Recept: salade met burrata en Serranoham

salade-burrata

Af en toe mag je jezelf best verwennen, en hoe kan dat nou beter dan met eten? Ik ben dol op salades en vandaag laat ik zien hoe je in een handomdraai deze salade met burrata en Serranoham kunt maken. 

Ik at laatst in mijn eentje en ik had geen zin om uitgebreid te koken. Een salade was al snel een van de mogelijkheden en toen kwam ik op de website van Cynthia deze salade tegen. Het zag er zo lekker uit dat het water me in de mond liep. Ik kan jullie het recept van deze salade niet onthouden!

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

  • Een paar handjes rucola
  • 1 bol burrata
  • 3 plakjes Serranoham
  • Een hand cherrytomaatjes
  • Balsamico azijn
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Ciabatta

Tip: het is niet lekker om de burrata (dit is trouwens een soort mozzarella, maar dan veel zachter) heel koud te eten, dus haal die alvast uit de koelkast. Zet de oven aan.

Leg de rucola op een bord en leg voorzichtig de burrata er bovenop. Let op, want de burrata kan snel uit elkaar vallen! Verdeel de tomaatjes over de sla en besprenkel het geheel met balsamico azijn en een beetje peper en zout. Verdeel daarna de ham over de salade. Serveer er een ciabatta of een stokbroodje bij, die je kan dippen in olijfolie met zout, of kan besmeren met truffelmayonaise of kruidenboter, maar net wat jij lekker vindt.

burrata-salade-serrano

Ik had nog nooit burrata gegeten, maar oh, wat was dit lekker! Het is wel erg machtig. Als je van mozzarella houdt, weet ik bijna zeker dat je dit ook super lekker vindt. Burrata is niet goedkoop, maar als je jezelf een keer wil verwennen: go for it! Thanks, Cynthia, voor het delen van dit lekkere recept!

Eet smakelijk! 

Liefs,
Tedje

Volg:
Delen:

4 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *