gewoon een nacht in de koelkast gedaan en de volgende dag zijn we begonnen met het maken van de topping.
Voor de topping gebruik je 100 gram chocolade. Wij hebben gekozen voor puur, maar dat kan ook gewoon melkchocolade zijn. Wat jij het lekkerst vindt.
Breek de chocolade alvast in kleine stukjes en leg ze in een kom. Verwarm de volle melk totdat hij net een beetje kookt.
Als de melk aan de kook is gebracht, giet je de melk over de stukjes chocolade. De chocolade gaat dan smelten namelijk. Voeg ook de boter toe.
Mix goed door tot je een vloeibaar mengsel krijg zoals hier.
Nu giet je de topping over de taart heen die je gisteren in de koelkast hebt gezet. De taart moet nu nog ongeveer twee uurtjes in de koelkast om de topping iets harder te laten worden.
Zo! Haal je taart uit de koelkast en strooi er een beetje poedersuiker overheen en leg wat hazelnootjes in het midden.
Dit is dan je jummy jummy Nutella Cheesecake. Een ontzettend goed vullende taart waar je maar een klein stukje van hoeft af te snijden om volop te genieten. De taart is niet moeilijk om te maken en hij is ontzettend lekker! Deze taart ga ik zeker nog een keer maken!
Eet smakelijk!
Ga jij dit recept uitproberen? Laat ’t dan even weten en stuur je eindresultaat door via Twitter @teddlicious of via de Teddlicious Facebookpagina!
Liefs van Tedje
Volgens mij gaat die hele pot Nutella van jou als een razende er door heen! Hahaha. Deze cheesecake lijkt me trouwens wel deliccccious. Ook met dat poedersuiker er op, ziet er super geslaagd uit. :d
het is net 8 uur geweest, maar wat heb ik zin in zo’n stukje taart! Yum!
Oh god, dit lijkt me heerlijk! Maar inderdaad wel ontzettend machtig, hihi.
Wow, hij lijkt me echt machtig, maar wel superlekker! Een topping op een cheesecake zie je eigenlijk nooit, volgens mij, maar dat maakt ‘m denk ik wel nóg lekkerder. Waar laat je die boter van de bodem eigenlijk? Staat wel bij de ingrediënten, maar niet op de foto’s of in de beschrijving :)
Auteur
Oeps, vergeten erbij te zetten! Heb het aangepast! Thanks :)
Die lijkt me echt heerlijk!
Wat ’n geniaal recept, deze moet ik maken!! Jammie!
dat ziet er heerlijk uit :D
Hier ben ik heel benieuwd naar :D
Die ga ik ook een keer proberen! Ziet er lekker uit.
Deze taart lijkt me echt heerlijk.. Misschien ga ik ‘m zelf ook eens proberen…
Mmm.. Heerlijk! :D
OH! Dit lijkt me echt heerlijk *kwijl*
Mmmmm wat lijkt me dat lekker zeg! Ik krijg er spontaan honger van! Erg handige uitleg ook! Misschien ga ik dit een keer maken! :)
Oh DAMN! Ziet er verrukkelijk uit!
Omg ik moet dit eens maken!! Lijkt me goddelijk!
Woaaahhhhhhhh, chocoladefestijn!!!! <3 <3
ohmy… ziet er heerlijk uit!x
EHMEgerdddd die ga ik maken :D
Wauw dit lijkt me zoooooooo lekker!!
O, geez, wat ziet dat er lekker uit :D Ik ga m binnenkort even proberen!!!
Aaah heerlijk!
Zou best. Wel eens willen proeven lekker mmmmmmmm
Oh my god, die biscuitjes op de bodem met nutella en ook nog eens de goddelijke topping erboven op met chocolade. Zelf ben ik niet zo van de cheesecake, maar nu ik dit heb gezien wil ik het nog wel een keertje proberen! Het lijkt mij heel smeuïg, romig en nommalicious! Ik vind het nog steeds geweldig dat je zo’n grote pot nutella hebt. :’)
Auteur
Haha gaaf he!! Beste cadeau ever!
Oooooh, dit is een evil evil taart! Grote kans dat ik hem ga uitproberen! :D
Aaah dit ziet er echt te lekker uit. Ik houd zo van Nutella. Ik wil ook zo’n grote pot haha. Ik ga dit ook eens uitproberen echt een heel leuk recept! :D
omy dit lijkt me heerlijk!
De topping was te vloeibaar bij mij, heb een hslve theeglas melk gebruikt. De topping bleef te vloeibaar, heb uiteindelijk 200 gram choco gebruikt en in de koelkast laten staan. Bij verwijderen van de taartvorm, stroomde de topping naar de beneden:S. Waar ging het mis, want ik weet het niet.
Auteur
Wat jammer!