Recept: zoete aardappel salade met feta en spekjes

zoete-aardappel-salade-1

Het is je misschien al opgevallen: ik deel weer meer recepten de laatste tijd op mijn blog! Ik vind het heel leuk om te koken en steeds wat nieuws uit te proberen en ik wil deze recepten graag met jullie delen. Afgelopen weekend maakte ik een zoete aardappel salade met feta en spekjes. Kijk je mee naar het recept? 

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 3 zoete aardappels (al gebruikte ik er 4, zodat ik nog leftovers had voor de lunch de volgende dag!)
  • Feta
  • 1 bakje spekreepjes
  • Halve komkommer
  • Handvol cherrytomaten
  • Een aantal zongedroogde tomaten
  • Sla naar keuze
  • Honing
  • Paprikapoeder
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Citroensap

zoete-aardappel-salade

Zoete aardappel salade

Verwarm de oven voor op 200 graden. Begin met het schillen van de zoete aardappels. Snijd de aardappels daarna in kleine blokjes en doe ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie (twee eetlepels, niet te veel!), peper, zout en paprikapoeder. Meng het geheel goed door elkaar en schuif de schaal vervolgens in de oven. Na 25 minuten waren de zoete aardappels gaar, maar dit verschilt een beetje per oven. Houd het dus goed in de gaten en schep het geheel ook om de 10 minuten even om. De aardappel moet redelijk zacht zijn. In ieder geval niet kei hard, maar ook niet smeuïg zacht. Als de aardappels in de oven zitten, bak je de spekjes in een pannetje (zonder boter). Als de spekjes gaar zijn, laat je ze uitlekken op een keukenpapiertje. Snijd vervolgens de komkommer en tomaten. Als de aardappels klaar zijn, laat je ze nog even afkoelen. Doe vervolgens de aardappels, spekjes, komkommer, tomaten, feta en sla in een grote kom en meng alles goed door elkaar. Besprenkel met een beetje citroensap en honing en je hebt een heerlijke salade!

De salade is natuurlijk ook heel goed vegetarisch te eten zonder de spekjes. Wij aten dit als avondmaaltijd, maar je kunt deze salade ook als lunch eten of als bijgerecht. Wij hebben deze zoete aardappel salade al een aantal keer gemaakt en hij bevalt ons iedere keer weer heel goed! Ook lekker met een avocado er doorheen trouwens, yum!

Eet jij vaak zoete aardappelen? 

Liefs,
Tedje

Volg:
Delen:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *