Review: hannah Cleansing Clay

Review: hannah Cleansing Clay

 photo IMG_6546a.jpg

De winter is op komst, dus dat betekent dat het steeds droger weer wordt. Het is daarom belangrijk dat je je huid goed verzorgt! Een maskertje op zijn tijd hoort daarbij. Ik doe dat eigenlijk veel te weinig, maar met de Cleansing Clay van hannah is daar verandering ingekomen.

 photo IMG_6544a.jpg

Hannah straalt een luxe gevoel uit. Hoe dat komt? Door het mooie doosje en potje waar de Cleansing Clay (40ml) inzit. Dat staat toch prachtig op je badkamer?

De ingrediënten

 photo IMG_6543a.jpg

Het is bekend dat klei een reinigende werking heeft. De Cleansing Clay van hannah bestaat uit een mix van 100% natuurlijke kleisoorten. Kaolin en bentonite zijn de belangrijkste kleisoorten. Kaolin is een Chinese klei met een kalmerende werking. Deze klei zorgt ervoor dat talg geabsorbeerd wordt en dat je huid zacht wordt bij een droge huid. Kaolin bevat mineralen en reinigt de huid zonder de natuurlijke huidbarrière aan te tasten.
Bentonite zorgt ervoor dat vuil, oliën en afvalstoffen uit de huid worden gehaald. In deze klei zitten ook veel mineralen en de klei helpt bij het vrijkomen van zuurstof in de huid.

 photo IMG_6549a.jpg

De meeste kleimaskers zijn niet heel prettig voor een droge of gevoelige huid. Dit masker is juist geschikt voor deze droge huidjes door de verzorgende bestanddelen die erin zitten. De Cleansing Clay is ook heel geschikt voor alle andere huidtypes.

 photo IMG_6550a.jpg

Bij de Cleansing Clay zit een spateltje en dit is voor de hygiëne. Als je steeds met je vingers erin gaat, zullen er meer bacteriën bij de klei komen en dit kan ervoor zorgen dat de klei gauw niet meer goed is. Ik vind het echter fijner om het met mijn vingers aan te brengen, dus ik schep eerst een lepeltje eruit en vervolgens smeer ik die over mijn gezicht. Het is de bedoeling dat je de klei aanbrengt op een schone en gereinigde huid. Vervolgens breng je het masker aan, laat je het een paar minuutjes intrekken en spoel je het eraf met warm water of een warm kompres (een washandje natmaken en even in de magnetron leggen!).

 photo IMG_6551a.jpg

Dit masker is helemaal niet zoals de andere kleimaskers die ik ken. Dit is een licht en luchtig masker. Je hebt niet het idee dat je huid wordt afgesloten en zwaar wordt. Fijn! Tijdens het incasseren voelt het lekker fris aan en na een paar minuutjes begon het bij mij een heel beetje te tintelen. Het masker wordt niet hard, maar trekt juist een beetje in de huid.

 photo IMG_6552a.jpg

Je hoeft het masker helemaal niet dik aan te brengen. Op bovenstaande foto is het al te dik. Zodra ik het masker van mijn gezicht heb afgespoeld, voelt mijn huid helemaal niet trekkerig of droog aan, iets waar ik eerst wel bang voor was. Het voelde juist lekker verzorgd!

Ik ben ontzettend tevreden over de Cleansing Clay en steeds als ik hem gebruik, gebruik ik hem met plezier. Goedkoop is het masker niet (hij kost €31,50), maar de Cleansing Clay is gelukkig erg zuinig in gebruik. Je hebt maar een beetje nodig om je gelaat te voorzien van een laagje product.

De hannah Cleansing Clay is verkrijgbaar via de erkende hannah huidcoaches. Kijk op huidcoach.nl voor meer informatie.

Gebruik jij producten van hannah? 

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

14 Reacties

 1. 13 december 2013 / 07:51

  Wat een goede review! Ideaal zo’n masker in een potje ipv die vervelende zakjes. Klinkt als een fijn product!

 2. 13 december 2013 / 07:54

  Hij klinkt echt goed! Ik vind het kleurtje ook leuk:)

 3. 13 december 2013 / 08:26

  Klinkt inderdaad goed! Ik weet niet waarom, maar ik vind de verpakking ook zo leuk. Ik heb heel de tijd het idee dat dat rode een balletje klei is vanwege de naam :P

 4. 13 december 2013 / 10:08

  Fijn dat ie zo goed werkt! En als je er lang mee kan doen, valt het bedrag nog best mee :)

 5. 13 december 2013 / 10:33

  Hij klinkt echt enorm fijn! Hannah is echt een top merk :)

 6. 13 december 2013 / 16:53

  Eigenlijk perfect voor mijn huid! Dat spateltje is inderdaad heel handig.

 7. 13 december 2013 / 22:49

  Klinkt super! Ik heb nog nooit producten van Hannah geprobeerd, ben er wel nieuwsgierig naar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *