Something about food tag

 photo food.jpg

Als jullie mij op Instagram volgen, zien jullie regelmatig lekkere maaltjes voorbij komen. En jullie weten vast ook dat ik een echte tag-liefhebber ben. Ik hou van lijstjes invullen! Ik deed een tijdje geleden al de 25 foodvragen tag en de Nom nom nom tag, maar ik wilde nog een tag invullen over eten! Die kon ik niet zo gauw vinden, dus besloot ik om er zelf eentje te maken: de Something about food tag. Let’s go!

Als je iedere dag nog maar een soort gerecht als avondeten zou mogen eten, wat zou dat dan zijn? 
Daar hoef ik niet lang over na te denken: sushi. Ik hoor regelmatig van vriendinnen dat ik echt vaak sushi ga eten. Guilty! Tja, het komt gewoon zo uit! Kan ik ook niets aan doen ;) Ik denk dat iedere avond sushi wel een beetje eentonig wordt, maar dat is bij ieder gerecht natuurlijk als je dat iedere dag eet. Nee, ik zou voor sushi gaan, dat vind ik echt heel erg lekker.

Welk drankje bestel jij altijd in een restaurant? 
Ice Tea Green. Eerst bestelde ik altijd een gewone Ice Tea, maar sinds ze bijna overal de Green variant hebben, kies ik meestal die! Lekker fris!

Wat was vroeger je lievelingseten?
Dat zal wel friet of pannenkoeken geweest zijn denk ik, net als bij ieder kind.

Wat is het laatste dat je hebt gegeten of hebt gedronken?
Het is ’s avonds nu ik dit schrijf en ik heb een enorme mok van Blond Amsterdam naast me staan, vol met groene thee.

Als jij mag kiezen waar je uiteten wil, waar ga je dan naartoe? 
Sushi gaat er altijd in, maar een tapasrestaurant als La Cubanita is ook groot favoriet! Verder zitten er ook een aantal leuke tentjes in Breda waar ik graag kom, bijvoorbeeld Plan B (heerlijke tapasbar) en Bruxelles, een gezellig bruin eetcafé.

Wat lust je écht niet? 
Ingeblikte tonijn. Bah, dat vind ik écht niet lekker! Ik vind het net kattenvoer.

Om welk gerecht sta jij bekend? 
Pastaschotel met spinazie, spekjes, tomaatjes, ui en geraspte kaas! Ik maakte er in het begin van mijn blogcarrière eens een artikel over (met niet al te beste foto’s, oei!), en dat maak ik vaak als er iemand komt eten of als we bij iemand gaan eten. Enorm simpel om te maken, maar zo lekker! Bij een vriendin thuis noemen ze het ook wel eens pasta Tedje ;)

Chips of chocolade? 
Lastige keuze (helemaal als  Tony’s Chocolonely karamel en zeezout op het spel staat), maar dan ga ik toch voor chips. Ik ben echt een chipsmonster en ik eet zo een zak chips leeg (no kidding).

Wat eet jij het liefst in de bioscoop? 
Vaste prik: zoete popcorn met Ice Tea of Cola. Dat hoort echt bij een uitje naar de bioscoop vind ik.

Wat lustte je vroeger nooit, maar nu wel? En hoe komt dat? 
Ik lustte vroeger geen champignons, maar nu wel! En ja, hoe dat komt? Ik denk door ze gewoon te eten. Eerst viste ik de champignons er altijd tussenuit, maar nu vind ik ze gewoon lekker.

Vis of vlees? 
Ik eet meer vlees dan vis, maar vis vind ik ook echt heel erg lekker! Dat zou ik eigenlijk vaker moeten eten. Mijn moeder maakt altijd heerlijke witte vis gerold in parmaham met pesto. Zo lekker *water loopt in de mond*.

Welke dingen zou je nog willen ‘leren’ eten of drinken? 
Bier, rode wijn, koffie en olijven! Typische ‘grote mensen’ dingen die ik nu nog niet zo lekker vind. Ik drink wel witte wijn, maar rode wijn gaat er bij mij nog niet in, evenals bier. Met carnaval zou ik het wel handig vinden als ik bier zou lusten, want ik ben nu vaak een van de enigen die dat niet lust, en als Brabander valt dat natuurlijk altijd wel een beetje tegen ;) Cappuccino en koffie met allerlei andere smaakjes vind ik lekker, maar ‘echte’ koffie drink ik eigenlijk nooit, dat vind ik nog te bitter. Olijven probeer ik iedere keer weer als ze ergens op tafel staan, maar ik pak nooit een tweede. Sommige olijven zijn lekker zoetig, maar de meesten zijn (vind ik) echt niet te pruimen, haha.

Wat eet jij het liefst als ontbijt?
Ik heb een hele tijd kwark met muesli en fruit gegeten, maar de laatste tijd eet ik gewoon weer boterhammen met zoet beleg erop. Niet bepaald super gezond te noemen, maar wel erg lekker! En ik eet ’s ochtends toch maar één boterham. Het liefst zou ik iedere dag ontbijten zoals ik dat op vakantie in Frankrijk doe: een lekker stokbroodje met een heerlijk hammetje en een chocoladecroissant. Helaas ben ik niet 365 dagen per jaar op vakantie, dus iedere dag zo’n ontbijtje gaat hem niet worden.

Als je moest kiezen: alleen nog maar voorgerechten of hoofdgerechten eten? 
Makkelijk: alleen nog maar voorgerechten! In een restaurant vind ik de voorgerechten meestal het lekkerst. Carpaccio, salade, soep, stokbrood met kruidenboter, yum yum yum!

Je staat voor het snoepschap in de supermarkt. Welk snoepje kies je uit? 
Dan ga ik voor de Yoghurt gums van Katja. Die zijn zó lekker. Ik eet ze bijna nooit, maar ik weet wat ik binnenkort in de supermarkt ga doen… ;)

Ik tag lekker veel mensen: Lizzy, Yara, Cynthia, Teske, Joyce, Dagmar, Lotte, Kelly, Pauline en Milou.

Wil jij de tag overnemen? Dat mag natuurlijk! Maar ik zou het wel leuk vinden als je erbij zou vermelden dat ik de tag heb bedacht :) 

Liefs van Tedje

Volg:

45 Reacties

 1. 28 januari 2015 / 07:39

  Mmh inderdaad lastig kiezen tussen Tony’s Seasalt of een zak chips. Maar ik zou inderdaad toch ook voor chippies kiezen. :)

 2. 28 januari 2015 / 08:07

  Oeh leuke tag! Het chipsmonster verhaal is helaas super herkenbaar, ik vind chips echt ZO lekker.

 3. 28 januari 2015 / 09:09

  Hele leuke tag! :)
  sushi,sushi,sushi :D ik zou het ook veeeeel vaker kunnen eten :D

 4. 28 januari 2015 / 10:24

  Leuke tag heb je bedacht! En ik wil inderdaad ook bier leren drinken! Naast witte wijn, drink ik eindelijk ook rode wijn, maar bier blijft zo vies. Het is zo onhandig om telkens wat anders te moeten bestellen als iedereen een rondje bier doet!

 5. 28 januari 2015 / 12:18

  Wat heb je een leuke Tag bedacht meid!
  Misschien ga ik hem binnenkort ook eens doen.
  Ik lustte koffie ook lang niet maar nu kan ik echt genieten van een kopje zwarte koffie.
  Liefs Lonneke

 6. 28 januari 2015 / 18:30

  Wat een onwijs leuke tag, en wat leuk ingevuld! Ik hou ook echt van sushi maar eet het veeeel te weinig!

 7. 28 januari 2015 / 18:44

  Oeh, leuke TAG! Ik doe bijna nooit meer TAG’s, maar deze gaat eten en ik vind dat er wel een aantal leuke vragen tussen zitten dus als ik nog een keer inspiratieloos ben…

 8. 28 januari 2015 / 19:18

  Leuke antwoorden heb je gegeven, oh sushi neee bleghhhh hahaah volgens mij ben ik de enigste die het niet lekker vind

 9. 28 januari 2015 / 19:48

  Was leuk je te ontmoeten, vond het erg gezellig! xo

 10. 28 januari 2015 / 21:04

  Ooh de eerste twee vragen ben ik het meteen mee eens! Ik hou van sushi en van Ice Tea Green Tea, vooral in de bioscoop neem ik altijd die Ice Tea (:

 11. 28 januari 2015 / 21:31

  Wat een super leuke tag! En ook heel erg leuk ingevuld <3

 12. 28 januari 2015 / 22:05

  Wat een leuke tag! Ook hier grote liefde voor sushi en een Tony’s reep met karamel en zeezout. Mjamm!

 13. 29 januari 2015 / 13:57

  Hoihoitjes!

  Deze tag is echt super leuk, ik plaats hem 1 februari op mijn blog (www.alwaysmarit.blogspot.nl) en ik zet je naam en link erbij!\

  Liefs,
  Marit

 14. 30 januari 2015 / 23:42

  Deze tag is leuheuk! Ik heb hem van je overgenomen, maar hij komt pas midden februari ergens online hoor!

 15. 31 januari 2015 / 20:23

  Deze vind ik leuk gedaan! Bij de meeste tags zitten vrij veel vragen die ik zelf niet echt kan beantwoorden of niet van toepassing zijn. Dat is bij deze helemaal niet zo, yay! Dus misschien neem ik ‘m over en dan zet ik er natúúrlijk bij dat ‘ie van jou is :).

 16. 18 maart 2015 / 10:17

  Hi, leuk bedacht! Ik ga hem van je overnemen met natuurlijk een vermelding van jou erbij :) Liefs,

  • Tedje
   Auteur
   18 maart 2015 / 14:36

   Super leuk, Mieke! Ik ben benieuwd naar jouw antwoorden :)

 17. 21 juli 2015 / 10:42

  Leuke tag, Tedje! Ik denk dat ik hem ook maar eens ga overnemen :)

 18. Gwen
  9 september 2015 / 20:52

  Hi tedje, staat het recept van jou pastaschotel met spinazie ergens online…?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *