Series die ik volg #2

Series die ik volg #2

Vorige week liet ik jullie het eerste deel van de series zien die ik volg. Vandaag volgt deel 2!

Hart of Dixie

Zoe Hart (Rachel Bilson) is een jonge, New Yorkse chirurg. Op haar planning staat: de beste chirurg van New York worden. Tot haar grote teleurstelling krijgt ze de beurs niet, omdat ze de patiënt teveel ziet als een object.  Bij haar afstudeerspeech vier jaar geleden heeft ze een baan aangeboden gekregen in een huisartsenpraktijk van Dr. Harley Wilkes, iemand die ze helemaal niet kent. Ze besluit om het aanbod alsnog aan te nemen en verhuist naar Bluebell in Alabama. Eenmaal in het kleine stadje aangekomen, krijgt ze te horen dat Harley dood is en dat hij de helft van de dokterspraktijk aan haar heeft nagelaten. Dr. Brick Breeland is daar helemaal niet blij mee. Het lijkt wel of iedereen zich tegen de New Yorkse keert. De enige vrienden die Zoe heeft zijn de burgemeester Lavon Hayes, haar buurman Wade Kinsella en de knappe advocaat George Tucker. Zoe zit het helemaal niet zitten en staat op het punt om te vertrekken, totdat haar moeder langskomt. Krijgt Bluebell nog een kans?

De cultuurshock tussen New York en het kleine, dorpse stadje Bluebell zorgt voor hilarische momenten in de serie. Zoe heeft behoorlijk wat moeite om zich aan te passen. Ze maakt zich ook niet bepaald populair als ze als een blok valt voor advocaat George, die al getrouwd is met Lemon, de dochter van dr. Brick. Klik hier voor een trailer van seizoen 1. Seizoen 3 van de serie is alweer begonnen en ben alweer helemaal bij met kijken.

Glee

Jup. Ik ben verslaafd aan Glee, sinds dat seizoen 1 op de Nederlandse tv kwam. Inmiddels is seizoen 5 al begonnen en ik vind het nog even leuk als in het begin. Ik ben denk ik op het goede moment Glee gaan kijken, ik ben als het ware ‘met ze mee gegroeid’, want in seizoen 4 zit de helft van Glee club op de University. Waarom Glee zo leuk is? Ik vind de liedjes ontzettend leuk, er zitten hele grappige scenes in en het is gewoon heerlijke afleiding. Ik vind het absoluut niet kinderachtig, nee. Nog nooit Glee gezien? Klik hier voor de trailer van seizoen 1. Voor de echte Glee-fans: hebben jullie ook zo moeten huilen bij de memorial aflevering van Finn? Glee nog nooit gezien? Check dan hier de trailer van seizoen 1.

Switched At Birth

Bay is een artistieke tiener die wordt opgevoed door Kathryn en John Kennish. Ze groeit op met haar broer Toby in een rijke buurt in Kansas. Na het bestuderen van bloedgroepen op school, begint Bay zich af te vragen waarom haar bloedgroep niet overeenkomt met die van haar ouders. Uit een onderzoek blijkt dat Bay niet de dochter van Kathryn en John is, maar van alleenstaande, half-Puerto Ricaanse moeder Regina. Ze ontdekken dat het ziekenhuis haar na de geboorte per ongeluk heeft verwisseld met een andere baby, Daphne, het kind van Regina.

Daphne is een dove tiener en woont met haar moeder en oma in een volksbuurt. Ze verloor haar gehoor als gevolg van meningitis toen ze een klein kind was. Daarom gaat ze naar een school voor dove en slechthorende kinderen, waar ze basketbal speelt.

De twee families hebben het moeilijk met idee dat ze heel hun leven een kind van een ander hebben opgevoed. Om elkaar beter te leren kennen, besluiten Regina, Daphne en oma om in het gasthuis te verblijven van familie Kennish. In januari 2014 begint seizoen 3. Bekijk hier de promo van aflevering 1 van seizoen 1.

 photo The_Carrie_Diaries_TV_Series-233306192-largea.jpg

The Carrie Diaries

De serie volgt Carrie Bradshaw (juist, van Sex and the City) als tiener. We gaan daar even voor terug in de tijd, 1984. De jonge Carrie wordt gespeeld door AnnaSophia Robb. Carrie is net zestien en woont op dat moment nog buiten New York. Haar vriendinnen Miranda, Charlotte en Samantha zijn nog niet in beeld. In plaats daarvan zijn er drie andere vrienden: Mouse, Maggie en Walt.

Carrie woont met haar vader en rebelse zusje in Connecticut. Haar moeder is een aantal jaar geleden overleden. Haar vader staat erop dat Carrie advocaat wordt en Carrie vertrekt voor een stage bij een advocatenkantoor naar New York. In New York ontmoet ze de moderedacteur van Interview Magazine en ze is meteen verkocht. 25 oktober is seizoen 2 gestart en ik ben heel benieuwd wat Carrie dit seizoen te wachten staat… Kijk de trailer van seizoen 1 van The Carrie Diares hier.

Dit zijn alle series die ik op dit moment volg. Op mijn to watch lijstje staan nog: Revenge, The Originals en Once Upon a Time. Verder wil ik ook nog eens Gossip Girl opnieuw kijken.

Nog een serie die ik aan mijn lijstje heb gevoegd is Ravenswood, de spin-off van Pretty Little Liars. Hier zijn pas twee afleveringen van geweest! Tot nu toe vind ik de serie spannend, maar wel een beetje vergezocht en nep. Verder heb ik ook de eerste twee afleveringen van Once Upon a Time gekeken. Ik weet nog niet of ik doorga met kijken. Ik volg al zoveel series op dit moment!

Welke series volg jij? 

Liefs van Tedje

 

Volg:
Delen:

24 Reacties

 1. 1 november 2013 / 07:12

  Ik heb Glee heel lang gekeken. Zo jammer wat er gebeurd is met Cory Monteith

 2. Roosje Poosje
  1 november 2013 / 07:21

  Leuk! Ik ga The Carrie Diaries ook even kijken, ik vond Sex and the City altijd zo leuk dan is zo’n pre sequel wel leuk :) Ik heb laatst het eerste seizoen van Mistresses gezien, mss wat voor jouw of de andere dames die je blog lezen? Het is een drama met een beetje humor. Met 4 vrouwen die hele complexe levens lijden, en ik heb een aantal keer een traantje weg moeten pinken, het acteerwerk en de verhaallijnen zijn zo goed en spannend!
  Ik weet alleen niet of de serie op Nederlandse tv is te zien, maar op internet kun je ‘m zeker wel vinden. De cliffhanger is te spannend om nu te moeten wachten op seizoen 2 :p

  • Tedje
   Auteur
   1 november 2013 / 11:43

   Ik ben benieuwd geworden! Ik ga hem zeker onthouden, dankjewel!

 3. 1 november 2013 / 10:08

  Oh deze ken ik allemaal nog niet, wat leuk, ga gelijk even wat episodes downloaden!

  • Tedje
   Auteur
   1 november 2013 / 11:43

   Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt, Aranka!

 4. 1 november 2013 / 10:43

  Leuke series! Ik volg alleen Grey’s Anatomy.

 5. 1 november 2013 / 11:40

  Switched at birth lijkt me heel leuk. Ik heb een tijdje Orange is the new black gevolgd en daar heb ik nu alle afleveringen van gezien. Nu volg ik eigenlijk alleen Nederlandse series :)

 6. 1 november 2013 / 11:50

  De enige serie die ik nu volg is Penoza. Ik vind dit echt een onwijs goede Nederlandse serie!

 7. 1 november 2013 / 11:52

  Mijn favoriete serie is Supernatural, maar The Carrie Diaries en Switched At Birth lijken me ook wel heel leuk!

 8. Wendy (B)
  1 november 2013 / 12:20

  Private Practice (wat op z’n einde loopt, snif snif…), White Collar, Hawthorne en Against The Wall.
  Glee heb ik enkel het eerste seizoen gezien want dan hebben ze het niet meer getoond op tv :(

 9. 1 november 2013 / 12:33

  Ik volg ook Hart of Dixie, Glee en The Carrie Diaries. Ik volg eigenlijk veel te veel series om ze hier allemaal op te noemen haha :)

 10. 1 november 2013 / 13:07

  Die laatste twee lijken me erg leuk! Ik vind zelf PLL echt helemaal te gek :)

 11. 1 november 2013 / 13:44

  Ik wil ook series volgen!!! lijkt mij zo leuk! :)
  Ik download alleen niks, omdat ik niet weet hoe het moet +… ik weet niet of dat virussen afgeeft hahaa!

 12. 1 november 2013 / 14:40

  Ik volg ze allemaal niet haha. Het enige wat ik echt leuk vind is Expeditie Robinson :)

 13. Joyce
  1 november 2013 / 18:10

  Lijken me leuke series, volg ze allemaal niet maar zal binnenkort is een start gaan maken :)

 14. 1 november 2013 / 20:17

  Leukk :)
  Ik kijk er geen één van, haha! Ik kijk Dexter (helaas afgelopen), Breaking Bad (helaas afgelopen), Game of Thrones, The Originals, The Vampire Diairies, Arrow, The Walking Dead en Revolution! :3

 15. 1 november 2013 / 20:53

  Leuk! Zelf volg ik Pretty Little Liars, Ravenswood, Hawaii Five-o en person of interest grag. :)

 16. 2 november 2013 / 00:16

  Jaaaaa switched at birth! Ik heb seizoen 2 al een hele tijd geleden gekeken, voor zomervakantie geloof ik nog. Wel jammer dat Glee iets minder is geworden maar het blijft nog steeds leuk!

 17. 2 november 2013 / 02:13

  Leuke blogpost! Ik ben een echte serie freak haha :D

  Glee & Switched at Birth kijk ik ook (inderdaad tranen met tuiten bij de memorial episode… wow!) daarnaast kijk ik Pretty Little Liars, Game of Thrones, The Vampire Diaries, The Originals, Ravenswood (poging tot haha), Once upon a time, Awkward, Homeland en dan nog True Blood haha :D

  Damn dat zijn er veel als ik dit zo terug lees hahaha… oeps :D
  xxxx Saranda

  Sarandipity

 18. 2 november 2013 / 13:13

  Glee en The Carrie Diaries zijn zoooo leuk! De andere kende ik niet, maar lijken me erg leuk. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *