Review: Neutral shampoo

Review: Neutral shampoo

Zoals jullie misschien al weten: ik heb een droge huid. Ook heb ik last van een droge hoofdhuid, daarom is het belangrijk wat voor shampoo ik gebruik. Op het moment gebruik ik twee shampoos, namelijk die van Decubal en Neutral. Vandaag ga ik de shampoo van Neutral reviewen. 

In alle producten van Neutral zit geen parfum en geen kleurstof. Ideaal voor gevoelige huidjes dus.
Als je een gevoelige hoofdhuid hebt, is het verstandig om een shampoo te gebruiken zonder parfum. Parfum droogt je huid namelijk uit. Als je kleine wondjes op je hoofd hebt, is het ook niet heel handig als er parfum in je shampoo zit, je hoofdhuid gaat dan nog meer irriteren.

De flacon ziet er simpel uit, een beetje klinisch ook wel. Ik merk dat veel merken die producten zonder parfum verkopen, dezelfde uitstraling hebben: wit, zonder al te veel poespas.

Deze shampoo is geschikt voor alle haartypen. Ook is de shampoo dermatologisch getest. Dit wil zeggen dat het product niet overmatig irriterend is.

Ook zitten er geen parabenen in.
Maar wat zijn parabenen nu eigenlijk? Parabenen worden gebruikt als conserveermiddel. Er zijn wetenschappers die aangeven dat parabenen eczeem kunnen verergeren en uitslag kunnen veroorzaken. Ook is er ooit gezegd dat parabenen hormoonverstorend kunnen werken. Er zijn zelfs wetenschappers die hebben aangetoond dat parabenen een link hebben met borstkanker. Het gebruik van parabenen in shampoos en cosmetica is erg controversieel. Er wordt veel over gediscussieerd.
Ik ben tevreden over deze shampoo. Mijn hoofdhuid prikt niet tijdens het wassen en het de shampoo droogt mijn huid ook zeker niet verder uit.

Voordelen:
– Goed voor de gevoelige en droge huid
– Makkelijk verkrijgbaar (supermarkten en drogisten)
– Parfumvrij, geen kleurstoffen en geen parabenen.
– De prijs (ik geloof rond de 4 euro)
– Geschikt voor alle haartypen

Nadelen:
– een wat saaie flacon.
Zou ik dit product opnieuw kopen? JA!

Zijn jullie bekend met het merk Neutral? 
Liefs van Tedje

Volg:

14 Reacties

 1. 5 maart 2012 / 09:24

  Neutral is echt heel goed.
  Mijn broertje en ik hebben ook een hele droge huid & eczeem.
  Maar mijn broertje heeft het zo erg dat douchen met normale zeep niet kan, want dan krabt hij zich overal open :(
  Maar shampoo hebben wij nog niet geprobeerd, we gaan het eens proberen! :) thanks!

  • 5 maart 2012 / 11:34

   Ik kan ook niet douchen met een normale zeep, ik gebruik dan ook eigenlijk nooit zeep om mijn lichaam te wassen. Laat me weten wat je van de shampoo vindt! Ik ben benieuwd!

   • 5 maart 2012 / 14:03

    Het is zo vervelend soms, want andere mensen hebben wel thuis gewone zeep staan. En de ene keer heb ik er meer last van dan de andere keer :(
    Ik zal het je laten weten of ik schrijf ook een artikeltje :)

    • Marielle
     29 augustus 2012 / 22:03

     Probeer dan eens de baby zeep van Sebamed dat is de enige zeep die de huid niet uitdroogd! Het is echt een heerlijk wastablet!

 2. 5 maart 2012 / 15:35

  Haha was gek zeg; ik dacht dat neutral een merk was voor babyverzorging! Leuk artikel, ik ga deze week zeker even langs de kruidvat en dan neem ik deze mee; ik ben benieuwd! xx

  • 5 maart 2012 / 15:40

   Neutral heeft inderdaad ook een baby lijn! Laat me wat weten wat je van de shampoo vindt! Ik ben benieuwd!

 3. 5 maart 2012 / 16:56

  Klinkt wel goed, heb zelf (vooral in de winter) ook last van een droge hoofdhuid. Heb net 2 flessen aussie ingeslagen, maar als die me niet bevallen ga ik deze eens proberen!:)

 4. 5 maart 2012 / 19:37

  Goed dat ik hier eindelijk eens een review over lees. Ik ben namelijk echt benieuwd hiernaar. Ik denk toch maar dat ik hem ga kopen :-)

 5. Marielle
  29 augustus 2012 / 22:02

  Neutral is niet echt geschikt voor mensen met een droge hoofdhuid omdat er SL(E)S in zit en dit droogt de hoofdhuid nog meer uit. Ik denk dat Neutral shampoo vooral bedoeld is voor mensen die allergisch zijn aan parfum. Als je een droge hoofdhuid hebt kan beter shampoo in de natuurwinkel kopen, en het is trouwens niet parfum in shampoo dat je hoofdhuid droger maak maar de sulfaten die er in zitten. Ik kan je merken aaraden als Urtekram, Lavera en Dr Haushka!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *