Salade met ‘alles-wat-je-nog-in-de-koelkast-hebt-staan’

IMG_6042a

Gisterenmiddag had ik zin om een salade te maken als lunch. Soms maak ik salades op recept, maar meestal gooi ik er van alles in dat we toevallig in huis hebben. Zo ook gisteren. 

Wat heb je nodig (voor 1 persoon)? 
– 1/4 krop ijsbergsla
– tomaat
– komkommer
– zongedroogde tomaten
– wat pitjes
– oude kaas
– Parmezaan
– avocado
– een stukje brood
– dressing

Je kunt natuurlijk oneindig variëren met salades. Kijk eens wat je allemaal in de koelkast hebt staan. Ham, kipfilet, misschien een eitje? Of misschien heb je nog een restje feta of mozzarella liggen. Met druiven, frambozen en aardbeien kun je een hele zomerse salade maken. Kijk of je nog wat noten in een kastje hebt staan, of misschien heb je nog een restje pasta of quinoa dat je erbij kunt koken. En dan nog de dressing! De dressing die ik gebruikte stond nog in de koelkast. Dat is een mengsel van zonnebloemolie, gembersiroop, azijn, dille, water en poedersuiker. Yum! Een stukje brood is natuurlijk altijd lekker om bij je salade te eten.

Wat vind jij lekker om in salade te eten? 

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

12 Reacties

 1. Jeanne
  3 april 2015 / 08:05

  Lekker, waar is de advocado

  • Tedje
   Auteur
   3 april 2015 / 11:53

   Die zit er ook in hoor! Heeft dezelfde kleur als de sla, daarom valt ‘ie niet zo op, haha!

 2. 3 april 2015 / 09:03

  Ah precies dit maak ik zelf ook zo vaak! Op de een of andere manier hebben we dit ook bijna altijd in huis, lekker makkelijk!

 3. 3 april 2015 / 10:22

  Ahh, lekker zeg! Ik krijg er echt zin in als ik het zie haha. Ik ga meestal niet voor een salade, maar als ik alleen thuis ben en ik lunch alleen dan flans ik meestal wel wat in elkaar – een omelet, quesadilla of iets met bladerdeeg. Altijd beter dan simpele boterhammen, haha :)

 4. 3 april 2015 / 12:12

  Weer zo’n heerlijk, simpel receptje. Je brengt me altijd op inspiratie met dit soort artikels!

  • Tedje
   Auteur
   3 april 2015 / 12:44

   Lekker en simpel inderdaad! Recepten hoeven niet altijd ingewikkeld te zijn ;) Fijn dat ik je op inspiratie heb gebracht, Maaike!

 5. 3 april 2015 / 14:49

  Ik ben dol op dit soort salades, en heeel handig om je koelkast te legen! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *