Review: HappySoaps Shampoo Bar en natuurlijke deodorant

Een plasticvrije cosmeticamarkt. Dat klinkt toch als muziek in de oren? HappySoaps is een merk dat onder andere Shampoo Bars, Body Bars en natuurlijke deodorants maakt. En dat allemaal plasticvrij. Ik was heel benieuwd en heb de producten getest!

HappySoaps Shampoo en Body Bars

De missie van HappySoaps? Een plasticvrije cosmeticamarkt. De zee bestaat op dit moment uit meer dan 5.25 biljoen stukken plastic. Voor de producten van HappySoaps wordt er géén gebruik gemaakt van plastic. De geconcentreerde Shampoo en Body Bars worden verzonden in natuurvriendelijk kraft karton, zonder plastic omhulsels. Ook bevatten de producten van HappySoaps de meest natuurlijke ingrediënten.

Shampoo en deodorant dat niet in een flesje zit? Ik had het nog nooit geprobeerd. Daarom was ik ook razend nieuwsgierig. Ik mocht drie verschillende producten uitproberen: twee shampoobars én een natuurlijke deodorant.

Happy Soaps Shampoo Bars

Je kunt niet om de La Vie en Rose Shampoo Bar heen. Niet qua kleur, maar ook niet qua geur! Een felroze Shampoo Bar die ruikt naar rozen. Wat mij betreft is de geur iets té overweldigend. Deze Shampoo Bar is geschikt voor alle haartypen. Goed om te weten over de HappySoaps Shampoo Bars: ze zijn vegan, dierproefvrij, palmolie vrij, SLS- en SLES vrij, cruelty free én anti roos. Ze wegen 70 gram en zijn goed voor 90 tot 110 wasbeurten. En dat staat gelijk aan 3 tot 4 flessen ‘gewone’ shampoo. Met deze shampoo bars kun je wel even door dus… Maar. Hoe gebruik je nou zo’n shampoo bar? Daar was ik ook benieuwd naar.

Wrijf met natte handen de Shampoo Bar tussen je handpalmen zodat er schuim ontstaat. Daarna masseer je het schuim door je haar en spoel je het grondig uit. Daarna berg je de Shampoo Bar weer op (op een droge plaats), bijvoorbeeld in een zeepbakje of speciaal zeepzakje!

Happy Soaps aanbieding

Happy Soaps is regelmatig in de aanbieding. Dan kun je lekker een voorraad inslaan! Bekijk hier alle aanbiedingen op Bol.com. 

Ook testte ik The Happy Panda Shampoo Bar. Een neutrale, prettige houtgeur van bamboe gecombineerd met het statige van houtskool. Dat klinkt meer als iets voor mij! En dat was het ook. Deze Shampoo Bar is geschikt voor alle haartypen.

Mijn ervaring met de shampoo bars
Oké, daar gaat ‘ie dan! Dat is wat ik dacht toen ik de Happy Panda Shampoo Bar mee onder de douche nam. Haren natmaken, shampoo tussen je handen wrijven en gaan! Het ging – eerlijk gezegd – makkelijker dan ik had verwacht. De shampoo schuimt lekker (niet te veel) en je hebt maar een beetje nodig om je haar te voorzien van shampoo. Ik kan me inderdaad voorstellen dat je heel wat wasbeurten kunt doen met dit product! De zwarte Shampoo Bar ruikt heerlijk en mijn haar werd er een beetje stug van, precies wat mijn kortere coupe kan gebruiken voor wat extra volume!

Ook heb ik mijn haar gewassen met de roze shampoo bar, maar deze geur is echt te intens voor mij. Maar mocht je juist wel van een sterke rozengeur houden, dan is de La Vie en Rose Shampoo Bar wel echt iets voor jou!

Leuk om te weten: je hebt verschillende shampoos die goed zijn voor allerlei soorten haar. Bijvoorbeeld krullen, droog haar, slap haar en geblondeerd haar. Prijs per Shampoo Bar: €8,75.

Happy Soaps Natuurlijke deodorant

Ik had nog nooit natuurlijke deodorant gebruikt! Ook hier was ik heel benieuwd naar dus. De natuurlijke deodorant is plasticvrij, vegan, dierproefvrij, cruelty free en bevat etherische oliën. Hoe gebruik je natuurlijke deodorant? Smeer wat deodorant op je vinger, ter grootte van een erwt en smeer dit vervolgens op je oksel. Smeer het goed uit.

Mijn ervaring met de natuurlijke deodorant
Het is even onwennig om deodorant onder je oksel te smeren met je vingers, maar ik moet zeggen: ik ben positief verrast! Deze deodorant heeft een frisse, neutrale geur en ik had het idee dat de deodorant me de hele dag heeft beschermd. Ik ga deze deodorant zéker vaker gebruiken! Enneh, het blikje kun je – als het leeg is – recyclen om sieraden in te bewaren of een kaars van te maken. Leuk, handig én duurzaam als je het mij vraagt.  Een potje gaat 2 tot 3 maanden mee.

Bestel HappySoaps hier via Bol.com 

Heb jij al wel eens shampoo bars of een natuurlijke deodorant gebruikt? 

Mooi en gezondMooi en gezond

Dit artikel bevat een samenwerking

 

Volg:
Delen:

5 Reacties

 1. Yara
  9 april 2021 / 09:56

  Ahhh deze foto’s zijn ZO mooi!

  • Yara
   9 april 2021 / 09:56

   + Ik wil ze nu zelf ook hebben. Ben echt benieuwd! <3

 2. 11 april 2021 / 15:31

  oh dit ziet er niet alleen leuk uit, maar het is ook nog eens een handig en fijn product(en)

 3. Jannie Schellingerhout
  18 mei 2021 / 08:55

  Ik be inmiddels ook verslaafd aan happy soap artikelen. Ik gebruik de shampoo, conditioner, deodorant,bodybar en de bodylotion. De gastenzeepjes gebruik ik op het toilet. De deodorant was snel op, ik deed er een flinke lik op. Maar een kleine lik is voldoende ben ik inmiddels achter. De bodylotionvervanger en de bodybar moet je even aan wennen, vanwege de substantie. En de shampoo en conditioner vind ik super.

  • Tedje
   Auteur
   19 mei 2021 / 15:33

   Wauw, wat fijn! En goed om te horen dat de producten zo goed bevallen. Ik ben ook helemaal fan van de shampoo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *