Ben je op zoek naar een lekker plaattaart recept? Probeer deze plaattaart met vijgen, geitenkaas en serranoham eens. Heerlijk als snack tijdens de borrel, maar ook als avondmaaltijd!
Ik hou van hartige taart! Een plaattaart staat sowieso één keer per week bij ons op tafel. Het is makkelijk te maken en de oven doet al het werk. Ik gebruik altijd groenten die in het seizoen zijn en zo kun je oneindig afwisselen met plaattaart. Of je nu een vegetarische variant maakt of eentje met vis of vlees.
Plaattaart maken doe je zo
Deze plaattaart met vijgen is perfect als de herfst zijn intrede doet. Dan zijn de vijgen in het seizoen namelijk! De combinatie van zoete, sappige vijgen en de romige, licht pittige geitenkaas en de hartige serranoham zorgt voor een verrassend smaakcontrast. Dit gerecht is niet alleen snel te maken, maar het is ook een eyecatcher op tafel door de prachtige kleuren van de vijgen en de goudbruine korst. Ideaal als lunch, borrelhapje of lichte avondmaaltijd.
Dit heb je nodig voor 2-3 personen:
- rol vers bladerdeeg
- 2 el crème fraîche
- 1 rode ui
- 125 gram geitenkaas
- 4 verse vijgen
- 6 plakjes serranoham
- handje walnoten
- handje rucola
- honing
- peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200˚C. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat.
- Smeer het bladerdeeg in met de crème fraîche.
- Snijd de vijgen in plakken en de ui in halve ringen en verdeel deze over het bladerdeeg.
- Verkruimel de geitenkaas eroverheen.
- Bak de plaattaart voor 20 minuten in de oven en haal ‘m daarna eruit.
- Verdeel de plakjes serranoham en de rucola erover.
- Verkruimel de walnoten en maak af met een drizzle van honing en een draai peper.
Eet jij wel eens plaattaart? Eet smakelijk!