Run diary: the first time

Run diary: the first time

 photo IMG_6754R.jpg photo Schermafbeelding2014-03-10om212351.jpg

Vorige week kon je al lezen dat ik hardloopschoenen had aangeschaft. Gisterenavond was het dan eindelijk zover: Julie en ik gingen voor het eerst hardlopen. Benieuwd naar mijn ervaring? Lees dan gauw verder. 

Let’s prepare
Zondagavond had ik al de Start to Run 0-5km met Evy op mijn iPhone gezet. Een slimme meid, is overal op voorbereid! We gaan niet zomaar uit het niets een beetje hardlopen, nee, een schema is wel een vereiste. We bouwen het lekker rustig op, niet meteen te hard van start gaan want we hebben natuurlijk 0,0 ervaring. Ik deed mijn haar in een staart (wat ik echt al in tijden niet meer heb gedaan, omdat mijn haar daar te kort voor is. Nu gaat het wel, met ongeveer vijftien schuifspeldjes), trok mijn Nike tights uit de kast en ik deed mijn nieuwe sport t-shirt van H&M aan met daaronder een hemdje en een strak corrigerend hemdje. Over het t-shirt trok ik nog een geel fluoriserend jasje van mijn vader. Te groot, maar anders was het te koud.

Om 7 uur stond Julie voor de deur, ook helemaal voorbereid. Julie luisterde uiteindelijk gewoon haar eigen muziek (omdat het niet lukte om de bestanden op haar iPhone te zetten) terwijl ik aangaf wanneer we mochten wandelen en wanneer we moesten gaan hardlopen.

Schermafbeelding 2014-03-10 om 21.12.04

 

Let’s go!
Dit is het schema waar we ons aan hebben gehouden. We begonnen met 1 minuut rennen, daarna 1 minuut wandelen, 2 minuten rennen, 2 minuten wandelen en ga zo maar door: 20 minuten in totaal. Het ging eigenlijk heel lekker. We gingen iets te fanatiek van start want we zeiden meteen tegen elkaar dat we het volgende ‘renmoment’ iets langzamer moesten beginnen. Halverwege waren we redelijk aan het hijgen, maar niet dat we moesten stoppen of zo. Het ging eigenlijk heel lekker! We hebben allebei dezelfde conditie (lees: 0,0) dus ons tempo is hetzelfde en dat is prima. Als je je de hele tijd moet inhouden of net wat te hard moet lopen, dat is niet fijn.

We hebben dus 20 minuten afwisselend gerend en gewandeld. In totaal hebben we 2,64km afgelegd met een gemiddelde snelheid van 7,7km per uur. Ik heb geen idee of dit een beetje goed is. Je wandelt gemiddeld 5 kilometer per uur en je rent 10 kilometer per uur, dus daar zitten we precies tussenin.

Conclusie? Mijn first run experience is helemaal geslaagd. Ik ben heel benieuwd hoelang we het vol gaan houden, maar ik ben zeker van plan om hiermee door te gaan. Deze week lukt het helaas niet om nog twee keer te gaan, maar een keer zeker wel. Het lijkt me heerlijk als je een hele poos achter elkaar kunt blijven rennen.

Heb jij nog tips voor een beginnende hardloper?

Liefs van Tedje

Volg:

24 Reacties

 1. 11 maart 2014 / 07:05

  Jeeeej super Ted! Wat een fijn begin. Nu proberen vol te houden en steeds meer te rennen dan heb je zo n goede conditie hihi!

 2. 11 maart 2014 / 07:15

  Wat super goed van je! Ik hoop dat je het een beetje vol zal houden, maar dat komt wel goed denk. X

 3. Nienke
  11 maart 2014 / 08:16

  Ik ren sinds 4 weken hard. Gisteren 5km aan een stuk gerend.
  Hardlopen is best zwaar, dus probeer door te zetten. En rennen door de regen is alleen maar leuker!
  Met een vriendin al helemaal, en vooral de mensen die je raar aan kijken of je gaan aanmoedigen. Zet door Tedje!

 4. 11 maart 2014 / 08:37

  Echt super goed van je dat je ermee begonnen bent! Mijn plan daarvoor is er ook al maanden, maar ik heb het helaas nog niet uitgevoerd, haha!

 5. 11 maart 2014 / 08:46

  Jeeeh! Welcome to the club! Tip is gewoon stick to the plan! Het begin is juist zo leuk omdat je zo snel vooruit gaat. Heel veel succes!

 6. Petra
  11 maart 2014 / 09:42

  De enige tip die ik je wil geven is….luister heel goed naar je lichaam, dat is belangrijk om blessures te voorkomen..

  groetjes Petra

 7. 11 maart 2014 / 09:42

  Goed bezig! Ik ga vanmiddag voor het eerst weer hardlopen :)

 8. 11 maart 2014 / 10:25

  Goed bezig! Ik ben benieuwd naar je ervaringen en je avonturen.

 9. 11 maart 2014 / 10:46

  Super goed zeg! :-) Nog veel succes met het hardlopen, ik doe het je niet na!

 10. 11 maart 2014 / 13:47

  Wat ben je goed bezig! Ik ben zelf weer begonnen met verschillende oefeningen, maar ga ook zeker weer snel bezig met rennen.

 11. 11 maart 2014 / 16:56

  Goed gedaan! Rennen met een vriendin is inderdaad zoveel leuker, en het geeft extra motivatie! Gisteren hebben mijn vriendin en ik de vijf km zonder pauzes gehaald, dat geeft wel echt voldoening!

 12. 11 maart 2014 / 17:24

  Wat leuk om te lezen en wat goed van je! Ik ben vorig jaar begonnen met hardlopen, met de afspraak dat ik samen met mijn vader zou gaan en hij zou stoppen met roken. Dit hebben we volgehouden maar steeds 1 minuut rennen, 1 minuut lopen. Toen het winter werd haakte we af en in de lente gingen we vol goede moed verder. We kwamen toen tot 3 minuten rennen, 1 minuut lopen. In september was poging nummer 3. En drie keer is scheepsrecht! We hadden 0.0 conditie, maar we zijn door gegaan. 2x per week, iedere week. Inmiddels kan ik 10 km achter elkaar hardlopen! :D Dus keep going!!!

  • Tedje
   Auteur
   11 maart 2014 / 18:31

   Wauw wat ontzettend knap Lotte! Slim, zo opbouwen met een schema! Ik hoop dat het schema met Evy ook goed gaat bij ons. En 10km is echt veel joh! Ik ga eerst maar eens trainen tot de 5. Kijken hoe dat gaat!

 13. 11 maart 2014 / 17:50

  Hartstikke goed! Lekker zo doorgaan en dan zit die 5 kilometer zo in de benen. :)

 14. Milou
  11 maart 2014 / 18:54

  Goed bezig Tedje! Ik ben zelf ook al een aantal keer begonnen met de Start To Run les van Evy. Erg prettig om daar mee te hardlopen. Helaas moet ik toegeven dat ik een aantal keer weer ben gestopt en daarna weer opnieuw begonnen ben. Ik ben uiteindelijk tot les 8 gekomen en daarna helaas weer gestopt. Met het mooie weer is het wel erg aantrekkelijk om de loopschoenen weer uit de kast te trekken! Ik wil binnenkort ook weer gaan beginnen, al kan ik die liedjes nu wel dromen haha. Ik hoop dat ik het deze keer ga volhouden en ik hoop dat jullie het ook vol gaan houden! Succes en keep up the good work (out)!

  • Tedje
   Auteur
   11 maart 2014 / 19:20

   Hi Milou! In ieder geval al super goed dat je het weer een aantal keer hebt opgepakt! Nu wordt het inderdaad weer mooi weer om hard te gaan lopen. Dat van die liedjes kan ik me inderdaad wel voorstellen ;) Heel veel succes als je weer gaat beginnen. You can do it!

 15. 11 maart 2014 / 19:25

  Ik heb vandaag ook weer een rondje gedaan en het is heerlijk! Vooral het weer en alle hardlopende bloggers inspireren ontzettend!

 16. 11 maart 2014 / 19:32

  Oeh, dit soort verslagen zijn altijd fijne runspiration haha! Veel plezier nog!

 17. 11 maart 2014 / 21:00

  Goed van je! Ik loop eigenlijk al 4 jaar de 10 km van Roosendaal mee, vorig jaar kreeg ik 2 maanden voor de 10 km een ongeluk, dus mocht ik helaas niet meelopen vanwege rugletsel. Volgende week naar de dokter om te kijken of mijn rug sterk genoeg is, en dan doen we weer mee! Geeft zo’n fantastisch gevoel als je over de finish komt!

 18. 11 maart 2014 / 22:30

  Goed van je! Je houdt het vast en zeker lang vol. Misschien ga ik ook wel weer hardlopen, ik weet alleen nog niet zo goed of ik alleen ‘durf’ haha

 19. Mandy
  14 maart 2014 / 00:29

  De goede tip die hierboven inderdaad ook al gegeven is, luister naar je lichaam en wil vooral niet te snel in één keer. En vergeet vooral niet goed te drinken :)
  Succes en ik hoop dat je snel de runners flow kan vinden, die’s best fijn namelijk!

 20. Kayleigh
  21 maart 2014 / 09:21

  Ik vond vooral het opbouwen van 0.0 conditie naar een half uur achter elkaar rennen zwaar. Als je ermee wilt doorgaan zou ik je al tip geven om je in te schrijven voor een hardloopwedstrijd. Er zijn ook speciale runs voor vrouwen en die zijn super gezellig! Ik heb zelf ook altijd een stok achter de deur nodig om te gaan en heb laatst meegaan met de cpc 10 kilometer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *