Roadtrip door Portugal #3 | de Algarve

Het duurde even, maar dan heb je ook wat: een compleet reisverslag van onze roadtrip door Portugal! Dit is het laatste deel: de Algarve.

Lagos

De volgende stop tijdens onze roadtrip: Lagos. De stad wordt gekenmerkt door mooie kerken, geplaveide straatjes en schattige pleintjes. Je hoeft geen dagen uit te trekken om dit stadje te bezichtigen, maar wij bleven hier 3 nachten en maakten steeds ‘dagtripjes’ naar de rest van de Algarve. In Lagos kun je ’s avonds gezellig eten, maar let op: ga of vroeg of laat, of reserveer. Als je rond 7 uur/half 8 iets wil eten, zit het overal stampvol en zijn er wachtrijen.

Restaurants in Lagos 

Wij zijn een aantal keer uiteten geweest in Lagos en dit zijn mijn aanraders. Ga echt naar Tasco do Kiko (Estr. de São Roque A). Als je er naartoe rijdt of loopt zul je denken: waar lopen we in hemelsnaam naartoe, maar écht: het is zo de moeite waard! Je kunt hier heerlijke gerechtjes delen en het is echt mega lekker! Tip: reserveer hier, want toen wij er de eerste keer naartoe liepen, zat het helemaal vol.

We aten ook Mexicaans in Lagos bij The Green Room (R. da Oliveira 44). Wat een chille tent! Super lekker Mexicaans eten, uiterst vriendelijke bediening en een gezellige plek! Je kunt hier niet reserveren, maar wij zijn een beetje op tijd gegaan, zodat we sowieso plek hadden.

Verder dronken we heerlijke koffie bij Black & White Lagos (R. Cândido dos Reis), waar we – toevallig – werden geholpen door een Nederlands meisje.

Hike: Seven Hanging Valleys in de Algarve

We hebben ook een hike gedaan in de Algarve: de Seven Hanging Valleys. Dit wandelpad is ooit uitgeroepen tot het mooiste wandelpad van Europa, en dat snap ik! Wat een prachtige route om te lopen. De route loopt van Praia da Marinha naar Praia da Vale Centeanes. We reden naar Praia da Marinha en parkeerden hier de auto. Als je een tough cookie bent, loop je de wandelroute heen en terug, maar wij hadden het na 6 kilometer wel gezien. We waren al vroeg vertrokken, maar toen we klaar waren met wandelen was het al behoorlijk warm geworden. Neem dus zeker voldoende water mee voor onderweg! Tijdens de route kijk je uit op de prachtige rotsformaties van de Algarve en op de oceaan. We hebben ongeveer 2 uur gedaan over de hike. Bij Praia da Vale Centeanes heb je aan het strand een horecatentje waar je even kunt uitpuffen onder het genot van een koud drankje, met uitzicht op het strand. Daarna hebben we een Uber gepakt naar Praia da Marinha, waar we onze auto hadden geparkeerd.

Praia do Camilo

De Algarve stikt van de mooie strandjes. Eentje daarvan is Praia do Camilo. Je moet er wat voor over hebben (lees: 200 traptreden naar beneden, en dus ook weer omhoog), maar dan heb je ook wat. Wij zijn niet op dit strandje gaan liggen, want: druk, drukker, drukst. We hebben wel een kijkje genomen en wat foto’s gemaakt, want het is echt prachtig hier.

Fortaleza Sagres

We zijn ook naar Fortaleza Sagres gereden. Je kunt hier gratis parkeren, toegang kost een paar euro per persoon. Mocht je een studentenpas hebben, neem deze mee, want dan krijg je korting! We hebben hier lekker gewandeld en genoten van het uitzicht over de oceaan. Fortaleza Sagres is een enorm imposant fort dat een grote rol heeft gespeeld in de tijd van de Portugese ontdekkingen.

Faro

De laatste stop van onze roadtrip is Faro. We blijven hier een nacht voordat we vanaf het vliegveld van Faro weer terugvliegen naar huis. Faro is de hoofdstad van de Algarve en ligt aan de kust. Het is een gezellig, klein stadje waar ’s avonds volop muziek wordt gemaakt en de mensen tot laat buiten zitten te tafelen.

Varen naar Praia da Ilha da Barreta

Op onze laatste dag besloten we nog een boottochtje te maken naar Praia da Ilha da Barreta (ook wel Praia da Ilha Deserta). Dit strand ligt in het meest zuidelijke puntje van Portugal. Het is een van de barrièrestranden van het natuurpark Parque Natural da Ria Formosa, die de overgang vormen tussen het griendgebied en de zee. Je kunt hier alleen met de boot komen. Tickets kun je kopen in de haven van Faro en wij waren met z’n drieën in totaal 45 euro kwijt voor de heen- en terugreis.

Restaurants in Faro

We waren maar kort in Faro, dus veel restaurants hebben we – helaas – niet kunnen uitproberen, maar de plekken waar we zijn geweest waren top! We hebben geluncht bij The Woods (Av. da República 10), waar je heerlijk kunt zitten op het dakterras. Je hebt hier lekkere broodjes en salades. ’s Avonds aten we bij Se7e Pedras (Tv. dos Arcos nº7), waar je allemaal kleine gerechtjes kunt bestellen en kunt delen. Heer-lijk! Wat een perfecte afsluiter van onze fijne vakantie.

Klik hier voor deel 1 van onze roadtrip door Portugal

Klik hier voor deel 2 van onze roadtrip door Portugal 

Ben jij wel eens in Portugal geweest? 

Volg:
Delen:

5 Reacties

  • Tedje
   Auteur
   18 november 2019 / 16:10

   Echt een aanrader om deze roadtrip te doen, het was zo leuk!

 1. 9 november 2019 / 14:53

  oh zo leuk dat je dit deelt, het ziet er super uit! Fijn week

 2. 11 november 2019 / 20:15

  Wat prachtig is het..
  Wat mooie foto’s zijn het.

  • Tedje
   Auteur
   18 november 2019 / 16:09

   Dankjewel! Het is ook echt een prachtig land!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *