Review: Dove Intense Therapy

Review: Dove Intense Therapy

 photo IMG_5801a.jpg

Ik vertelde jullie laatst al over de Split Ends Rescue lijn van Dove en vandaag ga ik de Dove Intense Therapy lijn met jullie bespreken. Deze lijn bevat een formule op basis van Keratin Repair Actives: om je haar te versterken en te herstellen. Klinkt wel goed, toch? Eens kijken of het echt werkt.

 photo IMG_5798a.jpg

Deze lijn van Dove is bedoeld voor beschadigd haar. De lijn bevat een shampoo, een conditioner, een intense conditioner, een leave-in conditioner, een haarmasker en het pareltje van de collectie: een 60 seconden treatment shot.

 photo IMG_5808a.jpg

Laten we beginnen met de basis van de lijn: de shampoo en de conditioner. Beide producten hebben de typische Dove geur en ruikt dus lekker onder de douche. Net zoals in de Dove Split Ends Rescue lijn zit er ook in deze producten SLS en SLES verwerkt. Mijn hoofdhuid kan hier niet tegen, omdat ik een droge en gauw geïrriteerde huid heb. Als je dit niet hebt, zullen deze producten voor jou prima werken.

 photo IMG_5806a.jpg

De conditioner maakt mijn haar heerlijk zacht, maar wel een beetje zwaar. Ik krijg niet zoveel volume meer in mijn haar als ik deze producten heb gebruikt. Jammer!

 photo IMG_5813a.jpg

Heeft jouw haar meer voeding nodig? Dan kun je gaan voor de Intense Repair conditioner. Deze verzorgt je haar net even wat meer dan de normale conditioner. Heb je haast en geen tijd meer om je haar van conditioner te voorzien? Sla dan deze stap over en gebruik de leave-in conditioner spray.

 photo IMG_5816a.jpg

 photo IMG_5849a.jpg

Goed schudden van tevoren en je kunt het op zowel droog als nat haar gebruiken. Niet bij de haarwortels sprayen, want dan wordt het gauw vet. Ik gebruik deze spray echt voor in de puntjes. Ik vind het een erg fijn product, want ik hoef een stuk minder hardhandig met mijn borstel door mijn haren te gaan. Echt een aanrader!

 photo IMG_5802a.jpg

 photo IMG_5805a.jpg

Dit is het Intense Repair haarmasker. Qua structuur vind ik hem heel erg lijken op de conditioners. Na gebruik voelt mijn haar heerlijk zacht aan, met als nadeel dat mijn haar wel slap wordt. Ik snap trouwens nooit waarom haarmaskers (bijna) altijd in een pot zitten. Niet handig voor onder de douche, want dan komt er ongevraagd veel water bij het product en dat zal ervoor zorgen dat het product minder goed werkt en sneller bederft. Jammer, want dit is wel een erg fijn product.

 photo IMG_5819a.jpg

 photo IMG_5821a.jpg

Dit is de kers op de taart, namelijk het 60 seconden treatment shot. Van dit maskertje gaat mijn haar niet hangen, yay! Je hebt ook maar een beetje van het product nodig. Je gebruikt dit masker één keer in de week, dus je kunt er wel een aantal weken mee vooruit.

Conclusie? Er zijn zowel voor- als nadelen te noemen aan deze lijn van Dove. Het fijne vind ik dat mijn haar erg zacht wordt van de producten, maar daar staat wel tegenover dat mijn haar slap en volumeloos wordt. Bij iedereen is dit natuurlijk anders, dus ik zou zeggen: probeer de lijn vooral uit en kijk of de producten bij je haar passen, want alleen al van de geur word ik blij!

Ben jij al bekend met de Dove Intense Therapy lijn? 

Liefs van Tedje

Volg:

15 Reacties

 1. 24 september 2013 / 07:11

  Oh wauw, dit zou echt niets voor mij zijn. Wat zonde, juist dat volume is zo prettig en gezond!

 2. 24 september 2013 / 07:16

  Ik vind de producten niet fijn klinken, jammer!

 3. 24 september 2013 / 09:07

  Ik heb hem ook en ik ben er juist heel tevreden over.
  Ik heb zacht, glanzend haar :)

 4. 24 september 2013 / 10:08

  Ik heb de shampoo van deze lijn en mijn haar was na 1 dag al vet! :( x

 5. 24 september 2013 / 10:42

  Ik heb de shampoo ook en vond deze niet zo fijn werken. De spray daarentegen wel!

 6. 24 september 2013 / 13:48

  Deze lijn van Dove ken ik niet, maar aangezien ik geen beschadigd haar heb, ga ik het ook niet gebruiken denk ik.
  De meeste producten van Dove vind ik overigens heerlijk hoor.
  Groetjes Irene

 7. 24 september 2013 / 15:16

  Fijne review! Ik heb een beetje gemengde gevoelens over deze lijn, ik heb namelijk al vrij dun haar, dus met minder volume kan ik echt niet uit.

 8. 24 september 2013 / 16:18

  Klinkt goed, ook maar eens wat van proberen. En ja, ik snap idd ook niet waarom de haarmaskers in een pot zitten. Vaag!

 9. 24 september 2013 / 20:20

  Ik heb de lijn zelf ook getest en ben er erg tevreden over. Het voedt goed mijn haren en ze zien er veel gezonder uit. Mooie review heb je geschreven en toffe foto’s! Het geheel is echt super!

 10. Amanda
  25 september 2013 / 20:46

  Stom! Ik wilde deze lijn graag proberen omdat mijn haar altijd zo snel droog wordt. Maar ik wil ook graag volume, en dat krijg ik hierdoor weer niet. Nu weet ik niet meer of ik het moet kopen, even nadenken dan maar..

 11. 26 september 2013 / 10:33

  Hm ik twijfel om het aan te schaffen, zacht haar is fijn natuurlijk maar als er geen volume meer in te krijgen is dat wel echt een nadeel!

 12. 26 september 2013 / 20:54

  Ah ik ben wel benieuwd naar deze. Ik gebruik nu de spray versie van split end rescue en daar ben ik ook heel tevreden over. Ik vind sowieso Dove producten erg fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *