Review | BaByliss Sensor Föhn

babyliss-fohn

Een tijdje geleden kreeg ik een heel leuk pakketje met de post, namelijk de nieuwste föhn van BaByliss. De Sensor Föhn (6500FRE) is een slimme föhn die met je meedenkt. Daar was ik wel erg benieuwd naar. In deze blogpost deel ik mijn ervaringen! 

Babyliss-1

De Digital Sensor föhn van BaByliss is een slimme föhn die met je meedenkt en daarmee is deze föhn super uniek, de eerste in zijn soort! Dat klinkt natuurlijk allemaal supersonisch, maar merk je er ook echt wat van? De föhn kost namelijk €225, niet een bedrag dat je zomaar neerlegt voor een föhn. Eens kijken of ‘ie het écht waard is!

Voordat ik een oordeel kan vellen, eerst de specs op een rijtje. De Digital Sensor Föhn denkt met je mee en beheerst de temperatuur, herkent de gebruikte opzetstukken en past de luchtstroom hierop aan. De sensor in de föhn past automatisch de luchtdruk en de temperatuur aan voor een snel resultaat, zonder het haar te beschadigen. De föhn geeft een constante luchtstroom van 70 graden, waardoor je haar snel droogt. Verder heeft de föhn ook een ionische functie die statische elektriciteit neutraliseert. Dat klinkt natuurlijk allemaal veelbelovend!

babyliss-fohn=

BaByliss Digital Sensor föhn

De föhn heeft drie verschillende opzetstukken: de fijnste van 4 mm (of moet dat 40 mm zijn? Drukfoutje op de verpakking denk ik), de breedste van 90 mm en een diffuser met een diameter van 130 mm. Een diffuser is niet geschikt voor mijn steile haar, dus die heb ik helaas niet kunnen testen.

babyliss-3

Het eerste dat me opviel is de luxe uitstraling van de föhn, het is toch een plaatje? Helemaal met dat mooie donkerblauwe, satijnen zakje erbij met roze (!!) lint. De föhn is super simpel te bedienen en ligt lekker in de hand. De onderste knop is aan en uit, als je de middelste knop naar rechts schuift, wordt de luchtstroom krachtiger en de bovenste knop is de koude blaasfunctie. De coolshot zorgt ervoor dat de schubben van de haren zich weer sluiten, waardoor je haar glanzend wordt en langer in model blijft. De föhn reguleert zichzelf naar 208 km per uur wanneer je er een blaasmond op plaatst. De luchtstroom is horizontaal met een krachtige en constante flow.

Toen ik de föhn uitgebreid had gefotografeerd, was het tijd om te gaan testen. Als ik mijn haar aan de lucht laat drogen, duurt dat een hele poos. Ik heb best dik haar, dus mijn haar droogt niet heel snel. Ik moet zeggen, met deze föhn stond ik versteld van 1. de blaaskracht en 2. de tijd waarin ik mijn haar droog kon föhnen. Súper snel! Dat scheelt lekker veel tijd in de ochtend als je haast hebt.

Ik ben geen ster met mijn haren föhnen (lees: meestal droog ik mijn haren ondersteboven), maar met deze föhn ging het eigenlijk verrassend goed. Ik gebruikte een borstel erbij om zo mijn haar in mijn bob-model te föhnen en dat ging eigenlijk vanzelf. Geen piekerige of springende haartjes, nee, gewoon lekker steil en zacht. En dat terwijl mijn haar nog wel eens wat droog aan wil voelen als ik gebruik maak van stijlingsproducten.

babyliss-fohn-

De föhn belooft 10.000 blaasuren mee te gaan, dus ik kan even vooruit. Er zit 5 jaar garantie op, dus dit is zo’n model waar je een hele poos mee kan doen. €225 euro is natuurlijk niet mis, maar als ‘ie dan 10 keer (want dat belooft BaByliss) langer meegaat dan een normale, goedkopere föhn, is het natuurlijk een hele goede investering. Want als jij 10 keer een föhn van 50 euro koopt.. Reken maar uit je winst! Bovendien is de föhn ook nog eens energiezuinig en je bespaart tot 80 procent op energieverbruik ten opzichte van een andere föhn.

De BaByliss Digital Sensor föhn kost €225 en is onder meer verkrijgbaar bij Bol.com.

Zou jij zoveel geld besteden aan een föhn? 

Dit product heb ik ontvangen ter review. 

 

Volg:

4 Reacties

 1. 24 november 2017 / 08:06

  Wat een prachtige föhn. Ik weet niet of ik het er zelf voor uit zou geven..ik denk het niet, maar ik heb dun, maar veel haar, dus met een föhn is het wel fijn als hij lief is voor je haar en je haren redelijk snel droog zijn.

 2. 24 november 2017 / 09:31

  Wauw! Wat ziet hij er prachtig uit zeg! Klinkt als een hele fijne föhn, veelbelovend!

 3. 24 november 2017 / 11:31

  Deze föhn ziet er chique uit zeg! Ik heb een hele oude, dus eigenlijk is ‘ie wel aan vervanging toe.. Hij is wel wat prijzig!

 4. 24 november 2017 / 19:15

  Een hele mooie fohn is dit zeg! ik heb gewoon een oude, want gebruik het niet heel veel haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *