Tag: Firsts

Deze tag zag ik bij Teske in filmpjesvorm. Ik ga hem vandaag doen in een artikel. Deze tag gaat over ‘eerste keren’. Nee, niet gelijk daaraan denken (I know you did), maar gewoon over eerste huisdieren en dat soort dingen. Een hele persoonlijke tag en dat maakt hem des te leuker.

Eerste woord
Waarschijnlijk papa of mama of mijn eigen naam die ik uitsprak als Tettie. Niet heel origineel, maar hey, welke baby kan er nu al moeilijke woorden zeggen?

Eerste beste vriendin
Diede, de dochter van de beste vriendin van mijn moeder. We speelden altijd samen, vooral met de barbies.

Eerste huisdier
Wij hebben nooit echt huisdieren gehad, maar we hadden vroeger wel vissen die zichzelf vermoordden tussen de stenen die op de bodem lagen of gewoon uit de kom springen.

Eerste angst
Waarschijnlijk dat ik iemand kwijt zou raken die me dierbaar is. Daar ben ik nu nog steeds erg bang voor.

Eerste mentor
Mijn mentor in de eerste klas was meneer Kooijman van aardrijkskunde. Een hele aardige en behulpzame man. Best belangrijk als je nog maar een brugpieper bent.

Eerste persoon die je vandaag een berichtje hebt gestuurd
Mijn moeder! Op het moment dat ik dit schrijf ben ik bij mijn vriend, anders zou ik die als eerst een bericht hebben gestuurd.

Eerste auto
Ik heb mijn rijbewijs, maar ik heb geen eigen auto. Helaas! Ik zou er heel graag eentje willen, maar wie gaat dat betalen?? Auto rijden is ontzettend duur en nu ik mijn OV-kaart nog heb, stel ik dat nog even uit.

 

Eerste mobiel
Een Nokia die ik in de eerste klas kreeg toen ik naar de middelbare school ging. Je ziet hem helemaal links op de foto. Ik weet niet welk model het is, maar ik weet wel dat ik de opname functie erg leuk vond. Dingen inspreken samen met een vriendin en dan terugluisteren.

Eerste vriendje
Mijn eerste vriendje had ik eigenlijk mijn gehele basisschoolcarrière, en dat wist ook iedereen. Het was een beetje vanzelfsprekend geworden eigenlijk! We konden het gewoon heel goed met elkaar vinden en toen was het dan gelijk je vriendje. Tsja, zo gaan die dingen.

Eerste date
Na mijn basisschoolvriendje en voordat ik mijn huidige vriend leerde kennen, had ik voor een maand nog een vriendje waar ik ook dates mee had. Het bleek toch niet heel veel te zijn dus dat eindigde gauw.

Eerste liefde 
Mijn eerste echte liefde is Dion, mijn huidige vriend. Het klinkt heel cheesy, maar ik ben nog nooit zo verliefd geweest op iemand!

Eerste YouTube filmpje
Ik heb zelf nog nooit een YouTube filmpje gemaakt en ik weet ook niet welk filmpje ik als eerste keek toen ik YouTube ontdekte. Waarschijnlijk een videoclip van een artiest die ik toen te gek vond.

Eerste kanaal waarop je je hebt geabonneerd 
Oef een lastige. Ik denk dat ik in het begin nog niet eens doorhad dat je je kon abonneren op een kanaal. Waarschijnlijk heb ik me als eerste geabonneerd op Mascha van Beautygloss, omdat ik haar filmpjes echt al vanaf het begin kijk.

Eerste grote uitgave
Mijn eerste echte grote uitgave is toch wel mijn MacBook geweest die ik in december van vorig jaar kocht.

Eerste baantje
In de afwas bij mijn vaders cateringbedrijf. Ik was toen geloof ik 13 of 14. Op zaterdag of zondag waste ik de hele dag af samen met een vriendin. Soms mocht ik helpen in de keuken, dat vond ik veel leuker dan afwassen!

Eerste keer het land uit 
Toen was ik nog heel jong: 1 jaar om precies te zijn. Ik vloog samen met mijn ouders naar Spanje. Ik herinner me hier natuurlijk niks meer van, maar de foto’s die in een foto-album zijn geplakt staan wel op mijn netvlies.

Neem de tag gerust over, vind ik leuk!

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

16 Reacties

 1. 13 augustus 2013 / 08:18

  Ik heb de TAG in videovorm gedaan, vind ‘m ook erg leuk! Nog geen filmpjes voor jou? :)

  • Tedje
   Auteur
   13 augustus 2013 / 12:07

   Nee, nog niet! Heb het al wel een paar keer geprobeerd, maar ik denk dat filmpjes maken niks voor mij is. Ik voel me tot nu toe nog prettiger bij het schrijven. Wie weet komt er in de toekomst verandering in!

 2. 13 augustus 2013 / 14:50

  Hele leuke tag, heb hem ook eens gedaan en hij is zo leuk om te lezen!

 3. 21 maart 2014 / 14:20

  Hey! Super leuke tag, ik ga hem zeker ook doen !

  xx Ilse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *