Run diary: het avontuur gaat beginnen!

Run diary: het avontuur gaat beginnen!

 photo IMG_9378a.jpg

Een aantal jaar geleden had ik mezelf vierkant uitgelachen als ik tegen mezelf had gezegd dat ik zou gaan hardlopen. Oh bah, wat had ik er een hekel aan. Ik verklaarde mensen voor gek als ze zeiden dat ze hardliepen voor hun plezier. Ben je gestoord of zo? Nu ga ik er toch echt zelf aan geloven. Gisteren heb ik mijn eerste paar hardloopschoenen aangeschaft. 

We – ik en vriendinnetje Julie – hebben met onszelf afgesproken dat we iedere week gaan hardlopen. We gaan het gewoon rustig opbouwen. Samen kom je verder dan alleen en ik ben overtuigd dat dit ook gaat helpen met rennen. Je motiveert elkaar en als je hebt afgesproken om te gaan hardlopen, moet je ook gaan. Als je in je eentje bent, kun je veel makkelijker niet gaan.

We vonden het nodig om meteen goede hardloopschoenen te kopen. Ik kreeg van veel mensen de tip om eerst goedkope schoenen te kopen, maar ik wil geen blessures oplopen. Een goed begin is het halve werk, toch? En bovendien, ik ben nu al een liefde aan het ontwikkelen voor hardloopschoenen van Nike.

Onze zoektocht voor hardloopschoenen begon gisteren in Breda. We liepen de Run 2 Day binnen en we werden meteen goed geholpen door een vrouw. We gaven aan dat we wilden gaan hardlopen en dat we nog geen ervaring hadden. We kregen allebei een paar hardloopschoenen aan en we moesten twee keer op en neer rennen op een kleine hardloopbaan in de winkel. Ze analyseerde onze loopjes en daarna kwam ze met een hele stapel schoenen tevoorschijn. Ze zag dat ik wat naar binnen liep dus dat we daar rekening mee moesten houden bij het uitkiezen. Ik heb schoenen nodig die veel ondersteuning geven. 

Het eerste paar dat ik aandeed waren de Nike Zoom Structures. Die zaten eigenlijk meteen wel erg goed. Ik heb daarna nog ongeveer tien andere schoenen gepast van allerlei verschillende merken, maar ik bleef maar terugkomen op mijn eerste paar. Het waren blauwe Nikes die ik aanpaste. Wel leuk, maar niet spectaculair of zo. Toen ik vroeg of ze nog andere kleuren had, kwam ze met deze beauties tevoorschijn.

 photo IMG_9381a.jpg

Ze deed de schoenendoos open en Julie en ik zeiden in koor: O my god!! Ja, de keuze was gauw gemaakt. Fluoriserend geel in combinatie met paars en een panter printje. Soms zie je het panterprintje niet zo goed, dat komt omdat dat gedeelte reflecterend is, super vet maar natuurlijk ook veilig als je in het donker gaat hardlopen. Deze Nikes zijn ook nog eens waterafstotend.

Julie ging voor de Nike Lunarglides, maar de kleur die ze wilde was niet op voorraad. Volgende week kan ze ze ophalen en dan kan het feest beginnen!

Hebben jullie nog tips voor beginnende hardlopers? 

Liefs van Tedje

Volg:

24 Reacties

 1. 6 maart 2014 / 06:27

  Wat goed dat je gaat hardlopen! Ik vind de Nikes heel leuk en lekker opvallend :)

 2. 6 maart 2014 / 07:15

  Ze zijn erg gaaf! Heel veel succes met het hardlopen!

 3. 6 maart 2014 / 07:22

  Mooooie schoenen heb je gekocht Ted! Succes met hardlopen :-)

 4. 6 maart 2014 / 07:28

  Aaah, wat een beauties! De beste tip is gewoon rustig aan beginnen en luisteren naar je lichaam. Ben heel benieuwd! Veel succes Ted

 5. 6 maart 2014 / 08:53

  Ze zijn mooi! Deze heb ik ook, maar dan in het grijs met paars. Ook gekocht bij Run2day :)

 6. Henderica
  6 maart 2014 / 10:24

  Toffe schoenen. Ik ben destijds begonnen met StartToRun van Evy. Vond ik wel erg fijn, dan bouw je de stukken die je loopt langzaam op per les. Succes :)

 7. Petra
  6 maart 2014 / 10:30

  Veel succes met hardlopen…

 8. 6 maart 2014 / 17:53

  Bij last van je schenen NIET doorlopen en denken dat het wel over gaat! Want voor je het weet heb je scheenbeenvliesontsteking. Die fout maakte ik ooit.. Succes meiden jullie kunnen het!

 9. 6 maart 2014 / 20:16

  Wat een mooie schoenen, veel succes! Ik loop ook sinds een aantal weken weer hard met een vriendin en het helpt inderdaad om het samen te doen. Van mezelf ben ik namelijk totaal niet gemotiveerd maar met mijn vriendin erbij lukt het ons om de vijf kilometer te rennen met maar één pauze! :)

  Veel succes ermee! Komt zeker goed.

 10. Jules
  6 maart 2014 / 21:03

  Wat leuk dat je gaat hardlopen! Je vriendin heeft vast ook hele mooie schoenen ;)

 11. 7 maart 2014 / 08:02

  You go girl ! Mooie schoenen en veel succes, wat fijn dat jullie het samen gaan oppakken Xxx

 12. 7 maart 2014 / 13:44

  Super mooie schoentjes! Zelf ben ik ook Nike loper en ik wil nooit meer een ander merk. Heel veel succes en lekker rustig opbouwen en vooral genieten.

 13. 7 maart 2014 / 14:01

  En dan dacht ik dat ik mooie, fijne schoenen had. ;) Hopelijk bevalt het hardlopen je! Ik ben heel benieuwd, ik ben zelf ook weer begonnen na een break van ruim 4 maand!

 14. 10 maart 2014 / 17:15

  Super leuk dat je gaat hardlopen! Ik ben twee maanden geleden ook begonnen met het start to run progamma van Evy. Zij vertelt wanneer je moet wandelen en wanneer je moet rennen en het wordt heel goed opgebouwd. Het is niet handig om zelf maar wat in de ronde te gaan lopen (zelf ook geprobeerd) en met dit schema kan je in 10 weken al 5km hardlopen! Dat is zeker een aanrader :)

  • Tedje
   Auteur
   10 maart 2014 / 22:08

   Ik heb de lessen ook gedownload, super handig! Inderdaad niet wijs om meteen maar zelf te gaan lopen. Met Evy kun je het allemaal makkelijk opbouwen!

 15. 10 maart 2014 / 18:38

  Wat een toffe hardloopschoenen heb je gekocht. Ik wens je veel succes! Hardlopen is niet echt mijn ding, maar misschien moet ik het weer eens proberen op te pakken. Ik hoor veel enthousiaste verhalen. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *