Review: Dermolin face wash voor de gevoelige huid

Review: Dermolin face wash voor de gevoelige huid

 photo IMG_2895a.jpg

Ik heb een gevoelige en droge huid. Als ik mijn gezicht ga reinigen, is het daarom extra belangrijk om te kijken met welke producten ik dit ga doen. Ik kan niet zomaar een make-up remover pakken van Nivea, want daar zit alcohol en parfum in. Ook als ik mijn gehele gezicht ga reinigen moet ik op de ingrediënten letten. Nu heb ik een tijd geleden het merk Dermolin ontdekt, een merk speciaal ontwikkeld voor de droge en gevoelige huid. Ik testte eerder al de bodycrème en de dag- en nachtcrème van het merk en vandaag ga ik de face wash voor jullie testen. Ben je benieuwd geworden? Lees dan gauw verder!

Dermolin Face Wash review

 photo IMG_2896a.jpg

Om maar gewoon met de verpakking te beginnen: ik vind hem er heel mooi en clean uitzien. De meeste producten die voor een gevoelige huid zijn, zitten in een witte, klinische, saaie verpakking. Deze verpakking is lichtblauw en ik vind de stippellijntjes met het vlindertje juist niet kinderachtig. Het geeft een zomers gevoel!

Waarom moet je je gezicht eigenlijk reinigen?
Net zoals je lichaam moet je je gezicht goed schoonmaken. Een schone huid is belangrijk als je make-up aan wil gaan brengen en trouwens ook als je helemaal geen make-up gebruikt. Iedere dag wordt je gezicht vies door onder andere make-up, vuile handen en uitlaatgassen. Je huid maakt ook een laagje vet aan dat je moet weghalen, anders krijg je een fat face (you know what I mean, haha). Wil je dat je huid er schoon uitziet? Dan moet je hem schoonmaken ook! Je make-up komt ook veel beter tot zijn recht op een schoon gezicht, anders krijg je rare vlekken als je foundationlaag op foundationlaag aanbrengt.

 photo IMG_2898a.jpg

Hoe gebruik je face wash?
Reinig je gezicht als het kan twee keer per dag: ’s ochtends en ’s avonds. Breng een beetje product aan op je hand en maak het met water schuimend. Even je gezicht en hals in masseren met ronddraaiende bewegingen en afspoelen met lauwwarm water. Dep daarna je gezicht droog met een handdoek. Face wash is natuurlijk ook prima te gebruiken onder de douche. Dat doe ik persoonlijk het liefst!

De ingrediënten
Dermolin zegt dat er geen parabenen inzitten en ook geen parfum. Dat is goed! Parfum droogt je huid namelijk uit en dat moeten we niet hebben. Ook parabenen kun je het beste vermijden, want parabenen zijn namelijk een mix van chemische stoffen die gebruikt worden als conserveringsmiddelen in huidverzorgingsproducten. Wat kun je ook beter vermijden in reinigers voor je gezicht zijn SLS (Sodium Lauryl Sulfate), SLES (Sodium Laureth Sulfate), alcohol en parfum. Wisten jullie trouwens al dat het bestanddeel dat aan het begin van de lijst staat, het meest in het product zit? Het bestanddeel dat als laatste staat, zit er dus het minste in. In de Dermolin face wash zit geen een van deze producten. Helemaal geschikt voor een gevoelige huid dus!

 photo IMG_2899a.jpg

 photo IMG_2900a.jpg

Nu komt natuurlijk de ultieme test. Is deze face wash ook zo goed voor de gevoelige huid? Ja! Ik heb een droge en gevoelige huid, dus ik ben de ultieme testpersoon voor deze face wash. Mijn gezicht droogt niet uit van dit product en ik krijg er ook geen trekkerig gezicht van. Het reinigingsmiddel irriteert mijn huid niet en doet hartstikke goed zijn werk. Zoals je op bovenstaande foto ziet, schuimt de face wash lichtjes.

Al met al ben ik erg tevreden over de facewash dus. Ook voor de prijs hoef je hem niet te laten liggen. Het product is erg zuinig in gebruik: je hebt maar een klein beetje nodig om je gezicht compleet te reinigen. Heb jij geen droge of gevoelige huid? Dan hoef je deze face wash niet aan je voorbij te laten gaan. De bestanddelen die er niet inzitten (parfum, alcohol, SLS en SLES) zijn ook goed voor de gemengde of vette huid natuurlijk.

Dermolin is verkrijgbaar bij de drogist, apotheek of online. Bestel de Dermolin Face Wash hier op Bol.com. 

Bekijk hier alle Dermolin producten op Bol.com 

Is deze face wash iets voor jou?

Liefs van Tedje

Volg:

8 Reacties

 1. Inge
  15 mei 2013 / 08:36

  Deze is zeker iets voor mij! Ben al even op zoek naar de juiste face wash voor mijn droge/gevoelige huid! Denk dat ik ‘m gevonden heb … Ik ga ook even op zoek naar je review van de dag- en nachtcreme, misschien zijn die ook wat voor mij :)

 2. 15 mei 2013 / 12:28

  Ik heb er zelf geen last van, maar mijn zusje zou dit wel eens kunnen gebruiken.

 3. 15 mei 2013 / 20:12

  Ik heb een heel gevoelige huid en was dus altijd al wel een beetje huiverig over face washes. Deze klinkt echter wel heel fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *