Super snelle en lekkere avocado salade

 photo IMG_3168a.jpg

Ik had nog nooit een avocado gekocht. Ik at het wel eens bij iemand anders, in een restaurant of mijn moeder kocht het, maar zelf had ik nog nooit iets met avocado gemaakt. Tot afgelopen week. Ik kocht twee avocado’s en ik maakte eergisteren een left over salade. Die was zo lekker dat ik heb gisteren weer maakte. En ik ben de beroerdste niet, dus ik deel het super simpele, maar heerlijke receptje vandaag met jullie!

Wat heb je nodig?
1 avocado
Een hand vol cherry tomaatjes
Een stuk komkommer
Peper en zout

Snijd de tomaatjes doormidden en de komkommer door vieren. Ga vervolgens aan de slag met de avocado. In dit filmpje kun je zien hoe je dat het makkelijkst kan doen. Snijd de avocado in kleine stukjes. Een beetje peper en zout erover heen en je heerlijke salade is al klaar! Echt in een mum van tijd gemaakt en het is ook nog eens lekker! Heerlijk als tussendoortje, maar ook als salade bij bijvoorbeeld een pastagerecht.

What do you need to know about avocado’s:
– Om te checken of een avocado rijp is, knijp je voorzichtig in de schil. De avocado moet een klein beetje indeuken/meegeven. Als je er zo een gat inprikt met je vinger, zijn ze overrijp. Als ze helemaal niet meegeven, moet je ze nog even laten liggen.
– Avocado’s kun je het best buiten de koelkast bewaren op een koele plek. Sommige avocado’s kunnen wel in de koelkast. Check het even van tevoren!
– Avocado’s worden minder snel bruin als je er wat citroensap of limoensap over heen sprenkelt.
– Vroeger werd gedacht dat avocado’s slecht zouden zijn voor je, vanwege de vele calorieën en vetten. Niets is minder waar, want avocado’s bevatten juist hele gezonde vetten en eiwitten! Een echte superfood dus.

Wat is jouw favoriete recept met avocado’s? 

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

11 Reacties

 1. Jeanne
  25 september 2014 / 07:23

  Lijkt me heerlijk, je wordt noveen echte kok!!

 2. 25 september 2014 / 08:39

  Ik vind salades met avocado altijd super lekker! Heb vorige week een kikkererwtensalade gemaakt met avocado, cherrytomaatjes en gedroogde tomaten. Echt een aanrader!

  • Tedje
   Auteur
   25 september 2014 / 11:45

   Yummm dat klinkt ook echt heerlijk!

 3. 25 september 2014 / 08:59

  ik moet bekennen dat ik nog nooit advocado op heb :’)

 4. 25 september 2014 / 17:15

  Ik heb wel eens avocado gehad – een klein stukje- dus ik moet sowieso dit een keertje gaan proeven!

 5. 25 september 2014 / 19:47

  Ik ben de laatste tijd alleen maar avocado’s aan het eten. Ik vond ze eerst echt niet lekker, maar nu ben ik er zowat verslaafd aan. Deze simpele salade ziet er erg lekker uit! Even onthouden :)

 6. 26 september 2014 / 11:17

  Jaaa heerlijk <3 Ik ben dol op advocado: geprakt met wat peper en zout op roggebrood, guacemole, in salades et cetera :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *