Recept: sushi bowl met zalm en avocado

sushibowl-recept-

Als echte #sushiaddict ga ik minstens een keer per maand sushi eten. Ik krijg er maar geen genoeg van! Ook de hotspot Poké Perfect in Amsterdam moest uitgetest worden, maar zelf een sushi bowl maken.. Dat had ik nog nooit gedaan. Tot vorige week! En ik deel natuurlijk met alle liefde mijn recept voor een heerlijke sushi bowl met zalm en avocado met jullie. 

Wat heb je nodig voor een sushi bowl voor 2 personen?

 • 250 gram sushirijst
 • 1 vel noriblad
 • 1 avocado
 • 150 gram zalmfilet
 • Een halve komkommer
 • 7 radijsjes
 • Sesamzaadjes
 • Zout en suiker
 • Mayonaise
 • 2 eetlepels rijstazijn
 • Sojasaus

Sushirijst koken

Sushirijst en rijstazijn kun je gewoon in de supermarkt kopen. Ik had (shame on me!) nog nooit echt zelf sushirijst gekookt, maar met de aanwijzingen op het pak kwam ik een heel eind. Die heb ik dan ook gewoon netjes gevolgd. Eerst was je de rijst in een zeef met koud water en laat je het goed uitlekken. Daarna doe je de rijst in een pan en voeg je 350ml koud water toe. Zodra de rijst kookt, zet je het vuur laag en laat je het (afgedekt met een deksel) nog 10 minuten doorkoken. Zet het vuur na 10 minuten uit, maar laat de deksel op de pan. Ik heb een transparante deksel, dus ik kon goed kijken wat er allemaal gaande was. Laat de rijst nog een kwartiertje rusten, zo wordt de rijst mooi gaar. Schep de sushirijst na een kwartiertje om en laat het afkoelen met de deksel van de pan af. Daarna heb ik een mengsel gemaakt van 2 eetlepels rijstazijn, 2 theelepels suiker en 1 theelepel zout. Dit giet je over de rijst en vervolgens meng je het geheel.

sushibowl maken

Terwijl de sushirijst aan het afkoelen is, snijd je alles wat je in je sushi bowl wil doen in stukjes. De zalm, de komkommer, de radijsjes en de avocado. Knip of snijd het noriblad in reepjes en strooi dit over je sushi bowl, samen met de sesamzaadjes. Qua dressing heb ik het heel simpel gehouden: meng een lepel mayonaise met een klein beetje water, besprenkel over de rest en je sushi bowl is af! Serveer met sojasaus en eet smakelijk!

Ik dacht dat een sushi bowl maken best moeilijk was, maar eerlijk is eerlijk: het is super easy! En ik ga dit zéker vaker maken.

Heb jij al wel eens een sushi bowl gemaakt?  

Liefs,
Tedje

Volg:
Delen:

6 Reacties

 1. 7 juni 2017 / 09:20

  Oh dit ga ik een keer maken, ziet er heerlijk uit

 2. 7 juni 2017 / 10:10

  Ik maak heel vaak sushibowl, het is zo lekker! Zelf echte sushi maken lijkt wel ongemogelijk, maar zo’n bowl werkt perfect. Heerlijk met avocado en zalm inderdaad! En edamame boontjes, hmmmm. Malou x

 3. 7 juni 2017 / 11:04

  Goed om weten dat het simpel is! Ik ga er altijd vanuit dat dingen die er mooi uitzien, ontzettend moeilijk te maken zijn, haha!

 4. 7 juni 2017 / 17:40

  Dit ziet er echt zó lekker uit! Ik heb het ook nog nooit gemaakt en daar moet ik zo te zien nodig verandering in brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *