Sporty sporty – I’m back!

 photo sportysporty.jpg

In november schreef ik dat ik een beetje baalde van mezelf. Ik was zo goed bezig met hardlopen, maar dat heb ik de laatste twee maanden van 2014 helemaal verwaarloosd. Mijn goede voornemen voor 2015 was dan ook (hoe cliché): het hardlopen weer oppakken en me inschrijven bij de sportschool. Het eerste is nog niet echt gelukt, maar het tweede wel! Jippie! 

5 januari begonnen de goede voornemens. Maandag begon ik thuis met een wolkout van Blogilates en woensdag ging ik naar de sportschool om me in te schrijven. Ik pikte meteen een lesje Zumba mee. Ooh wat heb ik dat gemist! Voordat ik ging hardlopen, heb ik een aantal jaar Zumba gedaan. Je kunt het zelf heel intensief maken door al je spieren heel goed aan te spannen en lekker enthousiast mee te doen.

Funny granny walks
De week erop (dinsdag 13 januari om precies te zijn) ging ik voor een les Functional Fitness: een super intensieve training van een half uur. Als jullie mijn blog een beetje in de gaten houden, weten jullie hoe dat is afgelopen. SPIERPIJN! Ik kon drie dagen amper lopen en in het weekend kon ik weer fatsoenlijk naar de wc en traplopen. Ik was misschien iets te diep gegaan, maar het was wel super leuk! Ik kon echt geen tweede keer gaan sporten die week. Twintig meter rennen naar de bus was al veel te veel voor mijn zielige benen. Ik kwam vriendinnen tegen van mijn zusje en die vroegen: wat heb jij nou weer gedaan? Ik liep blijkbaar als een oma met super kleine pasjes en ik kwam de bus amper uit. Haha, oeps!

Gisteren ben ik weer naar Functional Fitness geweest. Dezelfde oefeningen als vorige keer en ik merkte dat het al beter ging! Ik ben benieuwd of ik vandaag spierpijn heb (ik schrijf dit dinsdagavond). Conclusie van het verhaal? Ik ben weer lekker bezig en helemaal back on track! Dat hardlopen komt wel, maar dan moet ik eerst een fatsoenlijke legging aanschaffen. Hardlopen in een kniebroek als het vriest lijkt me niet echt lekker ;)

Liefs van Tedje

Volg:
Share:

19 Reacties

 1. 21 januari 2015 / 06:29

  Ahhh wat een leuk artikel! Ik moet ook echt de draad weer gaan oppakken en heb het hardlopen ook flink verwaarloosd! Ik hoop dat ik volgende week het weer een beetje kan oppakken! Heel veel succes met het sporten!

 2. 21 januari 2015 / 06:50

  Goed dat je weer in de sport flow zit! Heerlijk. Ik kan op sommige dagen gewoon echt het huis niet uit, dus dan sport ik gewoon thuis. Als je mazzel hebt kan je misschien nog een mooie, lange hardlooplegging in de sale vinden! ;)

  • 21 januari 2015 / 21:08

   Ja daar zou ik eigenlijk naar op zoek moeten! Thanks voor de tip!

 3. 21 januari 2015 / 08:03

  Yaay, goed bezig! En voor hardlopen is het echt een beetje te koud nu, naar mijn idee. Na 3 kilometer begin ik het pas een beetje warm te krijgen…

 4. 21 januari 2015 / 08:08

  Goed bezig! :-) Ik ben ook weer aan het hardlopen, eindelijk!

 5. 21 januari 2015 / 08:13

  Wat super dat je weer lekker aan de slag bent gegaan, you go girl!

 6. 21 januari 2015 / 08:19

  Goed bezig! Ik heb ook snel een lange legging gekocht om te lopen want het werd een beetje fris :)

 7. 21 januari 2015 / 09:12

  Wat ben je super goed bezig zeg, je mag echt trots op jezelf zijn. Ga zo door!

 8. 21 januari 2015 / 09:46

  Ah wat goed! Fijn dat de motivatie weer terug is! Goed bezig! Ik ben zelf begonnen met Kayla BBG afgelopen maandag. Heerlijk om na 2 maanden weer te kunnen sporten!

  • 21 januari 2015 / 21:08

   Naar dat programma ben ik ook wel erg benieuwd geworden!!

 9. 21 januari 2015 / 21:35

  Yay, goed om te horen! Ik sport niet zo heel veel, maar ga wel elke week trouw naar het zwembad om baantjes te zwemmen. 40 minuutjes door zwemmen op een redelijk tempo en daarna nog even de sauna/het stoombad in, heerlijk!

  • 21 januari 2015 / 22:03

   Zwemmen is echt super goed voor je! Keep up the good work!

 10. 27 januari 2015 / 13:36

  Goed bezig Tedje, ik ben ook weer lekker aan het sporten geslagen. Vorige week de eerste keer Kayla Itsines gedaan en ik kwam gelijk daarna al met moeite de trap af. Drie dagen heb ik spierpijn gehad!!! Net weer een workout gedaan en het voelt al veel beter :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.