Snel recept: pita hete kip met knoflooksaus en Griekse salade

hete kip

Nu ik samenwoon met mijn vriend vind ik het leuk om te experimenteren met allerlei recepten. Sommige maaltijden pakken minder uit dan ik had verwacht, maar sommige recepten zijn heerlijk en maken we dan ook vaker. Zo ook een broodje pita met hete kip, knoflooksaus en Griekse salade! Dit aten we afgelopen week weer en ik kan jullie het recept niet onthouden. 

Wat heb je nodig (voor 2 personen)?

Voor de hete kip:

  • 4 pitabroodjes
  • 300 gram kip
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels ketchup
  • 2 theelepels suiker
  • 2 theelepels sambal
  • 1,5 eetlepel pindakaas
  • 3 eetlepels ketjap
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • IJsbergsla

Voor de knoflooksaus:

  • 3 eetlepels Griekse/volle yoghurt
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel ketchup
  • 1 teentje knoflook
  • Scheutje citroensap
  • Komkommer

Voor de Griekse salade:

  • Feta
  • Tomaat
  • Komkommer
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Scheutje citroensap
  • Gedroogde oregano
  • Eventueel groene paprika

Je hebt behoorlijk wat nodig voor dit recept, maar het meeste heb je eigenlijk wel in huis. En je kunt natuurlijk de Griekse salade weglaten of vervangen voor iets anders en je kunt ook kant-en-klare knoflooksaus gebruiken. Ik moet zeggen dat de combinatie van al deze ingrediënten bij elkaar (dus ook de zelfgemaakte knoflooksaus) echt heerlijk is.
hete kip

Knoflooksaus maken

Begin met het maken van de Griekse salade en de knoflooksaus. Dan heb je die alvast gemaakt en kun je die al op tafel zetten. Meng de mayonaise met de yoghurt (je kunt ook gewone yoghurt gebruiken, maar dan wordt de saus erg dun), het citroensap en de ketchup. Pers de knoflook uit boven het mengsel. Snijd een paar hele dunne plakjes komkommer en snijd daar weer hele kleine stukjes van. Meng alles door elkaar en klaar is je knoflooksaus!

Griekse salade maken

Je kunt zoveel Griekse salade maken als je wil natuurlijk, maar ik gebruik meestal een halve komkommer, twee handen cherrytomaatjes (of twee grote tomaten) en een handje feta. Als je wil kun je er nog groene paprika aan toevoegen. Dat had ik afgelopen week niet in huis, maar is wel erg lekker erbij. Je kunt het zo laten, maar een kleine dressing eroverheen is toch wel lekker. Aangezien je toch al een citroen in huis hebt gehaald waarschijnlijk, sprenkel je nog een beetje citroensap over de salade heen, samen met een eetlepel olijfolie. Schud er nog wat gedroogde oregano overheen en meng het geheel.

knoflooksaus

Hete kip maken

Dan is het tijd voor de hete kip. Snijd de ui en de knoflook en de kip. Bak eerst de ui en de knoflook en voeg na een paar minuutjes de kip toe. Bak deze goudbruin. Vervolgens kun je beginnen met het maken van de saus: voeg de ketchup, ketjap, pindakaas, suiker, sambal en paprikapoeder toe. Laat het geheel nog een beetje pruttelen en blijf goed roeren. Ondertussen kun je de pitabroodjes warm gaan maken in een tosti-ijzer of broodrooster.

Vul de warme pitabroodjes met het kipmengsel en knoflooksaus en serveer met ijsbergsla en de Griekse salade.

Eet smakelijk! 

Liefs,
Tedje

Psst.. Volg jij mij al op Instagram en Facebook

Volg:
Delen:

11 Reacties

    • Tedje
      Auteur
      17 maart 2017 / 14:00

      Oeh, leuk! Ben benieuwd wat je ervan vindt!

  1. 17 maart 2017 / 12:39

    Klinkt goed, joh! Deze sla ik op! Wel de sambal weglaten, want m’n vriend heeft een nultolerantie voor pikant, hihi.

    • Tedje
      Auteur
      17 maart 2017 / 14:00

      Leuk Jessica! Je kunt inderdaad prima de sambal weglaten, no problem!

  2. 18 maart 2018 / 19:00

    Dat was héérlijk! De knoflooksaus heb ik 3 teentjes bij gedaan. Dit gaan we zeker vaker eten. Echt een makkelijke zondagavondhap.

  3. Casper
    7 augustus 2018 / 15:00

    Echt super lekker!! Bedankt voor dit recept. Ik ben 14 en moet elke dinsdag koken. Het is echt een aanrader hoor.

  4. 7 juni 2019 / 12:53

    Ga ik vanavond alweer klaar maken het was zo goed in de smaak gevallen 🤣🤣

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *