Review: Real Techniques Core Collection kwasten

Review: Real Techniques Core Collection kwasten

 photo IMG_3769a.jpg

Bijna alle beautybloggers zijn erg te spreken over de befaamde Real Techniques kwasten. En dat is eigenlijk ook helemaal niet gek. Ze zijn namelijk ontwikkeld door Samantha Chapman van het bekende YouTube duo Pixiwoos. Ik was ontzettend benieuwd naar de kwasten dus ik kon niet wachten om ze in gebruik te gaan nemen!

 photo IMG_3770a.jpg

 photo IMG_3773a.jpg

 photo IMG_3775a.jpg

Dit is de Core Collection. Deze set bevat vier fullsize kwasten die in een handige hoes zitten die ook als standaard gebruikt kan worden.

 photo IMG_3778a.jpg

Nou, zoals gezegd: vier kwasten dus. Met een geel/oranje handvat. Weer eens wat anders dan standaard zwart. Mijn eerste indruk toen ik de kwasten in mijn handen had? ‘Wat zijn ze zacht!!’ Lekkere fluffy haren die heerlijk aanvoelen op je huid. Want wie houdt er nu van prikkende kwasten? De haren zijn syntethisch en ook na ze een aantal keer gewassen te hebben, blijven de kwasten heel zacht.

Laten we naar de kwasten gaan kijken.

 photo a-1.jpg

 photo IMG_3781a.jpg

 photo IMG_3783a.jpg

Dit is de buffing brush. Hiermee kun je foundation of poeder over je gezicht verdelen. Het is een vrij kleine kwast en hierdoor kun je nauwkeurig werken. Ik gebruik hem de laatste tijd om vloeibare foundation aan te brengen en ik moet zeggen dat dit erg goed gaat. Vooral nu het wat warmer begint te worden, is dit een fijne kwast. De haren staan namelijk niet heel dicht op elkaar wat zorgt voor een luchtig effect.

 photo IMG_3785a.jpg

 photo IMG_3786a.jpg

 photo IMG_3787a.jpg

De contour brush is een smalle, bolle kwast bedoeld om je gezicht mee te contouren (vorm te geven). Ik gebruik de kwast voor meerdere producten: bronzer, highlighter en blush. Met de highlighter kun je precies werken en kun je eigenlijk niet fout gaan. Met bronzer moet je wel even uitkijken dat je niet teveel in een keer aanbrengt, maar dat je het rustig opbouwt.

 photo IMG_3788a.jpg

 photo IMG_3789a.jpg

 photo IMG_3790a.jpg

Een puntige foundation kwast: de pointed foundation brush. Ik hou sowieso niet zo van platte foundationkwasten, dus ook van deze ben ik geen mega fan. Je kunt deze kwast wel goed gebruiken als concealerkwast voor onder je ogen.

 photo IMG_3795a.jpg

 photo IMG_3796a.jpg

De detailer brush is een klein kwastje die je kunt gebruiken voor de plekjes waar je met een grote kwast niet bij kunt komen. Je kunt er kleine pukkeltjes mee camoufleren, maar ik gebruik hem om er highlighter mee aan te brengen in mijn binnenste ooghoek. Je kunt er zelfs lipstick mee aanbrengen!

Ik vind het zo jammer dat Real Techniques geen losse kwasten verkoopt uit deze set, want dan had ik je aangeraden om zeker de countour brush en de buffing brush aan te schaffen. De detailer brush is geen must, maar wel erg handig. Voor deze set betaal je €25,99 bij o.a. The Make-Up Spot. Je krijgt absoluut waar voor je geld, want deze kwasten zijn fantastisch. Ze zijn zacht, er vallen geen haren uit en ze doen hun werk perfect. En ze zien er ook nog eens leuk uit!

Heb jij al kennis gemaakt met een van de kwasten van Real Techniques? 

Liefs van Tedje

Volg:

13 Reacties

 1. 27 juni 2013 / 06:48

  Ik heb deze set ook! Ik gebruik de foundation brush ook voor concealer

 2. 27 juni 2013 / 07:04

  Wat een mooie set is dit toch! Lijkt me super fijn!

 3. 27 juni 2013 / 07:49

  Vind het zelf een hele fijne set, geen spijt van mijn aankoop gehad

 4. 27 juni 2013 / 08:54

  Mooie sey en inderdaad jammer dat ze niet los te krijgen zijn! ♡

 5. 27 juni 2013 / 09:19

  Ik ben echt dol op mijn Real Techniques kwasten. Best ever en zo ontzettend zacht!

 6. 27 juni 2013 / 09:37

  Ik hoor hier zulke goede verhalen over:) Misschien dat ik ze ook aan ga schaffen. Fijne review.

 7. 27 juni 2013 / 15:48

  Ze lijken me erg fijn, alleen jammer dat je ze inderdaad niet apart kan kopen… dat houdt me wel een beetje tegen…

 8. 27 juni 2013 / 19:18

  Ik heb ze niet, maar lees er erg veel over. Misschien dat ik toch een setje ga kopen, ookal heb ik stiekem genoeg kwasten haha.

 9. 30 juni 2013 / 13:14

  De hele lijn staat klaar in mijn winkelmandje. Ik twijfel of ik wel zoveel kwasten nodig heb, maar welke ik dan uit mijn mandje moet gooien? Geeeeeeen idee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *