Op zoek naar een snel en makkelijk eenpans pastarecept voor doordeweeks? Ga eens voor orzo! Deze orzo met chorizo, courgette, tomaat en burrata staat in 20 minuten op tafel.
Orzo met chorizo en burrata
Dit recept voor orzo met chorizo, courgette en burrata is niet alleen heerlijk, maar ook ontzettend makkelijk en snel te bereiden. Het combineert de kruidige smaak van chorizo met de frisse, zachte courgette en de romige burrata. Omdat je alles in één pan kunt bereiden, bespaar je tijd en heb je weinig afwas. Met eenvoudige ingrediënten staat dit gerecht binnen 20 minuten op tafel, ideaal voor drukke doordeweekse avonden!
Wat is orzo?
Orzo is een soort pasta die eruitziet als een rijstkorrel. Ondanks het uiterlijk is het gemaakt van tarwegriesmeel, hetzelfde ingrediënt dat ook wordt gebruikt voor veel andere soorten pasta. Orzo wordt vaak gebruikt in soepen, salades of als pastagerecht. Orzo wordt op dezelfde manier als rijst bereid, namelijk door het te koken in water of bouillon.
Wat heb je nodig (voor 2-3 personen)
- 180 gram orzo
- 1 chorizo
- 1 courgette
- 1 ui
- Teentje knoflook
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 1 bol burrata
- Halve citroen
- 300ml groentebouillon
- Peper
- Verhit een grote koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Voeg de chorizo toe en bak deze in ongeveer 5 minuten goudbruin en krokant. Haal de chorizo uit de pan en leg deze even apart op een bord. Laat het vrijgekomen vet in de pan zitten.
- Voeg in dezelfde pan de ui en knoflook toe aan het chorizovet. Bak deze in ongeveer 3-4 minuten glazig. Voeg daarna de courgette toe en bak nog 5 minuten mee, tot de courgette zacht begint te worden.
- Voeg het blik tomatenblokjes toe aan de pan met de groenten en roer door.
- Voeg de orzo toe aan de saus en laat 2-3 minuten pruttelen.
- Voeg daarna beetje bij beetje de groentebouillon toe. Merk je dat het geheel te droog wordt? Voeg dan nog wat extra water toe. De orzo moet in totaal 8-9 minuten koken.
- Tijd om de gebakken chorizo toe te voegen aan de saus en roer goed door zodat alles gelijkmatig verdeeld is. Laat het nog 2-3 minuten op laag vuur doorwarmen.
- Verdeel de orzo over de borden en leg op elk bord een stuk burrata. De romige burrata smelt mooi door de warmte van de orzo. Besprenkel met wat citroensap en een draai peper.
Tip: Serveer met wat verse basilicum of rucola voor extra frisheid!
Eet jij wel eens orzo?