Run Diary: de avonturen van een beginnend hardloper

Run Diary: de avonturen van een beginnend hardloper

 photo CollageImageRunning.png

Twee weken geleden begon ik met hardlopen, iets waarvan ik dacht dat ik dat nóóit zou gaan doen. Wie gaat er nu voor de lol een beetje rennen? Nou, mij niet gezien. Toch ben ik eraan begonnen. Waarom? Ik lees al jaren de blog van Annemerel en ik denk dat ik door haar geïnspireerd ben. Bovendien wil ik gewoon een betere conditie opbouwen en volgens mij gaat dat goed met hardlopen. Benieuwd naar mijn eerste avonturen?

Ik ren samen met de mp3’s van Evy. Deze Belgische dame zegt wanneer je moet rennen en wanneer je weer mag gaan wandelen. Ideaal om op te bouwen. Volgens het schema zou je drie keer in de week moeten hardlopen, maar ik denk dat ik niet te hard van stapel moet lopen (letterlijk en figuurlijk). Twee keer per week is prima en bovendien kan mijn non-atletische lichaam met de conditie van 0,0 het denk ik niet aan om drie keer in de week te gaan.

Run baby, run!
Julie (partner in crime) en ik hebben besloten om één keer in de week samen te gaan, en één keer in de week apart. Op dit moment heb ik er vijf lessen opzitten en ik moet zeggen dat het eigenlijk heel goed gaat. De lessen van Evy zijn zo opgebouwd dat je de helft van de tijd wandelt en de helft van de tijd rent en ik vind het goed vol te houden. Les 5 ging nogal rot en dat kwam omdat ik vergeten was om mijn iPhone op te laden. Mehh! Domme actie van mezelf dus na 1,5K viel mijn telefoon al uit. Ik heb geprobeerd om hetzelfde ritme aan te houden maar ik kan je vertellen dat is verdomd moeilijk zonder muziek en tijd. Note to self: zorgen dat mijn iPhone voller is dan 15 procent wanneer ik ga hardlopen.

Ik denk dat ik vanavond maar in de herkansing ga voor les 5, want ik denk dat ik uiteindelijk maar 15 tot 20 minuutjes weg ben geweest en veel te veel heb gewandeld. Ik maak trouwens gebruik van de Nike Running app. Die houdt bij hoe hard ik loop in welke tijd en je kunt op een plattegrondje zien waar je langs bent gelopen.

Kortom: ik ben positief verrast door mijn eerste ervaring met hardlopen. Ik ben zeker niet van plan om op te gaan geven en ik hoop dat jullie het leuk vinden om over mijn hardloopervaringen te lezen!

Doe jij aan hardlopen? Hoe gaat het bij jou deze week? 

Liefs van Tedje

Volg:

20 Reacties

 1. 26 maart 2014 / 07:32

  Wat goed dat je zo fanatiek bezig bent! Ik wil ook heeeeel graag gaan hardlopen maar ik heb echt geen tijd. Haha, geen excuus!

 2. 26 maart 2014 / 08:13

  Wauw goed bezig sweety! Ik gebruikte gisteren voor het eerst Nike running app om te testen, super handig inderdaad!

 3. 26 maart 2014 / 08:22

  Goed bezig meid! Ik moet eens een voorbeeld aan jou nemen. Misschien ga ik komend weekend weer eens hardlopen.

 4. 26 maart 2014 / 08:45

  Goed dat je zo fanatiek bezig bent met hardlopen! Mij is het nooit gelukt :-)

 5. 26 maart 2014 / 09:11

  Ik ben nu een goede drie maanden bezig en ga zaterdag de 5K in amsterdam rennen, zó zin in! Ik ben gewoon begonnen met wat ik kon, niet met Evy. Eerste keer 5k in 36:20 en laatst (3 maanden later) in 28 minuten; waah! Zet ‘m op, het is heerlijk :-)

  • Tedje
   Auteur
   26 maart 2014 / 21:37

   Waauw wat goed, Sophie! Heel veel succes aanstaande zaterdag in Amsterdam!

 6. 26 maart 2014 / 10:25

  Goed bezig Tedje, ik ben ook weer begonnen met hardlopen. Ik vind het heerlijk alleen soms zo moeilijk om mijn lekkere bank te verlaten om te sporten

 7. 26 maart 2014 / 10:43

  Jeeeeh, lekker bezig! Ik ben ook zo begonnen en nu loop ik halve marathons! Het kan!!!

 8. 26 maart 2014 / 12:15

  Wat goed dat je begonnen bent met hardlopen, het begin is altijd lastig! Ik ben sinds kort ook weer begonnen met als doel de 5 km op tijdens de Marikenloop uitrennen. heb dus nog een paar weken te gaan ;)

 9. 26 maart 2014 / 12:21

  Ik geloof dat we ongeveer rond dezelfde tijd zijn begonnen met hardlopen. Grappig om te zien. Ik heb me gisteren ingeschreven voor mijn eerste hardloopwedstrijd in Leeuwarden en ik heb er nu al zin in!

 10. 26 maart 2014 / 18:02

  Keep going! Ik loop ook met de Nike app en ik ben bijna bij het groene level :)

 11. Petra
  26 maart 2014 / 18:19

  goed hoor, dat je lekker op dreef bent…hardlopen is zo heerlijk!

 12. Nicole IJdo
  26 maart 2014 / 19:06

  Hoi Tedje,
  Leuk om te lezen dat je ook besmet bent door het hardloopvirus!
  Het begin is even moeilijk, daar moet je even doorheen,
  maar daarna loop je zo 5 of 10km achter elkaar, en vind je het heerlijk, denk ik!
  Veel succes verder, ik volg je vorderingen via je site, leuk hoor!
  Groetjes Nicole IJdo x

 13. Joyce
  26 maart 2014 / 21:17

  Goed bezig! Waarom loop je niet met de hardlopen app (energylab) van evi zelf? Daar houdt ze ook alles bij (afstand, calorieen etc), verteld ze tijdens je loopsessies hoever je al bent en geeft ze je tips. En als voordeel kan je je eigen muziek op de achtergrond afspelen. Je moet er wel eenmalig 4 euro voor betalen, maar iedere keer als je daarna hardloopt spaar je punten zodat je de vervolgcursus 5-10 km gratis kunt aanschaffen. Ik liep voorheen ook met haar mp3tjes maar werd echt gedemotiveerd van de ouderwetse muziek! Ben nu toevallig ook bij les 5 :)

  • Tedje
   Auteur
   26 maart 2014 / 21:39

   Dat is wel een hele goede tip. Thanks Joyce! De oude liedjes vervelen me eigenlijk niet zo, maar ik kan me voorstellen dat dat op een gegeven moment wel saai wordt inderdaad!

 14. 26 maart 2014 / 23:28

  Jaaaa wat goed!!! Je inspireert me :D
  Ik wil ook ECHT beginnen en ik heb de app al geïnstalleerd. Maar hoe betaal jij ervoor? Kan alleen via creditcard zeker?

  En ik heb die motivatie niet om alleen te gaan rennen :( en het huis uit te gaan, pff! Maar moet het echt doen, want ik word gek van m’n scriptie en het binnen zitten. Maar waar blijft die zin, dat doorzettingsvermogen en die motivatieeeee?

 15. 27 maart 2014 / 00:16

  Wat goed. Ik moet het ook maar weer eens gaan oppakken.
  Love,

 16. 27 maart 2014 / 17:35

  Wat fijn dat het zo goed gaat met hardlopen! Ik vond dat de lessen van Evy behoorlijk snel worden opgebouwd maar opzich is het wel te doen :). Ik houd mijn hardloopsessies bij met Endomondo! Ook een fijne sporttracker. En dat van de batterij van de telefoon dat ken ik hihi.. dat gebeurt je ook maar een keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *