Recept: tagliatelle met Boursin en spekjes

 photo IMG_3168a.jpg

Sinds een lange tijd staat er vandaag weer eens een recept online. Vorige week ging ik koken voor mijn moeder en mezelf en ik wilde een makkelijk, maar toch een lekkere maaltijd voorschotelen. Ik ging naar de supermarkt en ik maakte mijn eigen recept. Kijken jullie mee wat je nodig hebt?

 photo IMG_3156a.jpg

Wat heb je nodig voor twee personen?

– Twee handjes rucola
– 250 gram Italiaanse spekjes
– Boursin Cuisine
– Een aantal cherrytomaatjes
– Bosuitje
– 150 gram tagliatelle
– eventueel Parmezaanse kaas

 photo IMG_3158a.jpg

Snijd de bosuitjes en de tomaatjes. Easy as one two three! Dit kun je van tevoren doen, maar bijvoorbeeld ook als de tagliatelle aan het koken is.

 photo IMG_3162a.jpg

Bak de spekjes tot ze helemaal gaar zijn. Eerst een piepklein beetje boter in de pan doen, er komt namelijk al genoeg vocht uit de spekjes als je ze gaat bakken. Leg ze daarna eventjes op een keukenpapiertje, zo kan het papier het meeste vet absorberen.

 photo IMG_3166a.jpg

Ondertussen kook je de tagliatelle zoals staat beschreven op de verpakking. Als het gaar is, giet je het water uit de pan en schep je twee flinke eetlepels Boursin Cuisine door de tagliatelle.

 photo IMG_3173a.jpg

Pak een diep bord en bedek deze met een handje rucola. Daarna schep je de tagliatelle eroverheen. Dan de spekjes, de tomaatjes en de bosuitjes. Je kunt er eventueel nog een beetje Parmezaanse kaas overheen doen, maar dit is puur optioneel.

En smullen maar! Het is niet erg als je dit gerecht lauw serveert, want dat kan prima. Serveer er nog een stukje ciabattabrood bij en je hebt een perfecte maaltijd!

Liefs van Tedje

ps. Heb je het recept nagemaakt? Tweet dan je foto naar @teddlicious of post je foto op Instagram @teddlicious.

Volg:

34 Reacties

  1. 30 mei 2013 / 07:17

    Jum! Ziet er erg lekker uit zeg! Vooral de combi met spekjes!

  2. 30 mei 2013 / 09:49

    Oooh nu zou ik willen dat ik pasta kan eten :-( Zo lekker maar helaas krijg ik er buikpijn van. :-(

    • JustxMe
      30 mei 2013 / 13:46

      Heb je last van een prikkelbare darm?
      Ik kan namelijk ook geen witte pasta verdragen door mijn darmen, maar wel volkoren!
      Heb je dat al eens geprobeerd? :-)

      • 30 mei 2013 / 21:15

        Nope, ik heb een tarwe-intolerantie :-) Ik kan alleen glutenvrije pasta eten zonder tarwe erin en dan ook nog eens niet te vaak omdat het dan alsnog mis gaat.

  3. 30 mei 2013 / 09:50

    Ooooh jammie! Nu krijg ik honger <3 Ik heb gister nog macaroni op met boursin cuisine en dan met paprika er doorheen, ook erg lekker!

    • Tedje
      Auteur
      30 mei 2013 / 11:11

      Je kunt er ook bijvoorbeeld kip doorheen doen, of ander vlees dat je wel lekker vindt!

  4. 30 mei 2013 / 11:21

    waaaah dat ziet er heerlijk uit! Ik ben gek op pasta met boursin! mmmm

  5. 30 mei 2013 / 11:27

    Dit ziet er echt heerlijk uit! Ik ben zelf alleen geen fan van Boursin, dus dat zou ik vervangen door iets anders.

  6. 30 mei 2013 / 12:22

    Oee, dit ziet er echt heel erg lekker uit. Ik geloof dat het tijd is dat ik ga lunchen, want ik krijg hier echt nog meer honger van :)

  7. Ianthe
    30 mei 2013 / 12:47

    Hmm, dat ziet er erg lekker uit!
    Ik denk dat ik het volgend jaar op kamers zeker eens ga maken, maar dan met zongedroogde tomaatjes want ik lust helaas geen cherrytomaatjes :(

  8. 30 mei 2013 / 14:19

    Dit heeft de vriendin van mijn broertje wel eens gemaakt en is zo heerlijk :)

  9. nadine
    30 mei 2013 / 17:57

    Oei lijkt me heel erg lekker!!

  10. 30 mei 2013 / 18:28

    Looks gooood! Altijd leuk om zelf een recept samen te stellen.

  11. 30 mei 2013 / 19:57

    Dank je wel voor het recept! Ziet er heerlijk uit. Lijkt me ook een recept waar zelfs ik me aan kan houden…

  12. Moeders
    30 mei 2013 / 22:37

    Klopt helemaal , heel erg lekker !!

  13. 30 mei 2013 / 22:47

    Woeh, wat ziet dat er lekker uit, ik ben dol op boursin, deze ga ik zeker een keer maken!

  14. 10 juni 2013 / 21:32

    Dit ziet er heerlijk uit! Ik heb hem opgeslagen bij mijn favo’s. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *