Review: Babyliss Curl Secret

Review: Babyliss Curl Secret

 photo IMG_7903a.jpg

Oh wat was ik benieuwd naar de Babyliss Curl Secret. Ik had het fout zien gaan bij Teske, maar bij andere bloggers ging het juist weer heel goed. Ik testte hem uit op mijn zusje, omdat zij prachtig lang haar heeft waardoor ik het nog beter aan jullie kan laten zien. 

 photo IMG_7982a.jpg

De tang zit in een kartonnen doos met een aantal gebruiksaanwijzingen. Maar wat is het nou eigenlijk voor ding? Het is een tang die als het ware je haar opzuigt in het apparaat. Voor je het weet haal je er een prachtige krul uit. Dat is tenminste de bedoeling. Klinkt spannend, vinden jullie ook niet?

 photo IMG_7986a.jpg

Dit is de tang! Het is belangrijk dat je het gat dat je ziet, altijd aan de kant van je hoofd houdt. Het haar moet in het gleufje boven het rondje namelijk.

 photo IMG_7887a.jpg

Er zitten twee knopjes op de Babyliss Curl Secret: de knop waarmee je bepaalt hoelang de krul erin zit, en op welke stand je hem zet. Op stand 0 staat het apparaat uit. Stand I (210 graden) is geschikt voor dun, geblondeerd of kwetsbaar haar. Stand II (230 graden) is geschikt voor de rest: normaal, dik, golvend, krullend of gekleurd haar.
Dan heb je nog de mogelijkheid om hem op 8, 10 of 12 te zetten. Dit zouden de aantal seconden zijn. Bij mijn zusje heb ik stand II en 12 seconden gebruikt, zij heeft namelijk dik en veel haar. De tang is trouwens in een paar minuutjes opgewarmd.

 photo IMG_7889a.jpg

Zorg ervoor dat het haar volledig en goed is uitgekamd. Klitten zijn funest, want dan komt je haar vast te zitten in het apparaat, en dat willen we niet hebben. Ik heb er ook heat protection spray ingedaan van Chi. Ik heb het haar verdeeld in twee stukken: boven en onder. Ik ben begonnen met de onderste laag.

 photo IMG_7893a.jpg

Neem een pluk van maximaal 3 cm breedte, anders past hij niet in het apparaat. Leg de haarlok in het apparaat. Het rondje moet aan de kant van het hoofd geplaatst zijn. Het haar moet recht gehouden worden, zodat het recht in het apparaat rolt. Het ‘klepje’ moet aan de bovenkant.

 photo IMG_7894a.jpg

Als alles goed is, laat je de lok los en druk je het apparaat in. Het apparaat zal gaan piepen (eerst 3, 4 of 5 keer, ligt eraan op welke stand je hem hebt gezet). Daarna geeft hij een snelle piepjes, dan kan je hem open doen en de krul rolt eruit. Zodra de krul opgezogen is in het apparaat en hij er weer uitkomt, raak de krul niet aan! Die is namelijk gloeiendheet. Laat hem lekker hangen en afkoelen.

Even een korte impressie via Vine:

 photo IMG_7899a.jpg

De kant waar het haar in gaat, moet geplaatst worden aan de kant van het hoofd. Heel logisch op zich. Ik denk dat het heel lastig is om dit bij jezelf te doen. Je kan namelijk niet goed zien of je haar precies in dat rondje zit. Al hoewel, ik heb het bij veel beautybloggers gezien die het ook zelf doen. Ik denk als je er eenmaal handigheid in krijgt, dat het dan wel lukt.

 photo IMG_7901a.jpg

Het eindresultaat. Wauw. Hier heb ik geen woorden voor! Ik ben echt geen held met krultangen, maar dit is zo makkelijk! Het is helemaal goed gegaan. Er is geen schaar aan te pas moeten komen (gelukkig!). In totaal ben ik drie kwartier bezig geweest. Eerst was het nog even aftasten en kijken hoe ik het makkelijkst kon werken. Daarna begon ik de smaak te pakken te krijgen en ging het steeds sneller. Dit was de eerste keer dat ik het deed, dus de volgende keer moet het wel in een half uurtje lukken. Mijn zusje heeft een enorme bos met haar, vandaar dat het best lang duurt denk ik.

Nu zijn jullie natuurlijk benieuwd hoe lang het blijft zitten. LANG! De volgende dag had mijn zusje nog steeds mooie krullen. Niet meer zo shiny en prachtig als op bovenstaande foto, maar de krullen waren nog zeker zichtbaar. Wel wat rommeliger, maar dat is ook leuk. Of ik enthousiast ben? Ja zeker, wat een pracht apparaat is dit! Je bent er wel iets langer mee bezig dan met een gewone krultang, maar je krijgt er wel perfecte krullen van. Geen gedoe meer met “welke kant moet ik het haar op krullen?” en je vingers verbranden tijdens het krullen.

De Babyliss Curl Secret kost €129. 

Liefs van Tedje

Volg:

27 Reacties

 1. 14 januari 2014 / 07:03

  Wohooo dit zijn echt perfecte krullen, wat een plaatje! Nog mooier dan bij de kapper :)

  • Tedje
   Auteur
   14 januari 2014 / 20:20

   Haha! Teddlicious, uw hairdresser!

 2. 14 januari 2014 / 09:41

  Wauw prachtig resultaat! Ik weet nog dat ik de horror filmpjes zag van de tang… Maar dit is prachtig!

 3. 14 januari 2014 / 10:53

  Ik was er eerst een beetje huiverig over omdat ik het inderdaad bij een paar mensen fout had zien gaan, maar eigenlijk lijkt het me toch wel een heel mooi apparaat! Het resultaat is prachtig! :)

 4. 14 januari 2014 / 12:29

  Ik vind het een ontzettend gaaf ding, alleen het prijskaartje vind ik wat minder tof ^^ Snap het wel het is een super apparaat, maar een studentenportemonnee kan dit niet aan helaas. De krullen zijn zo mooi <3

  • Tedje
   Auteur
   14 januari 2014 / 20:21

   Klopt, hij is niet goedkoop helaas. Maar wel een pracht apparaat!!

 5. Wendy (B)
  14 januari 2014 / 13:19

  Ik denk dat het makkelijker werkt als iemand het bij je doet (vooral voor de achterkant).

 6. 14 januari 2014 / 14:12

  Hij geeft mooie krullen! Ik vind hem alleen een beetje prijzig.

 7. 14 januari 2014 / 16:41

  Wauw, dat is nog eens een handig ding voor het maken van krullen!

  xx Laura

 8. 14 januari 2014 / 17:03

  Wauw ik vind het resultaat echt prachtig! De enige minpuntjes zijn de prijs en het eventuele gevaar.

 9. Diana van Haren
  14 januari 2014 / 17:58

  Echt mooie krullen!! Ben jaloers! Overigens heb ik ook dat horrorfilmpje gezien en ik denk dat het fijner en veiliger is als iemand anders het bij je doet. Jammer dat je niet een foto van de voorkant van Loes hebt genomen! ;))

  • Tedje
   Auteur
   14 januari 2014 / 20:22

   Ik ben ook jaloers op die lange lokken van Loes! Zelf krullen lijkt me inderdaad ook erg lastig. Haha, dat wilde ze helaas niet! ;)

 10. 14 januari 2014 / 19:13

  Wauw prachtige krullen! Niks tegen Teske maar volgens mij was ze gewoon een beetje onhandig haha, het ziet er verder namelijk heel mooi uit bij anderen!

 11. 14 januari 2014 / 19:30

  Wauw, dat zier er echt heel gek uit, dat die tang zo je haren opslokt, hihi. Maar wat een mooie krullen! Ik gebruik zelf een krultang van ISO en die krult ook super mooi en blijft lang zitten, maar dat duurt heel lang. Dit gaat als een speer, ideaal!

 12. 14 januari 2014 / 20:15

  Leuk om te zien. En het ziet er ook heel mooi uit bij je zusje!

 13. 14 januari 2014 / 22:57

  Het resultaat is zó mooi! Sowieso heeft je zusje een prachtige volle bos haar. Ik heb de krultang zelf ook maar grijp toch nog vaak naar mijn Remington Pearl wand omdat ik het toch steeds een beetje spannend vind dit apparaat te gebruiken. Je moet echt goed blijven opletten. Een paar keer zat mijn haar er niet heel lekker in, ik kreeg het wel los maar toch. Ook die stoom die er vanaf komt haha!

 14. 15 januari 2014 / 16:27

  Oh ziet er echt mooi uit! Leuk met dat filmpje erbij (: Liefs!

 15. Lin
  20 januari 2014 / 22:46

  Mooie krullen! Zelf ik durf ik het met dit apparaat niet aan, want volgens mij moet je wel heel glad haar hebben, anders kan het in de knoop raken

 16. 28 januari 2014 / 21:48

  Ik vind het geluid zo eng klinken haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *