Series die ik volg #1

Series die ik volg #1

 photo vampire-diariesa.jpg

Naast de enorme filmfreak die ik ben, kijk ik ook nog een stuk of zeven series. Verklaar me voor gek, maar ik vind het nu eenmaal heerlijk! Vandaag deel één van de series die ik volg. 

The Vampire Diaries

Sinds een paar weken ben ik verslaafd aan The Vampire Diaries. In een korte tijd heb ik seizoen 1 en de helft van seizoen 2 gezien. Een aantal maanden geleden had ik je voor gek verklaard als je zou zeggen dat ik deze serie ging kijken, omdat ik niet zo’n fan ben van vampiers. Ik vond Twilight namelijk niet echt super. Deze serie is echter veel realistischer (voor zover je vampiers, weerwolven en heksen realistisch kan noemen) en spannender. De serie gaat over Elena die de knappe Stefan leert kennen. Al snel komt Elena erachter dat Stefan en zijn broer Damon niet zijn zoals normaal: het zijn vampiers. Elena is de spookverschijning van Katherine, het meisje op wie de twee broers 150 jaar geleden verliefd waren. Dit is slechts de kick-off, want er gebeuren nog zoveel meer dingen. Ik ben nu halverwege seizoen 2 en ik heb nog heel wat afleveringen te gaan (jippie!) want seizoen 5 is net van start gegaan. Check hier de trailer van seizoen 1.

 photo pretty-little-liarsa.jpg

Pretty Little Liars

Ik kan niet wachten tot de Halloween aflevering van seizoen 4, bekend als de spannendste aflevering van het seizoen. Deze serie gaat over vijf vriendinnen. Op een dag is Allison vermist. Een jaar later hebben de overige vier vriendinnen geen contact meer met elkaar, totdat ze allemaal berichtjes krijgen van ene ‘A’. Deze serie gaat verder dan mooie meiden, goede kleding en prachtige make-up. Deze serie is spannend en soms zelfs een beetje scary. Ik vind dit echt een hele leuke serie, en zoals ik al zei: ik kan niet wachten totdat ik de nieuwe aflevering kan kijken! Benieuwd geworden naar PLL? Klik hier voor de trailer van seizoen 1.

Orange Is The New Black

Piper Chapman wordt veroordeeld tot 15 maanden celstraf voor het transporteren van drugsgeld. Dit deed ze voor oude liefde Alex Vausse, een internationale drugssmokkelaar. Piper verruilt haar comfortabele leventje voor oranje pakken in de vrouwengevangenis. Ze moet op haar eigen manier die 15 maanden door zien te komen.

In haar experimentele periode heeft Piper een relatie gehad met een vrouw, Alex Vause. Via haar is ze verzeild geraakt in de drugswereld en heeft ze een koffer met drugsgeld de grens over gesmokkeld. Tien jaar na dit accident moet ze alsnog de vrouwengevangenis in.

Piper is een goed mens uit een goed gezin. Ze ziet er helemaal niet uit zoals de andere criminelen in de gevangenis. Door flashbacks kom je iedere aflevering meer te weten over Piper (in de gevangenis bij de achternaam Chapman genoemd) en alle andere vrouwen in de gevangenis. Zo leren we bijvoorbeeld de Russische Red kennen. Ze is al jaren hoofd ‘kitchen’ en heeft een machtige positie omdat zij bepaalt wat iedereen eet. We ontmoeten ook Sophia Burset, voorheen een man met vrouw en kind. Ze heeft het moeilijk omdat haar hormoonbehandeling niet wordt voortgezet in de gevangenis.

De serie is humoristisch door alle grappen die de vrouwen onderling maken. Je ziet dat een heleboel bevriend met elkaar zijn, maar er zijn er ook een aantal die elkaar de ogen zouden willen uitkrabben. Ik heb het eerste seizoen nu bijna af en ik vind het een hele leuke en vermakelijke serie. In 2014 komt seizoen 2 en die ga ik zeker ook kijken! Benieuwd geworden? Ga dan zeker even de trailer van seizoen 1 bekijken!

Welke series volg jij op dit moment? 

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

35 Reacties

 1. 17 oktober 2013 / 07:00

  Eigenlijk… volg ik geen series. Nooit echt gedaan ook, want de tv is thuis altijd bezet door mijn broertje en hier op kamers heb ik maar liefst 3 zenders :’). En via internet kijken/downloaden durf ik niet zo goed ivm virussen.

  • Annick
   17 oktober 2013 / 12:47

   via projectfree.tv kun je heel gemakkelijk, gratis kijken op je computer! Dat gaat gewoon via internet, ik heb nog nooit last gehad van virussen. Af en toe een reclame-pop-up maar die klik je gewoon weg en dan is er niets aan de hand (:

 2. 17 oktober 2013 / 07:50

  Ik volg geen van deze bovenstaande series, maar ze klinken leuk!

 3. 17 oktober 2013 / 08:15

  Orange is the New Black klinkt echt heel erg tof, ga even een kijkje nemen!

  • Tedje
   Auteur
   19 oktober 2013 / 15:35

   Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

 4. 17 oktober 2013 / 08:42

  Lijken me leuke serie’s! Maar waar kijk jij ze?

  • Tedje
   Auteur
   19 oktober 2013 / 15:36

   Ik download ze. Eerst keek ik ze altijd online, zoals Annick hierboven aangeeft!

 5. 17 oktober 2013 / 08:46

  orange is the new black lijkt me een super leuke serie :D

 6. 17 oktober 2013 / 08:56

  Wow ik volg geen van deze drie series! Ik kijk New Girl, White Collar, Modern Family!

 7. 17 oktober 2013 / 09:48

  I love pll! Maar orange is the new black ken ik helemaal niet. Hij lijkt me wel leuk! Ik ben ook dol op Revenge.

 8. 17 oktober 2013 / 11:04

  TVD, PLL en ik ga nu ook The Originals (van TVD) kijken!

  • Tedje
   Auteur
   19 oktober 2013 / 15:36

   Ik ben ook heel benieuwd naar The Originals!

 9. 17 oktober 2013 / 11:06

  Onge is the new black lijkt mij wel leuk. Ik volg nu American Horror Story, The Walking Dead en the witches of east end

 10. 17 oktober 2013 / 11:19

  The Vampire Diaries en Pretty Little Liars volg ik zelf ook :)
  x

 11. 17 oktober 2013 / 11:54

  Orange Is The New Black lijkt me wel een leuke serie..
  Zelf volg ik enkele Vlaamse series..

 12. Wendy (B)
  17 oktober 2013 / 12:07

  Wat ik momenteel volg: White Collar, Private Practice, The Kardashians, Hawthorne.

 13. 17 oktober 2013 / 12:23

  Jaaa ik kan ook niet wachten tot de halloween aflevering van PLL haha!

 14. Annick
  17 oktober 2013 / 12:45

  ooooh pretty little liars! zit echt al veel te lang te wachten op die aflevering! Daarnaast ben ik nét pas klaar met gossip girl, maar wat een fijne serie was dat zeg (: verder kijk ik weleens Suits, ook heel leuk!

  • Annick
   17 oktober 2013 / 12:46

   En modern family off course, dat is echt een verslaving, zó ontzettend grappig (:

 15. 17 oktober 2013 / 14:12

  Jaaa LOVE TVD! En the Originals ook! :) Ik vind van TVD denk ik seizoen 2 het leukste tot nu toe. Genieten dus jij!

 16. ling
  17 oktober 2013 / 14:18

  Ik ben ook helemaal fan van the vampire diaries, ik heb zowieso wat met vampier/wolven films maar nu ik het druk heb met school ben ik nog steeds niet
  begonnen met seizoen 3. En pretty little liars lijkt me ook heel leuk!

 17. 17 oktober 2013 / 15:45

  Dit zijn drie series die ik ook alledrie nog zou willen kijken haha! Ik volg op dit moment Once Upon A Time, Dexter, Prison Break, How I Met Your Mother, Grimm en nog wel een paar :’)

 18. 17 oktober 2013 / 16:42

  Haha ik volg heleamaal niks hier van
  Ik volg GTST, expeditie robinson en MTV.

 19. 17 oktober 2013 / 16:52

  Van dit rijtje, volg ik alleen de laatste.

 20. 17 oktober 2013 / 17:01

  Ik volg The Vampire Diaries (seizoen 5), The Originals en Degrassi (seizoen 13) (: en later nog een paar andere erbij; Miranda (seizoen 4), The 100, Bad Teacher, Cult en The Tomorrow people.

 21. 17 oktober 2013 / 18:56

  Pretty Little Liars vind ik echt heel erg leuk!

 22. 17 oktober 2013 / 21:45

  Ik ben dol op serie. Orange is the new black moet ik nog gaan kijken.

 23. 17 oktober 2013 / 22:29

  Momenteel volg ik One Tree Hill, Dexter en Glee. Ik heb voor mijn verjaardag ook het eerste seizoen van The Vampire Diaries gekregen, dus dat ga ik binnenkort eens kijken. Ik ben benieuwd!

  • Tedje
   Auteur
   19 oktober 2013 / 15:39

   Ik ben heel benieuwd wat je van The Vampire Diaries vindt! Glee is ook zo leuk :)

 24. 17 oktober 2013 / 23:27

  De Vampire Diaries is echt top en de nieuwe aflevering zijn echt cool :P ben benieuwd morgen!!! :D

  Dus ik volg die serie en natuurlijk daarbij ook de sequel: The Originals (met Klaus en de rest van alle Originals uit The Vampire Diaries)
  Grey’s Anatomy en nog veel meer…wat ik nu heel even kort op pauze heb gezet want ik ben oude herinneringen aan het op halen door mijn 1 van mijn favorieten series aller tijden weer te kijken:
  Angel :D

  <3

 25. Maureen
  18 oktober 2013 / 08:53

  De eerste twee zijn mijn favorite of all times! Ik ben echt zo zwaar verslaafd aan the pretty little liars en the vampire diaries, love them <33

 26. 18 oktober 2013 / 23:08

  Ik volg momenteel Under the Dome, Once Upon a Time en Doris :) Meestal moet ik ze echter later terugkijken ;)

 27. 23 oktober 2013 / 23:59

  Leukk! :D
  Ik volg op dit moment: The Vampire Diaries, The Originals (aanraaaderrr! Team Klaus, yeah!), The Walking Dead (love it!) en Revolution.
  Breaking Bad en Dexter zijn helaas afgelopen (dikke huil) en ik wacht op de nieuwe seizoenen van Game of Thrones en Under The Dome!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *