Slaapkamer make-over: goud behang van Arte

Mijn slaapkamer had dringend een make-over nodig. Toen ik hier kwam wonen, hing er bloemetjesbehang. Destijds had ik geen zin om deze muur aan te pakken, maar na 2,5 jaar werd het hoog tijd. Ik koos voor goud behang voor een luxe uitstraling. Eén ding is zeker: mijn slaapkamer lijkt net op een hotelkamer!

Op Instagram – waar ik een sneak peek gaf van de make-over – kreeg ik veel vragen over het behang. Het is Arte Facet behang in de kleur goud ‘75304’. Het goud behang heeft een bovenlaag van vinyl en een onderlaag van papier. Vinyl is een kunststof laag die glad en stevig is en bovendien tegen spatwater kan. In tegenstelling tot papierbehang is het scheurvrij en goed schoon te maken.

Behang tips voor beginners

Ik had nog nooit een muur behangen. Het lijkt een hele klus, maar eigenlijk valt het best mee als je het doorhebt. Eerst moesten we het oude behang van de muur afhalen. Dat doe je met behangverwijderaar. Met een sopje en een spons smeer je de muur in en het behang laat vanzelf los. Dat ging makkelijk! We wisten niet goed wat we onder het behang zouden aantreffen. Gelukkig was het geen andere laag behang, maar de ruwbouw muur. Daarna was het tijd om lijm aan te maken voor het behang. Doe dit zoals aangegeven op de verpakking. We hadden geen behangtafel, maar we hadden een plastic zeil op de grond gelegd om de behangstroken in te lijmen. Werkte ook prima!

We knipten stroken van ongeveer 2.55 meter, waardoor we een speling hadden van 5 centimeter om af te snijden met een stanleymes. Ik gebruikte behang met een patroon. Je kunt ervoor kiezen om het patroon op elkaar te laten aansluiten, maar we hebben besloten om dat niet te doen. Hierdoor zouden we te veel behang verspillen (soms wel 70 cm per strook), dus dan zouden we niet uitkomen met de rollen. Tip: kies je behang met print? Op de rol staat de verspringingsmaat. In dit geval dus 70cm.

Voor en na! 

De op maat geknipte stroken behang smeer je (op de grond of op een behangtafel) in met de behanglijm. Dit mag best royaal! Daarna ga je aan de slag met het behang tegen de muur plakken. We gebruikten hiervoor een plastic stoel die best vies mocht worden, bij gebrek aan een klein laddertje of opstapje. Ging prima! Zorg dat je het behang goed recht plakt en ga vervolgens aan de slag met de behangspatel om eventuele luchtbellen er onder weg te halen en de aandrukroller om alles goed aan te drukken. Met een nadenroller en wat extra lijm rol je de naden strak. Overtollige lijm veeg je weg met een vochtige spons of doek. Wij gebruikten een klein kwastje om de randjes nog extra in te smeren. Snijd het overtollige behang aan de boven- en onderkant af met een stanleymes. Herhaal dit totdat je muur klaar is!

Benieuwd naar een korte video-impressie van de make-over? Bekijk dan mijn reel op Instagram!

Tip: Werk altijd vanaf het raam af, dan vallen behangnaden het minst op.

Wat heb je nodig als je een muur wil behangen?

 • Behang
 • Behangkwasten om het behang in te lijmen
 • Behanglijm + houten roergarde + emmer
 • Behangverwijderaar (als je oud behang eerst nog moet verwijderen) + emmer en spons + evt. plamuurmes om oud behang af te steken
 • Behangspatel om het behang glad te strijken
 • Aandrukroller om het behang aan te drukken
 • Rolmaat
 • Behangliniaal om ervoor te zorgen dat je recht knipt of snijdt
 • Behangschaar
 • Stanleymes
 • Plastic zeil of kranten voor op de vloer
 • Opstapje of stoel

Arte Facet behang is verkrijgbaar in verschillende kleuren!

Goud behang

Ik vind het prachtig hoe het Arte behang speelt met het licht in mijn slaapkamer. De kamer krijgt een gouden gloed als de zon erop schijnt, maar ook op een bewolkte dag, of ’s avonds met het licht aan is het echt heel mooi. Door de geometrische figuren en speelse lichtreflecties wekt het behang mijn muur tot leven. Het luxe behang geeft de look en feel van een hotelkamer!
Afmeting rol: 10,05 x 0,70 meter 
Prijs: €129

Heb jij wel eens een muur behangen? 

In samenwerking met Coloredwalls 

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *