Recept: pasta met carpaccio

Recept: pasta met carpaccio

Vinden jullie de nazomer ook zo heerlijk? Ik wel! Als het warm weer is, is het lekker om wat ‘luchtigs’ te eten in plaats van aardappelen met groenten en vlees of stamppot of iets dergelijks. Vandaag was zo’n warme dag, dus had ik echt geen zin in een typische Hollandse maaltijd. Dit recept heb ik, samen met mijn vader, gebaseerd op een gerecht in een heel klein restaurantje in San Sébastian (Spanje). Dat gerecht was zó lekker, met zulke eenvoudige ingrediënten! We hebben het geprobeerd na te maken, en ik moet zeggen dat het wel goed gelukt is!

Wat heb je nodig (4 personen) 

400 gram spaghetti/tagliatelle/gigli of iets dergelijks, wat jij lekker vindt!
3 eetlepels pesto
1 bouillonblokje
carpaccio
rucola
Parmezaanse kaas
olijfolie
eventueel pijnboompitten

Stap 1: Kook je pasta zoals aangegeven op het pak/zakje. Als je de pasta in het kokende water hebt laten glijden, verkruimel dan 1 bouillonblokje boven de pan. Roer af en toe zodat de bouillon zich goed kan verdelen.

Stap 2: Terwijl je de pasta in de pan laat koken, kun je de carpaccio op de borden leggen. Dit is dan alvast gebeurd.


Stap 3: Als je een blok Parmezaanse kaas hebt, schaaf je met een kaasschaaf een aantal plakjes van de kaas af. Deze verkruimel je daarna in een bakje.


Stap 4: Giet de pan met pasta af in de gootsteen, zorg dat alle pasta in de pan blijft!


Stap 5: Schep ongeveer 3 eetlepels pesto door de pasta heen en zorg dat de pesto goed verdeeld is.
Stap 6: Nu kun je de pasta over de carpaccio heen scheppen.
Stap 7: Decoreer je gerecht met rucola, Parmezaanse kaas en eventueel pijnboompitten. Als laatst besprenkel je de pasta met een scheutje olijfolie. Niet teveel, anders is het niet lekker.

En klaar is je heerlijke zomerse gerecht! Serveren met brood en tapenade en een grote kan water. Perfecto! 

Eetsmakelijk!

Liefs van Tedje

Volg:

6 Reacties

  1. 30 september 2011 / 01:31

    Het enige wat ik hoor is; NOMMALICIOUS! Damn, wat ziet dat er lekker uit. :)

    • 30 september 2011 / 08:44

      Dankjewel! Het is heel easy om zelf te maken, dus: try it!! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *