Review: Dove Crème Mousse

Review: Dove Crème Mousse

 photo IMG_1068a.jpg

Misschien hebben jullie de reclame al voorbij zien komen van Dove: een mousse voor onder de douche (hey, dat rijmt!). Aan het begin van dit jaar heeft Dove twee nieuwe producten op de markt gebracht met een aparte structuur. Dove belooft namelijk dat je er een cakeje mee kan versieren, maar is dat wel zo? 

Er zijn twee varianten van de crème mousse:

 • Deeply nourishing
 • Pure & Sensitive (hypoallergeen)

De hyppoallergene variant is bedoeld voor mensen met een droge en gevoelige huid. Wat ik dan niet helemaal begrijp is waarom er uitdrogende stoffen in de Pure & Sensitive zitten zoals parfum, SLS en SLES. Niet goed voor droge en gevoelige huidjes. Let’s test it!

 photo IMG_1070a.jpg

Door de parfum ruiken beide prodcuten natuurlijk heerlijk. Echt vertrouwd en schoon naar Dove. Laten we maar gelijk beginnen met waar ik het beest benieuwd naar was: de structuur van de mousse. Is het echt slagroomachtig en luchtig?

 photo IMG_1246a.jpg

Oooh yes it is! Kijk deze luchtige toef! Dat is dus al één belofte waargemaakt. De crème is makkelijk te doseren door de dikte van het product. Heel erg handig en zuinig wat mij betreft, want jullie herkennen dit vast wel: *lalala, lekker onder de douche. Oh, even mijn lichaam insmeren met een heerlijke douchegel. Pakt douchegel, ziet douchegel in putje verdwijnen terwijl je het nog niet eens op je lichaam hebt aangebracht. Bummer* 

 photo IMG_1071a.jpg

 

Drogen de producten mijn huid verder uit? Nee. Ik merk wel dat ik de Pure & Sensitive toch fijner vind dan de ‘gewone’ versie. Ik heb het idee dat de Deeply Nourishing mijn huid meer uitdroogt dan de hypoallergene versie. Heb je een droge en gevoelige huid, zou je eens naar dat product kunnen gaan kijken. Zoals ik eerder al zei: er zit wel parfum en SLS in. De mousse zorgt voor een schone en zachte huid, maar mijn huid wordt niet gevoed. Wellicht heb ik daar een te droge huid voor om dat goed te kunnen testen.

Verder ben ik heel tevreden over deze producten. Ik vind de structuur van de crèmes heel lekker en vernieuwend en de prijs is prima. Als je een gewone/vettige huid hebt, raad ik je deze producten zeker aan want ze ruiken heerlijk, schuimen goed en hebben een leuke en vernieuwende structuur.

Prijzen
€3,55 (200ml) / €5,79 (400ml)

Heb jij al kennis gemaakt met de crème mousses? 

Liefs van Tedje

 

Volg:

15 Reacties

 1. 8 maart 2013 / 07:52

  Jaaa <3 love deze showergel. Ik wil hem zo graag proberen. Ik wacht op aanbiedingen hahaha.

 2. 8 maart 2013 / 14:27

  De structuur is geweldig! Alleen iets te uitdrogend voor mij vrees ik….

 3. 9 maart 2013 / 12:48

  Ik had ‘em al een paar keer voorbij zien komen, en ben nu toch wel erg benieuwd! Binnenkort ga ik em halen :) Thanks for the review!

 4. 10 maart 2013 / 01:27

  Heb hem ook getest via Dove Facebook; vind hem echt perfect qua geur en structuur :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *