Run Diary: Start to run les 11

Run Diary: Start to run les 11

 photo CollageImagerunning2.png

Ik ben alweer vijf weken bezig met hardlopen. Ik heb het idee dat jullie het wel leuk vinden om mijn bevindingen te lezen hierover, dus vandaag weer een hardloop artikel! 

 photo IMG_7390.jpg

Whoop whoop! Op zaterdagochtend een rondje hardlopen in het Limburgse land. Aangekleed, opgewarmd en wat stretchoefeningen gedaan. Mijn vriend ging mee om me aan te moedigen. De vorige keer liep hij mee, maar nu ging hij op de fiets. Ondertussen maakte hij foto’s. ‘Leuk voor je blog’, zei hij. Lief. Hij denkt ook overal aan :)

 photo IMG_7395.jpg

En we zijn vertrokken! Het was tijd voor les 11 van Start to Run met Evy. Ik begon met 3 minuten rennen, gevolgd door 2 minuten wandelen.

 photo IMG_7392.jpg

Vervolgens ging ik 4 minuten rennen en 3 minuten wandelen. Die 3 minuten heb ik echt nog nodig om op adem te komen. Ik merk wel dat het steeds beter gaat en dat vind ik echt heel fijn om te zien. In het begin vond ik 2 minuten achter elkaar rennen al veel, maar nu kan ik er gewoon al 4 minuten!

 photo IMG_7398.jpg

Pfoe! De zon begon te schijnen: tijd om mijn jasje uit te doen!

 photo IMG_7407.jpg

Leuk zo door een parkje rennen! Weer 4 minuten rennen en 3 minuten wandelen. Daarna begon ik met afbouwen: 3 minuten rennen en 2 minuten lopen.

 photo IMG_7414.jpg

De laatste loodjes: 3 minuten rennen en 2 minuten lopen. Ik liep iets verder uit, dat vind ik altijd wel lekker.

In totaal legde ik een afstand af van 4,41K in 34 minuten. Gemiddelde snelheid van 7’45. Niet verkeerd en weer sneller dan les 10 :)

Loop jij hard? Zo ja, hoe gaat het bij jou?

Liefs van Tedje

Volg:

13 Reacties

 1. 16 april 2014 / 07:20

  Goed zeg! Ik ben gestopt met hardlopen.

 2. 16 april 2014 / 08:06

  Goed bezig Tedje! Ik loop ook weer en ik verbaasde mij over mijn tijd mijn eerste kilometers. Wel merk ik dat ik moet opbouwen. Dus ik begin ook weer met evy.

 3. 16 april 2014 / 08:50

  Heel goed, Tedje! Dat gevoel dat je al vier minuten kan lopen, terwijl eerst twee heel zwaar was. Ik herken het, geeft een heerlijk gevoel. Ik ben nu 3 maanden bezig met Evy en heb vorig weekend mee gegdaan met de mini-marathon. Nog nooit lukte het me 4,2 km te rennen zonder wandelen tussendoor, maar nu wel. Geeft z’n goed gevoel. Heb je ook een doel? Een loop waar je graag aan mee wilt doen?

 4. 16 april 2014 / 09:30

  Netjes, goed bezig Tedje! Ik hoop dat het gauw weer heerlijk weer hier wordt, het liefst loop ik elke dag!

 5. 16 april 2014 / 09:41

  Goed bezig meid! Ik vond 4 minuten ook echt superveel met mijn conditie 0.0 haha

 6. 16 april 2014 / 10:00

  Leuk dat je vriend je zo support! (En handig dat hij foto’s maakt!) Al het begin is moeilijk, maar geloof me, het wordt makkelijker en voor je het weet loop je over een paar weken 5 kilometer :D

 7. 16 april 2014 / 10:25

  Goed bezig! Nog even en je loopt met gemak die 5 kilometer!

 8. 16 april 2014 / 11:58

  Goed bezig!! uiteindelijk kan je het steeds langer gewoon rustig opbouwen =) en inderdaad lief van je vriend dat hij ook zo mee denkt met foto’s en vooral dat hij met je mee gaat!

 9. Jackelien
  17 april 2014 / 11:08

  Goed bezig! Ik ben sinds een paar weken ook begonnen met hardlopen en ben nu bij les 5 (ga niet elke week 3x). Ik loop met de app Dutchrunners. Ik heb gister voor het eerst 3 min. achter elkaar gelopen en dat vond ik best pittig! Succes met hardlopen en leuk dat je ons op de hoogte houdt!

 10. 17 april 2014 / 19:52

  Je bent echt heel goed bezig! Ik ben ook ooit begonnen met Evy en ben blijven lopen. Je gaat zien dat het elke les beter gaat en binnen een aantal weken loop je gewoon vijf kilometer aan een stuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *