Stedentrip: Madrid

Advertorial – Of je nu voor het wereldberoemde Pradomuseum gaat, het wilde nachtleven of voor de gezellige restaurantjes, voor iedereen heeft Madrid wel iets bijzonders te bieden. Stel, je gaat een vakantiehuisje huren in Spanje en je weet nog niet waar precies, denk dan eens aan Madrid. Weet wel dat het er hartje zomer extreem heet wordt en in de winter erg koud kan zijn. De lente en de herfst zijn daarom ook de beste periodes om naar de Spaanse hoofdstad te gaan.

Eten en uitgaan

Op de Gran Via, de hoofdstraat van Madrid, vind je alle grote bioscopen en theaters, net zoals op Times Square in New York. Veel uitgaansgelegenheden vind je op en rond het plein Sol. Vlakbij ligt ook het Plaza Mayor. Voor een lekkere picknick ga je naar het Parque Retiro. Hier kan je ook een bootje huren of gewoon op een van de vele terrasjes zitten. Iedere zondag is er een vlooienmarkt op el Rastro, te bereiken via metrostation La Latina of Puerta de Toledo. In Madrid gaat men voor onze begrippen erg laat eten, pas rond een uur of tien. Dit betekent dan ook dat de clubs pas na middernacht volstromen. De clubs gaan pas rond een uur of vijf dicht, dus je hebt even de tijd!

Musea

Het gigantische Pradomuseum is natuurlijk een must als je in Madrid bent. Maar ook het Museo Reina Sofia, met moderne kunst, is een bijzonder museum. Hier hangt onder andere de Guernica, het beroemde schilderij van Pablo Picasso, en veel werken van de grote surrealist Salvador Dalí. Vlakbij ligt station Atocha. Deze heeft een grote binnentuin, waarin schildpadden en andere dieren rondscharrelen. Ook het Koninklijk Paleis, waar de koninklijke familie vroeger woonde, is te bezichtigen. Op woensdag hebben inwoners van de Europese Unie er gratis toegang. Kijk snel op de website van HomeAway of er en vakantiehuisje in de buurt bijzit dat bij jou past.

Ben jij al wel eens in Madrid geweest? 

Volg:
Delen:

6 Reacties

 1. 6 januari 2013 / 09:10

  Ik ben nog nooit in Madrid geweest, maar het lijkt me een erg leuke stad!

 2. 6 januari 2013 / 11:31

  Madrid lijkt mij ook wel een keer leuk! Maar dan wel in de lente, anders is het volgens mij echt bloedjeheet.
  Vandaag staat de unboxing van de winactie trouwens op mijn blog, als je ’t leuk vind om te zien!

 3. 6 januari 2013 / 13:26

  In Februari ben ik een weekje geweest! Was wel veel gesloten vanwege de werkloosheid (denken wij). Maar het is zeker een prachtige stad!

 4. 6 januari 2013 / 16:29

  Nee, nog nooit. Maar het lijkt me wel super om er eens heen te gaan :)

 5. 6 januari 2013 / 20:53

  Ik ben er ook nog nooit geweest maar ik zou wel graag willen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *