Roadtrip USA Westcoast #2 – voorbereidingen treffen

Ik keek vandaag op de kalender en toen besefte ik me: over precies twee maanden zitten we in Amerika. I can’t believe it! Het komt steeds dichterbij. In deze blogpost vertel ik wat we tot nu toe allemaal al hebben voorbereid aan de roadtrip naar de USA. 

Wat hebben we al gedaan?

Zoals ik in mijn vorige blogpost al aangaf: onze route staat vast en we hebben alle hotels geboekt. Daar hoeven we niet meer over na te denken! Verder hebben we ook onze auto geboekt waar we drie weken lang mee gaan rijden. Things are getting real! Verder hebben we ook al wat tickets gekocht voor dingen die we graag willen gaan doen. We lazen het overal online: voor bepaalde dingen moet je echt al ruim van tevoren een ticket bemachtigen. Aangezien we onze route eigenlijk al helemaal uit hebben gestippeld, dachten we dat we ook alvast wel wat dingen konden vastleggen. Zo gezegd, zo gedaan! We willen als we in San Francisco zijn graag naar Alcatraz. Je kunt vanaf 90 dagen van tevoren al tickets hiervoor kopen (het wordt echt aangeraden om dit al te doen), dus dat hebben we gedaan. We zijn voor de avond tour gegaan, dat schijnt extra magisch te zijn. Verder hebben we ook al tickets geboekt voor een bezoek aan de Lower Antelope Canyon. We hebben even getwijfeld voor welke Canyon we zouden gaan (je hebt de Upper en de Lower Antelope Canyon), maar we zijn uiteindelijk toch voor de Lower Antelope Canyon gegaan. Deze was net wat goedkoper (de Upper is de échte trekpleister, maar de Lower schijnt even mooi te zijn).

Wat moeten we nog doen?

Verder zijn er nog een aantal zaken die we moeten regelen. Zo moeten we nog een ESTA aanvragen en een America the Beautiful Pass kopen (hiermee kun je een heleboel National Parks bezoeken). We moeten nog wat knopen doorhakken als het gaat om hotelletjes en ik ben bezig om een lijst maken met dingen per stad en locatie die ik graag wil zien. En ik ben ook alvast wat food hotspots aan het zoeken, want als ik ergens een hekel aan heb is dat je op vakantie niet goed weet waar je moet eten en vervolgens een uur langs allerlei restaurantjes loopt en tegen elkaar zegt: zullen we nog maar even verder kijken? In de hoop dat je iets beters tegenkomt. Afijn. Mochten jullie nog tips hebben voor restaurants of dingen die we echt niet mogen overslaan, be my guest! Verder moet ik nog wat dingen aanschaffen zoals een wereldstekker en fijne wandelschoenen, want die kunnen volgens mij echt niet ontbreken.

Heb jij al wel eens een roadtrip door Amerika gemaakt? 

Liefs,
Tedje

Foto’s: Pixabay 

Volg:

11 Reacties

 1. 20 maart 2018 / 17:21

  Wauw! Wat gaaf dat je naar de USA gaat :) geen tips, ben een jaloerse ‘volger’ die ook ooit deze reis wil maken!

  • Tedje
   Auteur
   21 maart 2018 / 10:03

   Ik ga sowieso alle tips met je delen en wie weet kun jij deze reis dan ook eens gaan maken! :-)

 2. 20 maart 2018 / 17:22

  Ik vond Alcatraz ZO leuk Ted, echt een aanrader! Mega leuk dat jullie hier sowieso heengaan. Het gaat hoe dan ook een magische reis worden <3

  • Tedje
   Auteur
   21 maart 2018 / 10:03

   Ah, goed om te horen! We hebben er ook echt heel veel zin in!

 3. 21 maart 2018 / 09:23

  Zoooo gaaf T, ik wil ook naar Alcatraz!

 4. 21 maart 2018 / 09:41

  Zo ontzettend vet! Je moet zeker een bezoekje brengen aan CPK (California Pizza Kitchen). Het is een keten wat op meerdere plekken in Amerika zit, maar ze hebben er mega lekkere salades, pizza’s en pasta’s. En de red velvet cake is er ook erg lekker!

 5. 21 maart 2018 / 10:06

  Deze reis is echt fantastisch! Ik heb hem twee jaar geleden gemaakt en heb van ieder moment genoten. De Lower Canyon is inderdaad echt prachtig. Zorg wel dat je als eerste aan de beurt bent, daarna wordt het echt mega druk en is er echt geen ruimte om foto’s te maken.. Wij waren gelukkig als aller eerste groep binnen maar op de terugweg was het echt dringen en zag je mensen struggelen omdat iedereen door het beeld loopt.. Mocht je verder nog tips willen, je kunt me altijd even een berichtje sturen :)

 6. 21 maart 2018 / 10:08

  Die ESTA is gelukkig zo gepiept. :-) Ik kijk uit naar al je reisverslagen!

 7. 21 maart 2018 / 15:39

  Nog een gouden tip: Tripadviser! Je kunt daarmee o.a restaurants in de buurt van waar je bent opzoeken. Wij hebben daardoor echt iedere dag super lekker gegeten!

  Wordt in Amerika veel meer gebruikt dan hier in NL (althans toen wij er waren een paar jaar geleden)

  Veel plezier met de voorpret!

 8. Kelly
  26 maart 2018 / 10:50

  Een wat algemenere tip, maar download de app van Uber voor je gaat! Wij hebben er vooral in Las Vegas enorm veel gebruik van gemaakt, in Amerika is het echt heel nomaal en binnen een paar minuten wordt je opgehaald en sta je voor een paar dollar waar je zijn moet. Vooraf zie je precies wie je ophaalt, in wat voor auto en wat je gaat betalen. Scheelt een hoop stress als je even de weg kwijt bent of een specifieke pek zoekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *