Snel recept: risotto met spinazie en champignons

IMG_6847

Risotto is super makkelijk om te maken en het is ook nog eens erg lekker. Je moet er wel even geduld voor hebben, maar zodra het dan op tafel staat, heb je ook wat! Vandaag deel ik het recept voor risotto met champignons, spinazie en tomaatjes met jullie. 

Wat heb je nodig voor 3 personen?

  • 300 gram risotto
  • 250 gram diepvries spinazie
  • 200 gram champignons
  • Handvol cherrytomaatjes
  • Geraspte kaas
  • Scheut kookroom
  • Peper en zout
  • 4 theelepels pesto
  • Bouillonblokje + 1 liter water
  • 2 tenen knoflook
  • 1 grote ui (of twee kleintjes)

IMG_6829

Risotto met spinazie en champignons

Haal de spinazie uit de vriezer. Begin daarna met het snijden van de ui, knoflook en champignons. Voor dit gerecht heb je maar 1 pan nodig, super handig! Ik gebruik een grotere braadpan hiervoor. Bak de ui, knoflook en champignons aan in een laagje boter. Als de uitjes glazig worden, voeg je de spinazie en de risottorijst toe. Als je verse spinazie gebruikt, moet je de spinazie pas toevoegen als de risotto bijna klaar is. Meng het geheel en laat de rijst en de spinazie 1 minuut meebakken. Voeg daarna het bouillonblokje met het water toe. Met risotto raden ze eigenlijk aan om steeds een beetje water toe te voegen, maar ik kieper altijd de gehele maatbeker erbij. Werkt ook prima! Zorg dat het water aan de kook raakt en blijf heel goed roeren zodat er niks blijft plakken of gaat aanbranden. Na ongeveer een kwartier kun je een scheut kookroom toevoegen om het geheel wat romiger te krijgen. Na ongeveer 25 minuten heeft de risotto zo goed als al het water opgenomen en is het dus gaar. Proef tussendoor goed om te kijken of de risotto al gaar is. Het moet een plakkerig geheel worden. Zet het vuur uit en voeg daarna geraspte kaas (hoeveelheid naar keuze) en de pesto toe. Garneer met cherrytomaatjes en eventueel zongedroogde tomaten, rucola en pijnboompitten. Ik vind het altijd leuk om het te serveren in een bakje, maar op een bord kan ook prima! Eet smakelijk!

Maak jij vaak risotto? 

Liefs,
Tedje

Volg:
Delen:

6 Reacties

  1. 28 april 2017 / 15:42

    Ik heb nog nooit zo hard gebaald dat ik voor 2 dagen heb gekookt! IK WIL DIT – NU!

  2. 28 april 2017 / 19:04

    Ik vind risotto heeeerlijk, deze versie heb ik nog nooit op ga ik eens proberen!

  3. 29 april 2017 / 14:59

    Ik heb nog nooit risotto op, maar ik wil het al zo lang eens proberen. Dit lijkt mee een heerlijk recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *