Recept: Oreo bonbons

oreo-bonbons-recept

Vorige week zondag was het druilerig en regenachtig: een perfecte dag om iets te bakken! Samen met een vriendin dook ik de keuken in om deze Oreo bonbons te maken! 

Wat heb je nodig?

– 2 pakken Oreo’s
– 100 gram Mon Chou
– 400 gram witte chocolade
– Versiering voor de Oreo bonbons

oreo-bonbons-benodigdhedenIMG_0288

Maak de Oreo’s fijn met een keukenmachine. Als je geen keukenmachine hebt, kun je ook een vijzel gebruiken of je kunt de Oreo’s stukslaan in een plastic ‘ziplock’ zakje met een deegroller. Houd wat kruimels apart voor de versiering! Als alle Oreo’s verkruimeld zijn, voeg je de Mon Chou toe. Kneed met je handen tot het een plakkerig geheel. Ik heb er nog een heel klein beetje gezouten roomboter doorheen gedaan om het iets smeuïger te maken.

oreo-bonbons

Tijd om balletjes te draaien! Je kunt de balletjes zo groot en zo klein maken als je wil. Ik heb ervoor gekozen dat het kleine Oreo bonbons werden en geen grote ballen. Met deze ingrediënten kun je zo’n 40 kleine Oreo bonbons maken. Zet de balletjes op een schaaltje in de koelkast voor een half uurtje, dan kunnen ze even stevig worden!

Als de balletjes stevig genoeg zijn, kun je de chocolade gaan smelten. Dit kan au bain marie, maar ook gewoon in een schaaltje in de magnetron. Ik ging voor het laatste: lekker makkelijk! Blijf er goed bij staan, want je wil niet dat de chocolade verbrandt. Vervolgens rol je alle balletjes in de gesmolten chocolade. Ik heb ervoor gekozen om witte chocolade te gebruiken, maar je kunt ook pure of melkchocolade pakken. Of gewoon allemaal! Gebruik de kruimels en de snoephartjes om de bonbons te versieren en als laatste stap kun je de bonbons nog met wat extra witte chocolade versieren, zoals ik bij de Oreo topping heb gedaan.   Je kunt natuurlijk je creativiteit de vrije loop laten gaan en ze helemaal versieren zoals jij wil!

oreo-bonbon-

Dan komt het belangrijkste: wachten tot de chocolade is uitgehard. En geloof me, dat is moeilijker dan het lijkt. Je bent de hele tijd al bezig met deze heerlijke bonbons, maar dan moet de chocolade nog uitharden in de koelkast! Wij konden niet eerder wachten en hebben ze na een half uur al uit de koelkast getrokken, maar de bonbons zijn op zijn lekkerst als je ze minstens een uur in de koelkast laat staan.

Deze Oreo bonbons zijn ideaal om te serveren als je visite ontvangt of om uit te delen op je werk. Ze zien er super leuk uit en ze smaken overheerlijk! Ik zou wel aanraden om het formaat klein te houden, want het zijn behoorlijk vullende chocoladebommetjes!

Laat het me weten als jullie dit recept ook gaan maken, ik ben benieuwd!

Liefs van Tedje

Volg:
Share:

17 Reacties

  1. 19 januari 2016 / 07:17

    Ze zien er echt heerlijk uit zeg! De toppings zijn goed gelukt!

  2. 19 januari 2016 / 09:20

    Haha, ze zien er wel heeel lief uit met die hartjes erop! Ik zou ze waarschijnlijk in pure chocolade dippen, maar dan is het alsnog heel lekker.

  3. 19 januari 2016 / 10:47

    Hmmmm wat ziet dit er verrukkelijk uit <3 Ik zou ook niet kunnen wachten om ze op te eten haha!

  4. 19 januari 2016 / 11:35

    Zo schattig, enorm Pinterest waardig haha :) Hoe leuk is het om bon bonnetjes te maken, ik heb laatst dadel bon bonnetjes gemaakt, ook al zo leuk! Dit is dan wel weer echt echt chocolade, en witte chocolade, yum, lijkt me heerlijk!

  5. 19 januari 2016 / 12:05

    Wat een heerlijke bonbons! Ze zien er echt onwijs lekker uit! :) Ik wil er een hapje van nemen, of meerdere eigenlijk! Leuk dat je dit recept deelt!

  6. 19 januari 2016 / 22:13

    Hmm dit ziet er zo lekker uit! Ik krijg al zin om het zelf te maken :)

  7. 21 januari 2016 / 14:23

    Dat ziet er lekker uit! Ga ik zeker eens proberen als we weer eens een feestje hebben :) xo Daisy

  8. 10 februari 2016 / 20:11

    Oooohhh wat lekker! Oreo + chocolade = liefde. Haha. Ik ga dit zeker binnenkort proberen, dankje voor de leuke tip! X

    • 10 februari 2016 / 20:15

      Leuk, ik ben benieuwd wat je ervan vindt!!

  9. 2 april 2016 / 11:38

    Wat een heerlijk en geweldig idee! Die wil ik eens gaan maken :D

  10. Jeanne
    22 januari 2017 / 14:56

    Heerlijk ik ben een snoeperd en zeker van jou Tedje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.